Happeen pistekärki Heikkinen: ”Erittäin luottavainen olo omasta pelistämme”

Juuso Heikkisen mukaan pelitapa ja kuviot on hiottu kuntoon lauantain neljättä finaalia varten. Kuva: Esa Jokinen

Juuso Heikkisen mukaan pelitapa ja kuviot on hiottu kuntoon lauantain neljättä finaalia varten. Kuva: Esa Jokinen
Juuso Heikkisen mukaan Happeen pelitapa ja kuviot on hiottu kuntoon lauantain neljättä finaalia varten. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee avasi miesten Salibandyliigan finaalit vakuuttavalla voitolla, mutta hävisi sen jälkeen kaksi ottelua peräjälkeen. Tilanne ennen lauantain finaalia Seinäjoella ei ole helppo, mutta joukkue on silti luottavainen. Näin vakuutti Pääkallo.fi:n tavoittama hyökkääjä Juuso Heikkinen.

Jyväskylässä on tällä viikolla juonittu tarkkaan aina kuvanauhoja myöten uusia aseita finaalisarjaa varten. Heikkisen mukaan harjoituksissa on pyritty kehittämään jokaisen viisikon pelaamista.

– Fiilikset eivät tietenkään olleet kovin hyvät kellään heti sen jälkeen, kun olimme saaneet SPV:ltä kahdesti pataan. Tässä on kuitenkin nyt käyty viikon aikana paljon asioita läpi ja pyritty keskittymään ongelmakohtiin. Nyt täytyy sanoa, että meillä on erittäin luottavainen olo omasta pelistämme ja lähdemme Seinäjoelle hyvin mielin, Juuso Heikkinen toteaa.

Kahdessa viimeisessä finaalissa Happee onnistui heiluttamaan maaliverkkoa vain viidesti. Heikkinen paljastaa, että hyökkäyspeliin on tehty viilauksia.

– Koutsit sanoivat, että kahdessa viime matsissa ei ole nähty sellaista happeemaista pelaamista. Ketjuissa olemme käyneet nyt läpi avaamista ja sitä, miten pääsemme pallon kanssa SPV:n kenttäpuolelle. Niissä meillä on ollut vähän hankaluuksia, Heikkinen tuumii.

Maalinälkäinen hyökkääjä on ollut joukkueensa tehokkain tämän kevään pudotuspeleissä iskien tehopisteet 8+4=12. Peliveljiä vastaan ruuti on ollut monen muun tapaan kuitenkin hieman märkää. Heikkinen uskoo tehojen löytyvän vielä finaalisarjan aikana.

– Erä-sarjassa tuli ihan mukavasti tehoja, mutta nyt SPV:tä vastaan on ollut paljon hiljaisempaa. Paikkojakin on ollut, ja uskonkin, että rentouden kautta pallo löytää taas maaliin finaaleissa.

Keskittyminen vaikuttaa puhelun perusteella Juuso Heikkisellä olevan ammattimaisella tasolla, eikä tieto mahdollisesta ratkaisevasta Jyväskylän jäähallifinaalista hetkauttanut.

– En ole oikeastaan edes miettinyt koko asiaa, koska lauantain peli on vain ollut mielessä. Olihan siitä jäähallifinaalista puhetta jo aiemmin, mutta sillä ei ole lopulta mitään merkitystä, jos emme pysty nousemaan tasoihin tässä sarjassa Seinäjoella, Heikkinen tuumaa päättäväisesti.

4. finaaliottelu SPV–Happee alkaa Seinäjoki Areenalla lauantaina kello 15.30.