Liigat

Hopeavalmentaja Suonpää: “Tällä joukkueella päästiin tähän”

12.04.
2015
3 Kommenttia
7
Liigat
SB-Pron valmentaja Timo Suonpää ei ottanut liian raskaasti finaalitappiota. Kuva: Esa Takalo.

SB-Pron valmentaja Timo Suonpää ei ottanut liian raskaasti finaalitappiota. Kuva: Esa Takalo.

SB-Pron päävalmentaja Timo Suonpää otti tappion tyynesti naisten viimeisen finaalin päätyttyä. Finaalisarja ratkesi Classicille suoraan kolmessa ottelussa. Suonpää ei liiemmin tilaa jossiteltavalle jättänyt.

– Kyllä tänäkin vuonna paras joukkue voitti. Ei jäänyt oikein mikään fiilis, ei hyvä eikä huono.

Classic pelasi tiiviisti kahdella kentällisellä koko finaalisarjan. SB-Pro peluutti selvästi laajempaa rosteria. Peluutusta suurempi asia Suonpää mielestä oli joukkueen iskukyky kokonaisuudessaan.

– Tänään pääsi kaikki pelaamaan ja varmasti voidaan sanoa, että kaikki jätti kaikkensa kentälle. Meillä oli tämä joukkue tänä vuonna ja sillä päästiin tähän pisteeseen. Runkosarjahan sillä kuitenkin voitettiin.

Viime vuoden finaalisarja ratkaistiin vasta viidennessä ottelussa. Tänä vuonna erot olivat taas selvemmät.
– Meiltä lähti pois neljä maajoukkuepelaajaa. Classic sai kolme uutta maajoukkuepelaajaa tilalle. Wickman ja Loisa valmistautuvat Globenin finaaliin, joten kai ne ihan ok pelinaisia on.

Suonpää tiivisti, että maalinteko ratkaisi finaalisarjan. Prolla oli vahvat hetkensä ensimmäisen ja toisen finaalin johtohetkillä, mutta silloin joukkue ei onnistunut iskemään riittävää kaulaa Classicin kirivaihteelle.

– Ei revitty kaikkea irti meidän momentumeista. Silloin kun olisi pitänyt paukuttaa, niin ei onnistuttu tekemään riittävästi.

Joku voisi sanoa, että naissalibandyn ystävällä on huippuhetkiä muutaman kerran kaudessa, kun Suomen kaksi parasta joukkuetta kohtaavat.

– Onhan tää vähän tylsää, kun neljättä vuotta putkeen kaksi joukkuetta pelaa finaaleja. Nyt, kun MM-kotikisat on tulossa, niin vaihtuvuus joukkueissakin on varmaan aika pientä. Itselläkin on ainakin vielä vuosi sopimusta jäljellä ja mitään kultaa vähempää nyt ei tässä maassa kannata tavoitellakaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Riina Pulkkinen
Riina Pulkkinen
niin tai...
13/04/2015
näin...
jos ei pysty hallitsemaan pelaamista tappiotilanteessa ja kokoamaan itseään, niin tulos on tämä. Puhumattakaan siitä, että saa pari tai kolme eteen ja se sulaa.
Vaaleat kaksoset osoittivat taas kuinka hyvää peliä voi pelata myös fyysisesti. Voimaa, mutta ei vahingoittamista. Koko kauden. Ihmettelen kuinka he ovat aina "pimennossa".
Ja se on sääli, jos valmentajalle ei jää minkäänlaista fiilistä...riittää miettimistä siinäkin.
niin tai...
13/04/2015
näin... siis vaaleat sisarukset .
joopa joo
16/04/2015
on se kumma kun kolmen, neljän pelaajan lähteminen vaikuttaa niin paljon. eiköhän se ole valmentajasta kiinni jos ei osaa peluuttaa sitä materiaalia mitä on. pron ykköskenttä täysi floppi tällä kaudella valitettavasti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.