Liigat

Happee ei halua hermoilla – ”Käytiin vähän kylpeä römpsäyttämässä”

04.04.
2015
0 Kommenttia
2
Liigat
Seppo Pulkkinen vei joukkonsa kylpemään. Kuva: Jari Turunen

Seppo Pulkkinen vei joukkonsa kylpemään. Kuva: Jari Turunen

SPV isännöi Happeeta lauantaina toisessa miesten Salibandyliigan finaalissa, ja sunnuntaina on Happeen vuoro olla kotijoukkue Jyväskylän jäähallissa. Pääkallo.fi kysäisi Happee-luotsi Seppo Pulkkiselta miten toiseen finaaliin on valmistauduttu.

Jyväskylässä on ensimmäinen finaali analysoitu tarkasti ja viikonlopun kamppailut siintävät kirkkaana mielessä. Finaalien pelitahti on huomattavasti välierieä rauhallisempi. Finaaliotteluita pelataan vain viikonloppuisin – televisioinnin takia.

– Hyvin tarkkaan katsoimme sunnuntain peli läpi, ja mitään ei jätetä nyt sattuman varaan. Meillä on kaikki kunnossa, ja viikonloppua odotellaan suurella mielenkiinnolla, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen kertoo.

Happeen treeniviikko on sujunut edellistä paremmin, ja Pulkkisen mukaan se lupaa hyvää pelejä ajatellen.

– Viime viikolla oli huonoja treenejä ja hermostunutta menoa. Maanantaina huollettiin koneita ja tiistaina sekä torstaina on vedetty ravakat lajitreenit. Tänään perjantaina on vielä valmistava harjoitus, jossa voidellaan suksiin hermokerros pintaan ja lauantaina olemme sitten valmiita iskemään. Intensiteetti on ollut korkealla, ja silloin yleensä pelaaminenkin sujuu paremmin.

Keskiviikkona joukkue kävi luomassa henkeä hieman erilaisissa ympyröissä, ja pelaajien mieli ja keho virkistyivät Laajavuoren kylpylässä.

– Käytiin vähän kylpeä römpsäyttämässä porukalla ja söimme seisovasta pöydästä oikein kunnon antimet. Siellä oli sellaista yleistä jauhantaa ja rentoa yhdessäoloa, sillä parempi olla porukalla kuin lojua kotona miettimässä liikaa asioita, Pulkkinen valotti kylpyläreissun merkitystä.

Kokeneen päävalmentajan mukaan arki on sujunut normaalisti finaalien läsnäolosta huolimatta. Hyväksi havaittuja asioita ei kannata ryhtyä muuttamaan tässä vaiheessa kautta.

– Aivan normaalilla rytmillä on menty ja töissä on käyty, sillä mitäpä se hermoileminen auttaa. Turha kokeilla mitään uusia juttuja, vaan mennään niin kuin aiemminkin.

Lauantain ottelusta Seinäjoella Pulkkinen odottaa ensimmäisen kaltaista.

– Varmasti aika samantyyppistä tulee. Molemmat tuntevat toisensa hyvin ja peli on tarkkaa. Se voittaa, kumpi pystyy pelaamaan rohkeammin, Pulkkinen povaa.

Lue myös:
Ennakot, aikataulut, lähetykset ja some – näin seuraat miesten salibandyfinaaleja
Pääsiäisen isot panokset: liigapaikka ja Suomen mestaruus – näin seuraat tapahtumia
Pääkalloennakko: Nämä seikat ratkaisevat Suomen mestaruuden Happeelle
Vieläkö muistat viime kevään finaalit? – katso kaikki ottelujutut, artikkelit ja haastattelut

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.