Juniorit

Classicille C1-poikien SM-kultaa – ”Näistä jätkistä tulee vielä liigatähtiä”

21.04.
2015
21 Kommenttia
10
Juniorit
Kuva: Markku Taurama

Kuva: Markku Taurama

Classic otti C1-poikien Suomen mestaruuden voittamalla NST:n tiistaina ratkaisevassa finaaliottelussa Lappeenrannassa lukemin 6-8. Ottelua seurasi paikan päällä lähes 900 katsojaa.

Kaksi ensimmäistä finaalia olivat venyneet jatkoajalle ja lappeenrantalaiset pelasivat peräti neljä jatkoaikapeliä perättäin, mutta tänään äkkikuolemaratkaisua ei tarvittu. NST sai hienon alun, kun se karkasi jo kolmen maalin johtoon ennen kuuden minuutin täyttymistä. Classic-valmennus käytti aikalisänsä, ja se pääsikin toisessa erässä ensimmäistä kertaa johtoon kirittyään eron umpeen.

Päätöserässä NST:n Joonatan Kovanen laukoi joukkueensa kahdesti tasoihin, mutta Antti Suoraniemen ajassa 44.13 tekemä 6-7 jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Loppunumerot sinetöi vieraille rangaistuslaukauksesta 3+1 tehoillut Juho Pietilä, joka valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

Classicin 1999 syntyneitä poikia viisi vuotta valmentanut Lauri Tourunen oli onnellinen suojattiensa puolesta. Joukkueen syystaival oli vaikea, mutta peli löytyi kevättä kohden.

– Hyvältä tuntuu, huikea kausi on ollut. Alkukautemme meni alakanttiin ja sovimme, että meidän pudotuspelimme alkavat jo joulusta. Hävisimme sen jälkeen vain kahdesti ja täytyy olla iloinen noiden poikien suorituksesta. On ilo valmentaa näitä upeita jätkiä, joista tulee vielä liigatähtiä. Suurta osaa olen nyt valmentanut viisi vuotta, ja nämä ovat minun poikiani, Tourunen suitsutti.

Tamperelaisten usko voittoon ei horjunut helpolla, sillä se oli monessa ottelussa keväällä perässä useamman maalin verran. Tourunen näki henkisen kantin olleen ratkaisevassa roolissa tasaisessa ottelusarjassa.

– Hattua täytyy nostaa vastustajalle, NST voitti runkosarjan ja se on huikea porukka. Olisin toivonut, että kaksi joukkuetta voisi voittaa. Meillä on todella vahva joukkue henkisesti, ja nousimme monta kertaa takamatkalta voittoon. Ryhmän henkinen tila oli se ratkaisu, Tourunen valotti.

NST-valmentaja Juho Laitisella on takana vielä pidempi pätkä omien 1999 syntyneiden kanssa, sillä hän on nähnyt joukkueen kehittyvän jo kahdeksan vuoden ajan. Hieno matka päättyi tänään, sillä Laitinen aikoo astua nyt valmennushommista sivuun ainakin toistaiseksi.

– Välierissä selvitimme kaksi ottelupalloa jatkoajalla, ja ilman niitä voittoja emme olisi päässeet pelaamaan tämän upean yleisön eteen. Vastustajan yksilöt olivat tänään meidän yksilöitä parempia, siinä se ratkaisu ehkä oli. Ihan mahtava joukkue, ja upeat kahdeksan vuotta on kuljettu poikien kanssa, Laitinen puhalteli hopeamitali kaulassa.

Markku Tauraman ottelukuvat

Ottelun maalikooste

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tampere
22/04/2015
Cee kolas komeesti junnu sarjojen mitalit! Onneva !
Analyytti
22/04/2015
Hieno voitto mutta liigaan menee kuitenkin pieni prosentti näistäkin pojista, poikien kanssa kannattaa olla realisti että tulee muut elämän asiat hoidettua.
S7
22/04/2015
Jep, junnuista liigakentille on yllättävän pitkä matka. On näitä nähty useampikin "varmasti tulee pelaamaan liigassa"-jätkä, jotka lopulta päätyneet pelaamaan jonnekin ihan muualle. Sitten taas jostain puskista tulee Kevin Söderlingejä yms. muita pelureita... Ei sillä varmasti kovia pelureita, pitää vaan muistaa että junnuissa pelaa yhden ikäluokan parhaimmisto, äijissä yli 10ikäluokan parhaimmisto...
Boris
22/04/2015
Komea yleisömäärä.
Karilas
22/04/2015
Käsittämätön yleisömäärä tiistai-illan junnupelille. Olipahan tunnelmaa ja meteliä. Itse pelihän on äärimmäisen viihdyttävää runsaine maaleineen. Tilanteita tulee solkenaan, kun varman päälle pelaamisesta ei ole tietoakaan.
Lauri Tourunen, Classic C1
22/04/2015
Sallittakoon, että kommenttini oli annettu melko voimakkaassa tunnetilassa.. ;)

Realiteetit on tiedossa sekä toimihenkilöillä että pojilla! Töitä, töitä ja töitä...

Huikea kausi takana, kiitoksia vielä kerran kaikille... erityisesti pojille!
Juho Laitinen NST 99-pojat
22/04/2015
Finaaleissa pelasi kaksi Joukkuetta, jolla oli parhaat yksilöt. Töitä tekemällä usealla pojalla on mahdollisuus olla aikanaan liigan kärkiäijiä. Kiitokset kaikille ikimuistoisesta kaudesta.
Axie Tune
22/04/2015
600,450 ja 900 katsojaa kolmessa finaalipelissä , huh huh! Se kertoo
lajin kasvusta ja nopean taitolajin kiehtovuudesta.
Liiton ja tuomareiden tulee olla tarkkana tulevaisuudessa sääntöjen
noudattamisen suhteen- peli voi olla kovaa mutta ei törkeää/tahallista
vastustajan vahingoittamista, mistä oli viitteitä kauden csm- ja varsinkin bsm-sarjassa! Justus Kainulaisen tahallinen telominen
oli teko , jonkalaisia ei toivoisi enää nähtävän lajissa!
Classic ansaitsi kultamitalit: peluuttamisen järkevöityminen , kiitos
valmennuspäällikön johti ansaittuun lopputulokseen.
Toivoa sopii että kolmoskentän kaverit, jotka jäivät vähemmälle peliajalle, jatkavat harjoittelua classic akatemiassa! Akatemiassa valmennusosaaminen on huipputasoa, mikä takaa kehitysmahdollisuudet mikäli halua ja tahtoa riittää! Hernetkosken
Ruuskasen tai Hämäläisen soisi ottavan vastuun syksyn b-joukkueesta. (Ja Akola , mieti ny vielä kumman seuran valitset)
Markkinoija
22/04/2015
Kiitokset molemmille joukkueille hienosta urheilutapahtumasta. Säbäjunnuja oli katsomossa erittäin runsaasti - kipinä ja isompikin roihu lajiin kasvoi entisestään. C-poikien peleissä tekniset taidot ja kikkailut tulee ilmeisesti enemmän esiin kuin liigapeleissä ja se kiehtoo kuulemani mukaan junnuja.
Nemo
22/04/2015
Olisi mielenkiintoista nähdä tilasto miten moni ikäluokittain on päätynyt normaalin pelaajapolun kautta liigapelaajaksi?
Löytyykö statistiikkaa jostain? Oma oletus on 1:30-40?
Nemolle...
22/04/2015
Niinkuin jokaisessa joukkueurheilulajissa, niin määrä riippuu täysin ikäluokasta.
Nimetön
22/04/2015
Justus Kainulaisen loukkaantuminen oli kaikkea muuta kuin tahallinen, herätys.
ööö
22/04/2015
Cllä esim ei ole ollut 95 ikäluokkaa ollenkaan. Parhaimmillaankin 95sia oli 4 kappaletta. Liigastatuksella tällähetkellä 2.
Valopää
22/04/2015
Oliko Justus Kainulaisen loukkaantuminen vahinko vai tahallinen teko. Tästä on ilmeisesti erimielisyyttä. Onko silminnäkijöitä? Ilman Justuksen loukkaantumista mestaruutta juhlisi nyt Steelers.
Jumalauta
22/04/2015
Kaikkea muutakuin tahallinen teko tuo Justus Kainulaisen "telominen", saatana. Itse pelissä silminnäkijänä normaali kaksinkamppailu tilanne, jossa molemmat kaatuivat ja pienempää sattui. Kiviä taskuun ja salille.
Ei auta
23/04/2015
Video todistaa: täydellisesti ajoitettu päälleajo kuolleesta-
kulmasta, ei jätä kohteelle mahdollisuutta reagoida,
terävä, voimakas tökki, joka aiheuttaa murtuman
kohteen solisluuhun. Turhautuneen joukkueen pelaajalta
rottamainen teko, erittäin vastuutonta, valitettavaa
käytöstä!
valde
23/04/2015
missä pelissä tää tapahtu
Interested
23/04/2015
pistäkää joku videoo kehii siit justus kainulaisen "telomisesta" !
Valopää
24/04/2015
Nimimerkki Jumalauta: kiviä taskuun ja salille. Siis mitä! Vika on siis loukkaantuneen pelaajan kun on niin hintelä eikä käy salilla. Mitä sinä tiedät kyseisen pelaajan harjoittelusta, et mitään. Varmasti harjoittelee kovempaa kuin sinä pystyt kuvittelemaan.

Olkoon taklaus tahallinen tai tahaton, syyllinen siihen ei ole ainakaan taklauksen uhri.
Opiksi ja ojennukseksi
24/04/2015
Heittäkää Kainut video tuubiin!
paskamyrsky
24/04/2015
Haistan lievää paskamyrskyä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.