Maajoukkueet

EFT-turnaukset päättyivät tänään – Miehet turnausvoittoon, naiset niukasti kakkosiksi

26.04.
2015
10 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Suomen Tatu Väänänen onnistui ainoana Ruotsi-ottelun rangaistuslaukauskilpailussa ja johdatti joukkueensa EFT-voittoon. Arkistokuva: Salibandyliiga

Suomen Tatu Väänänen onnistui ainoana Ruotsi-ottelun rangaistuslaukauskilpailussa ja johdatti joukkueensa EFT-voittoon. Arkistokuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue voitti viikonloppuna Ruotsin Sandvikenissa pelatun EFT-turnauksen napattuaan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3-4-voiton (2-1, 0-1, 1-1, 0-1) isäntämaa Ruotsista. Molemmat joukkueet olivat turnauksen aikaisemmissa otteluissa ottaneet voitot Sveitsiä ja Tšekkiä vastaan.

Sandvikenissa pelattu ratkaiseva ottelu eteni tasaisesti ja ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskilpailuun, jossa ainoa onnistuja oli Suomen Tatu Väänänen. Ruotsin Kim Nilsson, Rasmus Enström ja Thomas Holmgren sekä Suomen Lauri Kapanen epäonnistuivat omissa yrityksissään.

Suomen joukkueesta Miko Kailiala viimeisteli kaksi osumaa ja maalissa pelannut Eero Kosonen torjui 20 kertaa. EFT-viikonlopun päätteeksi turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi arvostettiin Suomen Peter Kotilainen.

Naisten maajoukkueelle EFT-kakkossija

Naisten maajoukkue saavutti kakkossijan samaan aikaan Sveitsissä pelatussa naisten EFT-turnauksessa kärsittyään niukan 2-3-tappion (1-0, 0-2, 1-1) turnausvoiton vieneelle Ruotsille.

Myös naisten ottelussa edettiin pitkään tasatahtia, mutta voittomaaliksi osoittautunut Sara Helinin viimeistelemä 1-3-osuma ajassa 49:12 vei Ruotsin tarpeeksi suurelle karkumatkalle, vaikka Suomen tasoitus roikkuikin ottelun loppuhetkillä ilmassa.

Suomen maalit viimeistelivät Karoliina Kujala ja Veera Kauppi. Maalissa Liisa Kokkonen torjui 14 kertaa.

Lue myös:
Miesten ottelun tilastot

Naisten ottelun jälkitallenne
Naisten ottelun tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Ottakaa tämä viesti kirjaimellisesti
26/04/2015
"EFT-viikonlopun päätteeksi turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi arvostettiin Suomen Peter Kotilainen."

Mikäköhän puusilmä siellä ollut arvostelemassa, Kotilainen tehnyt edes maalia kolmeen peliin. Viime syksynäkin täällä Lappeenrannassa vain puski sokkona ylöspäin ja haki kanttia. Pelaa salibandya selvästikin väärällä tavalla.
torkkupeitto
26/04/2015
Ja nyt odotellaan vain koukun tarttumista ensimmäiseen poskilihaan...
Junnu#8
26/04/2015
Ruotsi ottaa voitot mm finaalissa! Suomi näissä höntsä peleissä!
sarvikuono
26/04/2015
Näkisköhän mistään maalikoosteita miesten peleistä?
Matti
27/04/2015
Katselin ainoastaan Ruotsi-matsin, mutta ainakin siinä Peter pelasi erittäin hyvin.
JiiK
27/04/2015
Ajelee kyllä ikävästi jalalla monessa tilanteessa nuo ruotsalaiset :(
JiiK
27/04/2015
... ja jos ei jalalla niin selkään
Ei Happee fani
27/04/2015
Hyvin pelas Peter joka pelin. Kyllä se " Minä itse" rupee oleen mennyttä. Just oikeeseen suuntaan menossa. Nyt 0+4 tehot kertoo paljon. Komeita syöttöjä pisteli ja kyllä oli isot ruotsalaiset ihmeissään kun Peter polkas.
Oikeeseen osoitteeseen meni.
pohojammaalta
27/04/2015
No ohan toi Peter ihan jäätävän kova pelaaja! Ei tiiä lajista kyllä mitää jos muuta väittää.. muutenki näyttää valoisalta tulevaisuus suomen kannalta. Tosi kovia pelimiehiä tulos!
Kullervo
27/04/2015
Tsekki- ja Ruotsi-pelin nähneenä ei voi muuta sanoa kuin että Peter oli ehdottomasti yksi Suomen näkyvimmistä ja aikaansaavimmista hyökkääjistä. Erottuu nopeudellaan ja pallonkäsittelyllään kansainväliselläkin tasolla. Miten joku edes kehtaa väittää, ettei hän kuulu majuun!?

Miksi Suomi ei muuten karvannut ylhäältä asti Ruotsia vastaan mm-kisoissa...? Näytti tuossa eft-pelissä varsin mukavasti toimivan tuo korkea karvi. Ruotsalaiset eivät vaikuttaneet olevan aivan omimmillaan nopean temmon pelissä. Voitaisiin näin mennä pelissä omillakin ehdoilla, eikä aina vain Ruotsin ehdoilla.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.