Divarit

Josba putosi Divariin – Salibandyliigan pitkäaikaisin putki katkesi

06.04.
2015
27 Kommenttia
9
Divarit
Kuva: Anssi Koskinen (ottelusta TPS-Josba)

Kuva: Anssi Koskinen (ottelusta TPS-Josba)

TPS kaatoi Josban playout-sarjan kolmannessa ottelussa lukemin 2-6. Tuloksen myötä TPS jatkaa karsintaotteluita Welhoja vastaan ja Josba putosi Salibandyliigasta Divariin.

TPS:n voiton takuumiehinä häärivät Jere Jokinen ja Miikka Läntinen, jotka iskivät molemmat kaksi maalia mieheen. TPS vei otteluvoitot nimiinsä lukemin 1-2.

Josba on pisimpään yhtäjaksoisesti miesten Salibandyliigassa pelannut joukkue. Se pelasi korkeimmalla sarjatasolla vuodesta 1990 tähän päivään.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkalloraportti: TPS:lta vahva esitys Joensuussa – Josba puurtaa Divarissa ensi kaudella
Twitter: Josban putoaminen herätti sympatia-aallon – ”Hiljaiseksi vetää”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
huhheijaa
06/04/2015
Runkosarjan 11 putosi siis divariin... Upea sarjajärjestelmä ei voi muuta sanoa!
huhheijaa
06/04/2015
Yhtä naurettavaa on se, että TPS joutuu vieläkin karsimaan tämän jälkeen. Vanha systeemi paljon parempi.
savolainen
06/04/2015
Näillä mennään ja welhot liigaan! :D
huhheijaalle
06/04/2015
Mitä täällä itketään runkosarjan sijoituksia? Sarjajärjestelmä tiedossa ennen kautta. Voi runkosarjan 8 voittaa mestaruuden? Eikö vai tuolla logiikalla ei voisi voittaa. Ihme itkemistä. Onhan palyoffeja ja playoutteja ollut myös jääkiekossa.
Huhheijaalle
06/04/2015
Miksei samantien siirryttäisi samanlaiseen järjestelmään kuin jalkapallossa on? Kausi kestää viimeiseen peliin asti ja sillä selvä.
S7
06/04/2015
Tossahan ois se urheilullisin ratkaisu! Ei tarviis itkeä jengin mistään ja välttyttäisiin siltä suurelta yhden finaalin peikolta:-D.
väiski
06/04/2015
On tuo playout sarja hyvä mutta menee liian pitkälle tuo karsiminen. Jos nsi kaudekdi voisi koittaa sellaista että ainoastaan viimeinen tippuu divariin ja loput 8 menee playoffeihin ja siitä loput kesälomalle. Mutta playput
Junnu#8
06/04/2015
Josban organisaatiolle ja joukkueelle hyvä herätys Liigasta putoaminen. Ennen Ketoset, Matikaiset ja kumppanit on pelastanut Josban D1variin putoamiselta. D1varin joukkueet lyövät kättä yhteen. Kun saavat ensikaudella harrastaa Joensuun maakunta matkailua:D Ei muuta kuin osaavat henkilöt taustoille ja hihat heilumaan.
201
06/04/2015
Täysin oikeen että josba putosi,viimeset vuodet menty että Ruokonen apuun.Pitäs vähän uudistua organiosaation.Ens kaudella divarin keskitasoa.
Lantti-Antti
06/04/2015
On kyllä melko kyptinen tämä nykyinen karsinta. Tosiaankin liikaa vaiheita kun ei tunnu loppua näkyvän. Mikä vika vanhassa oli ja mitä järkeä tässä?
Ihan niinkun joku olisi tarkoituksella miettinyt, että miten saadaan mahdollisimman paljon erilaisia pelejä ja muuttujia tähän karsintavaiheeseen.

Tässä nyt ei kuitenkaan ole rahasta kyse niinkun lätkässä, missä runkosarja on dollarinkuvat silmissä venytetty liian pitkäksi. Sitten pelataan puolityhjille katsomoille ja ihmetellään yleisökatoa.
Kannustaja edelleen
06/04/2015
Tämän täytyy nyt olla todella herätys siihen, että tarttee tehdä jotain eli taustat kunnolla ja ajoissa kuntoon, joukkue kasaan jo keväällä eikä vasta kun kausi alkaa. Oikea, kunnollinen, osaava valmentaja, ei tuollaista joka pudotti jo alemmissa sarjoissa olevan joukkueen vielä alemmaksi...huh, huh. Myös fysiikkapuolelle taitoa lisää, tänään näki, ettei fysiikka kestänyt, ainakaan kaikilla Josbalaisilla. Em.asiat eivät ole ihan helppoja asioita...kaikki on kuitenkin varmasti mahdollista. Toivottavasti nyt sitten Welhot pistävät kampoihin liimapaidoille.
jonde
06/04/2015
toivotaan nyt vielä että tps perässä divariin. sais vähän tuuletettuu jo jotenkin vähän väsynyttä liigaa.
joo
06/04/2015
Sarjajärjestelmä ei oo kyllä toimiva nykyisellään. Viimeisen pitäisi tippua ja toiseksi viimeinen karsimaan divarin 2 vastaan. Muut säiltisivät.... Tämä olisi parempi ratkaisu
Samaa mieltä ku Joo
06/04/2015
Jatkossa systeemi, että viimeinen tippuisi suoraan ja toiseksi viimeinen karsimaan. Muut säilyis suoraan.
Junnu#8
06/04/2015
Nimenomaan. Welhojen bandwagonissa mennään. Welhot Salibandyliigaan! Jo pelkästään Iiro Lankisen villasukkien takia:D
Fani, Loviisa
06/04/2015
Eri mieltä ku joo. Miksei samalla niin että ensimmäinen voittaisi mestaruuden suoraan, ja kakkonen ja kolmonen pelaisi muista mitaleista, ja muut sijoittuis suoraan?

Oikeesti mulle ihan sama että miten noi putoajat/karsijat valitaan mutta ihme itkemistä pidätte. Mennään nyt näillä mitä on säädetty?

PS: Oletan että playoutit ovat olemassa siksi että a) se on kokeilu ja b) että ylös/alas-karsijoilla loppuisivat kaudet suunnilleen samaan aikaan ennen keskinäistä sarjaa.
kuopio
06/04/2015
Parasta mitä liigalle on tapahtunut pitkään aikaan.!
sarjasysteemi
06/04/2015
Josba teki sen virheen, että yritti loppuun asti säilyä suoraan ilman playoutteja. Salba valmistautui karsintoihin joulusta alkaen ja se kannatti näköjään. Nyt Welhot odottelee 2 vko divarin finaalien jälkeen tätä jatkokarsintaa, joten ei todellakaan putkeen ole mennyt siellä Myllypurossa nämä hommat.
JooJoo
06/04/2015
Huokaus.
Ja näkemiin. Paree kun ei muuta nyt sano. Positiivisesti senkin silti sanon. Ihan kuin olisi jotain menettänyt.
Karelia
06/04/2015
Kylläpä oli hienoa nähdä kun Ruokonen oli puikoissa Josban tarun päättyessä. Antti on ollut viimeiset vuodet Josban ylimielisyyden ruumiillistuma. Ensin seuran talous kuralle ja syytökset siitä muille. Nyt ei pysty tippumista pistämään kenenkään muun piikkiin.
joo
06/04/2015
Kerroppa loviisan fani että mikä järki on siinä että ei tarvi saada runkosarjassa yhtään pistettä kunhan kaksi karsintapeliä voittaa? Onko tämä muka parempi ja urheilullisempi vaihtoehto? Pleijjareihin päästääkseen on kuitenki runkosarjakin pelattava hyvin läpi asti. Ei pysty lopettamaan pelejä kesken kauden keskittyääkseen vain kahteen viimeiseen peliin...

Ja onhan se ihan eri asia pelata mitaleista kuin sarjapaikan säilyttämisestä.
Kuinka jatkuu
06/04/2015
Voisi kuvitella, että jos talous oli aivan kuralla, ainakin Josba edustus haetaan konkurssiin. En tiedä onko junnupuoli erillään, niin että voi jatkaa. Kerätäänkö alueelta jonkun muun seuran nimelle kilpailukykyinen porukka divariin. Onko sellaista olemassa malliin pohjoisen LNM:n viimevuonna. Muutama hyvä pelaaja, kiinnostaako divari, kiinnostaako NST vai lähtö muualle?
päällikkö
07/04/2015
Eiköhän se ole aivan sama mitä siellä itärajalla tapahtuu. Tosiaankin Ruokosen ylimielisyys saa nyt mahtavan lopun.
Ei jeesus
07/04/2015
Hauska täält lukea näitä surkuhupaisia jannujen kommentteja Ruokosesta.. Mää oon Antin duunia seurannu nykysin kylläkin vähän kaueempaa ja viime kauden meriitteinä BSM hopea (edellisestä mitskusta joku 10v?) ja ASM-sarjanousu. Siinä ei voi jeesuskaan jengiä pelastaa jos tuut tammikuussa jengin toimintaan mukaan ja edellinen valmentaja valinnu tollasen joukkueen. Jos ruoska lähtee seurasta niin koko pulju kaatuu.
Ei tietoa kuinka jatkuu
07/04/2015
"Kuinka jatkuu" kyseli, miten tästä? Edustus ja junnupuoli ovat kuulemma taloudellisesti erillään kun junnut kyllästyi muutama vuosi sitten maksamaan edarin kuluja.
Joten yksi veikkaus on, että vuosi sitten joensuulaisen säbäkentän rikki repineen Karelian nimi kaivetaan pöytälaatikosta, junnut jatkais Josbana mutta Josban edari ei. Luulisi vappuun mennessä monen assian alkavan ratketa.
Reilu systeemi
07/04/2015
Sarjapaikka ratkaistaan playouteissa päävastustajia vastaan eikä runkosarjan ynnämuissa peleissä.
Tietoa ja Tietoa
08/04/2015
Ei mee josban edari konkkaan, jos sitä ei joku siihen halua ajaa.

Karelian jalanjäljillä ei taida junnut tepastella, onhan siellä oma kakkosdivariporukka, joka saataisiin tarvittaessa omilla junnuilla jopa ykköseen?

Tässäpä "Ei tietoa kuinka jatkuu" kaverille "Tietoa....

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.