Liigat

Lakeuksilta tärähti: SPV on salibandyn Suomen mestari – lue juttupaketti

11.04.
2015
53 Kommenttia
12
Liigat
SPV on Suomen mestari vuosimallia 2015. Kuva: Jussi Ojala

SPV on Suomen mestari vuosimallia 2015. Kuva: Jussi Ojala

SPV Seinäjoelta on voittanut salibandyn miesten Suomen mestaruuden kaudella 2014–2015. SPV voitti finaalisarjassa Happeen voitoin 3–1.

Neljännen ja ratkaisevan finaalin SPV voitti Seinäjoki Areenalla lukemin 4–3. Ratkaiseva osuma syntyi jatkoajalla ajassa 62.30. Osuman teki Mikko Kohonen, syötön tarjoili Jyrki Holopainen. Katsojia Seinäjoki Areenalla oli 3165.

Mestaruus on SPV:n seurahistorian kolmas.

Mihin ottelu ratkesi?
Läpi ottelun näki, että tänään peli voi kääntyä kummalle vain. Peli oli vapaampaa ja aktiivisempaa kuin aiemmissa kohtaamisissa ja voitontahto paistoi lehtereille kummastakin joukkueesta. Ratkaisuksi voi jälleen kerran nähdä mentaalisen puolen. SPV nousi 1-3 -tappiolukemista tasoihin ja Jyrki Holopaisen namupassi, jonka Mikko Kohonen löi ilmasta sisään toi jatkoajalla Suomen mestaruuden Peliveljille.

Ottelun hahmo?
Onnistujia oli kummassakin ryhmässä paljon. Maalivahdit olivat jälleen hyviä ja etenkin joukkueiden kakkos- ja kolmosvitjat onnistuivat rakentelemaan aiempaa enemmän maalipaikkoja. Erik Härkösen 1+1 -tehot ja pirteä pelaaminen nousivat esiin, mutta tällaisen ottelun hahmoksi nousi silti ratkaisumaalin tehnyt ja pudotuspelien pistepörssin voittanut konkari Mikko Kohonen.

Ottelun puheenaihe?
Miesten Salibandyliigan finaaliksi tänään nähtiin kentällä etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä yllättävän paljon huolimattomuus- ja jopa hölmöjä virheitä. Senkin takia yleisö sai taatusti nauttia tämän päivän ottelusta täysin siemauksin. Jopa suuressa, messuhallina toimivassa, Seinäjoki Areenassa nähtiin finaalien arvoista hurmosta.

Tilastohuomiot:
SPV: Mikko Kohonen 1+1, Erik Härkönen 1+1, Sami Koski 1+0
Happee: Veli-Matti Hynynen 1+0, Lassi Kotovaara 1+0, Juuso Heikkinen 1+0

Linkit:
Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat
Pääkallotodistus: Mestaruuden ratkaissut Kohonen ainoa viiden kallon pelaaja
Pääkalloraportti: Lakeuksilta tärähti: SPV on salibandyn Suomen mestari
Tilastokummajainen: SPV johti finaalisarjaa minuutin ja kolme sekuntia
Kommentti: SPV:n uudelleensyntyminen
Video: Näin SPV vei Suomen mestaruuden jatkoajalla
Mika Kohonen: ”Mikko on kovempi äijä kuin minä”
Mestaruuden ratkaissut Mikko Kohonen: ”Vanhan liikkeellä löytyi paikka”
Kääntyikö salibandyn finaalisarja vilautukseen erätauolla? ”Kirjoita siitä silleen nätisti”
Kuva: Mestaruussuihkun kastelema Tommy Koponen – ”Sanat ovat niin pieniä nyt”
Kouvonen vuoli viime keväänä kultaa Happeessa, nyt SPV:ssä – Henkisesti todella kova sarja”
Juha Kivilehdolle kuudes Suomen mestaruus – ”Syvissä vesissä uitiin”
Pulkkinen ei tiedä vielä jatkostaan – ”Täytyy jutustella kavereiden kanssa”
Kapteeni Kauko nosti hattua SPV:lle – ”Ei ollut sattumaa”
Ratkaisufinaalissa osunut Härkönen: ”Enää ei seisoskeltu, vaan mentiin tosi lujaa päästä päähän”
Läpimurtokauden pelannut SPV-lupaus: ”Nautin täysillä, enkä jännittänyt yhtään”
Pettynyt Junkkarinen: ”Ensimmäinen peli ehkä hämäsi meitä”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Juhlat
11/04/2015
Kivilehdolle tiedoks, tänään juhkit muumi limukalla.
Juhlat
11/04/2015
Juhlit.
Alakatsomo
11/04/2015
Näin. Miesten peli.
huhu
11/04/2015
Surullista! Todella surullista! :,(
Tarkkailija
11/04/2015
Useamman kuukauden odottanut päästäkseni tämän sanomaan: Pasi Kotilainen, multa nyt tuntuu SPV:n taktiikat? Hieno sarja oli, mutta kyllähän se valmennus-osaaminen oli eri tasolla tuolla SPV:n penkin takana. Happeella parempi taitotaso, mutta tää on joukkuelaji. Pasi vois ehkä pyytää ihan julkisesti anteeksi ja analysoida tän sarja
Kepakko
11/04/2015
Onnittelut mestareille!

Jokuhan täällä onnitteli Happeeta Suomen mestaruudesta ennen kuin yhtään finaaliottelua oli pelattu. Haluatko antaa kommentin? ;)
Jyrä
11/04/2015
Ansaittu voitto. Onnea SPV!
Hiirulainen
11/04/2015
En tiedä jos ottaa yhden trippimehun ja avaas sipsipussin
Ahtisaari
11/04/2015
Koppa muumilimpparia ja saunaan
jeess
11/04/2015
Mahtavaa! Punainen, punainen! Mahtava kausi ja mahtavat finaalit. Upea vastustaja teki tästä sarjasta täydellisen. Seinäjoelta kuuluu!
Kommentoija
11/04/2015
Pitkin hampain myönnän että SPV ansaitsi mestaruutensa. Onnittelut heille. Enää jännitetään pystyvätkö Speven fanit olemaan yhtä hyviä voittajia kuin itse joukkueen pelaajat
Msy
11/04/2015
Käsi ylös. Minä onnittelin Happeeta mestaruudest, mutta Koposen nopea kääntöpeli hyydytti Happeen ja mestaruudesta voi onnitella SPV:tä.

Moni hehkuttaa finaalisarjaa huikeana, mutta olenko ainoa, jonka mielestä peli oli pääsääntöisesti ihan karmeata kuraa. Ihmettelin tänään kun Jäntti hehkutti kuinka nyt on peli hyvää ja kunnon insentiteetti vaikka samaan aikaan kummallakin joukkueella oli suuria vaikeuksia saada edes kaksi perättäistä syöttöä omille.

Mielenkiinnolla jään odottamaan miten Falun pelaa syksyllä Champions Cupissa SPV:tä vastaan. Veikkaan, että taas ihmetellään, että miten tässä näin kävi. Veikkasin mestarin väärin, joten toivottavasti olen väärässä.
Voittaja
11/04/2015
Ja miksi ei pystyisi? Hienon vastuksen Happee antoi mutta mentaalipuolen hommiksi kääntyi jälleen kerran.
Kommentoija
11/04/2015
Offtopiccia:

Olenko muuten ainoa jonka mielestä Jäntin letkautukset aiheuttavat lähinnä suunnatonta myötähäpeää? Tuntuu olevan aivan pihalla sekä lajista, pelaajista että termeistä
Junnu#8
11/04/2015
Mukavaa että mestaruus palasi Pohojanmaalle! OLS sydän on. Mutta Speveä sympataan kovasti. Onnea ukot. Työ ootta sen ansainnut.
LEVA
11/04/2015
SPV:n voitossa parasta on, että syksyllä näkee kun Falun pyyhkii (taas) ajokoirilla lattiaa. Toivottavasti eivät romahda yhtä pahasti kuin Happee viimeksi.
kommentoijalle
11/04/2015
jäntti kyllä taitaa tietää eniten tästä lajista suomessa...
Sami
11/04/2015
Viimeinen mahdollisuus voittaa mestaruus kotona ja nuavaa! Iso käsi Happeelle ja Happeen faneille. Hieno vastustaja! Seuraavana vuonna finalistit saa raahata luunsa Helsinkiin herrojen iloksi ja lajin / fanien suruksi. Häpeällinen päätös!
Peku
11/04/2015
Yeeeees. Ollaan mestareita ja tiedoksi muumilimppareiden vitsailijoille - me ainakin korkattiin Veuve Clicguot:t mestaruuden kunniaksi!
jeess
11/04/2015
Ajatelkaapa, että ensi vuoden systeemillä Happee olisi mestari... Ei oltaisi tätä draamaa nähty. Naurettava päätös kerta kaikkiaan. Kaikkien aikojen sarja, jonka kaksi hienoa joukkuetta tekivät upeine tapahtumineen!
Kurre Westerlund
11/04/2015
Onnea Mestareille!
T:SSV ja Kurre
Näin se vain menee
11/04/2015
Pitikö Koposen pelikirjan olla paikalleen jämähtänyt ja nykysalibandyyn sopimaton, jolla ei voi menestyä liigan huippujoukkueita vastaan? SPV ansaitsi mestaruuden, koska oli finaalisarjassa parempi monella tasolla; mentaalipuolella, valmennuksellisesti, fysiikkapuolella, maalivahtipelissä jne. Ymmärrän kyllä, että niitä harmittaa, jotka ovat arvostelleet Koposen kääntöpeliä, koska juuri tuolla "asiantuntijoiden" arvostelemalla pelitavalla SPV löi muille luun kurkkuun ja vei kultamitalit. SPV:n voitto näköjään aiheuttaa sen, että jotkut alentuvat harmistuksissaan heittämään jotain muumilimppari läppää. Tiedän, että kyllä kaikki saavat juhlia mestaruutta haluamallaan tavalla myös SPV:ssä.
jeps
11/04/2015
minkähän virheen neloskenttä teki ku joutu ekavaihdon jälkeen filttiin?
mä vaan
11/04/2015
jäikö pääkallolta huomaamatta että miesten mj julkastii?
paikalla ollut
11/04/2015
Karjala loukkaantui ja Urmas siirrettiin pakiksi.
Jaakko
11/04/2015
Hyvä SPV!!! Koko kauden paransivat peliään ja lopputulos on tässä. Tuomareilta huonoin peli finaalisarjassa. Antoivat pelata ihan liian kovaa (sääntöjen vastaisesti). Ja linja puuttui täysin, toisen erän puolivälistä alkaen alkoivat viheltää selästä tönimisiä, mutta sitä ennen kentällä sai tehdä mitä halusi. Ei ole pelaajien, eikä katsojien etu tämä. Loukkaantumisriski kasvaa, ja taitopelaajat eivät pääse loistamaan kun koko ajan tönitään selästä. Pallo yleensäkin vähemmän aikaa kenelläkään hallussa ja touhu muutenkin muistuttaa jotain katukiekkoa. Aiemmat finaalipelit oli mielestäni huomattavasti paremmin tuomaroitu.
torkkupeitto
11/04/2015
Minkä virheen Happeen nelonen teki?
myös paikalla ollut
11/04/2015
onneksi ei holopainen tai kivilehto loukkaantunut ois joutunut pian ykkönenkin filttiin:)
Alakatsomo
11/04/2015
Jos mestaruus tuli nyt taas väärällä pelitavalla niin kertokaas tyhmälle kuinka spv:n ykkösen olisi pitänyt pelata? Ainakin 3. erässä pitivät lähes suvereenisti palloa.
Samaa mieltä Jaakon kanssa
11/04/2015
Kaksi hyvää joukkuetta olisi ansainnut paremmat tuomarit.
Karda
11/04/2015
Hieno peli, harmi että tuomarit eivät olleet pelin arvoisia. Muumilimpparijannulle; kovin hyvää esimerkkiä näyttää meidän edustus junnuille päihteettömyydellään. Happee oli hyvä, erittäin hyvä, kiva on katsoa laadukasta salibändyä jossa pääsääntöisesti kunnioitetaan vastustajaa.
asd
11/04/2015
Johan on katkeraa porukkaa taas kommentoimassa
katsoja
11/04/2015
Erittäin lapsellista tämä "väärä pelitapa" huutelu. Fakta on ettei Suomen maajoukkue pärjäisi Ruotsille SPV:n pelityylillä, joten se ei ole ylivertainen muihin nähden. Suomessa se toimii koska yksilöiden taitotaso on niin alhainen Ruotsiin verrattuna. Kotilaisen huutelu Koposen suuntaan oli turhaa, koska Koponen ei ole maajoukkueen valmentaja. Suomen kentillä Spv:n tyyli toimii, mutta yksilötaidolta huomattavasti kovempaa joukkuetta vastaan ei toimisi. Riitelyyn tuhlatun energian voisi käyttää Suomen juniorituotannon parantamiseen.
Muumipappa pukeutuu punaiseen
11/04/2015
Me ei muuten juoda juhlissa limpparia. Dom Pérignon sopii tähän iltaan paremmin.
Veijo
11/04/2015
Tarjoaako Jari-Pekka voittokaljat?
Niinpä niin.
12/04/2015
Kotilaisen Pasi. Lajitietäjä.
biisi
12/04/2015
Mikä biisi soi ylen kanavilla aina erätauolla ja lähetyksen lopussa? Tietääkös kukaan?
Api
12/04/2015
Antaa porukan huudella muumilimsoista kun eivät paremmasta tiedä. Jos siinä on se mitä pahaa voi joukkueesta sanoa niin suodaan se vääräleuoille. :) Vähän facebookia seuranneena voin sanoa että kuvapäivityksissä ei oikein muumilimuja näkynyt, paljon muuta nestemmäistäravintoainetta
Seppo
12/04/2015
Jypi lähti sarjaan ylimielisenä. Hynysen kolmesta poikki kommentit kertoi jotain henkisestä valmiudesta pelata näitä ratkaisupelejä, Kaukon "meillä ei pää kestä" avautumisista kesken sarjan puhumattakaan.
Stadi
12/04/2015
Hieno kauden päätös, onnittelut Seinäjoelle, kovalla duunilla ansaittu voitto.
Toivottavasti ensi kaudella saadaan myös täältä kehä kolmosen sisäpuolelta joukkue finaaliin, luulisi että viidestä joukkueesta edes yksi onnistuu?
Kettunen julkisti maajoukkueen erätauolla, mutta ei saanut sen kummempaa huomiota juhlahumun keskellä. Tästä varmaan saadaan tietoa myöhemmin..
Biisille
12/04/2015
Taukobiisi oli Nightwishin Edema Ruh, orkesteriversio.
Jeppe
12/04/2015
Aluksi: Onnittelut Seinäjoen Peliveljille Suomen mestaruudesta. Loistava kausi pääty loistavaan lopputulokseen teidän osaltanne.

Yritän tässä nyt paketoida eilisen pelin jotenkin järkevällä tasolla Happee fanin näkökulmasta. Happee hävisi eilisen pelin niin yksinkertaiseen asiaan, kuin maalien tekemiseen paikoista. Kahteen ekaan erään ei riittänyt röyhkeys takoa peliveljiä maan rakoon, siihen oli todellakin mahdollisuus sillä paikkoja oli tehdä se tarvittava 6-7 maalia ihan normaalilla suorituksella. Palloa siirreltiin aivan liikaa avoimissa maalintekopaikoissa... SPV ei ollu eilen mielestäni niin hyvä, että tuolla pelillä olisi kuulunut voittaa mestaruus. Speve oli arka ja väkinäinen kaksi ensimmäistä erää, mutta sama mantra toteutui jälleen ja Happee ei onnistunut jatkamaan omaa peliään kolmannessa erässä, takaa tultiin ohi ja lopulta voittoon. Siksi SPV ansaitsee mestaruutensa. Tuomareista on jälleen kerran turha jauhaa, eivät ratkaisseet eilen mitään suuntaan eikä toiseen.

Yksittäisiä pelaajia en ala nostamaa toisten yläpuolelle. Jokainen pelaajista tietää itse joko suorittaneensa oman tasonsa mukaisesti tai sen alle. Mutta yhden poikkeuksen teen, Jaska Kunelius: olit eilen loistava. Yksi virhe ei poista sitä tosiasiaa, että näytit pelin läpi loistavaa asennetta muulle joukkueella ja pelasit oman tasosi ylärajoilla. Yksi tilanne, oli se sitten mestaruuden ratkaiseva, ei muuta tätä tosiasiaa mihinkään.

Oli kyllä jälleen kerran kunnia olla seuraamassa Happeen matkaa kohti sitä suurinta, mutta tällä kertaa mestaruuden uusiminen jäi tekemättä. Happeen fanikulttuuri on omassa kastissaan tällä hetkellä salibandyliigassa, se nähtiin jälleen kerran eilen Seinäjoella. Tämän voi todeta ilman minkäälaista keulimista, jokainen eilen paikalla ollut näki miten kannustetaan omaa joukkuetta johdossa tai häviöllä, alusta loppuun, ja vielä tappion koittaessa. Kiitos Happee kaudesta 14-15, ja kiitos Spevelle hienoista finaaleista!
päällillö
12/04/2015
Onnea lakeuksille. Parempi voitti ja mikä parasta liigan likaisin joukkue häppee ei voittanut. Voivat taas kesän miettiä rauhassa koiruuksia ja syyttää liittoa vaikka lisenssijärjestelmän vaikeaselkoisuudesta. Onneksi nyt ei purtu ketään ja vältyttiin vakavilta loukkaantumisilta.
sarvikuono
12/04/2015
Jos Pulkkinen sanoo keskisuomalaisen haastattelussa "olin varma, että voitetaan sarja 3–0", kertoo se siitä, että joukkue päävalmentaja etunenässään on lähtenyt ylimielisenä sarjaan. Happeen kohtaloksi koitui ylimielisyys sekä SPV:n mieletön sitkeys ja usko omaan juttuun. Toisessa finaalissa 0-3 tilanteessa happeelaisten ajatukset kääntyivät pytyn nostamiseen Synergia-areenalla ja samaan aikaan SPV:n kopissa Kiviranta herättää joukkueensa viuhahtamalla. Sarjan käännekohta tapahtui, mistä jyväskyläläiset eivät enää toenneet. Ehkä Happee muistaa seuraavissa finaaleissaan, että milloinkaan ei saa aliarvioida vastustajaa.
Jorina
12/04/2015
Kummastuttaa kapeakatseinen Kotilaiselle itkeminen, SPV sai ihan ansaittua piiskaa, koska ei ollut viime keväänä ja syksynä riittävän kovalla tasolla potentiaaliinsa nähden.

Kysymys, johon ei koskaan tulla saamaan täyttä vastausta on, että olisiko SPV päässyt tällä kaudella nähdynlaiseen lentoon ilman Kotilaisen antamaa kritiikkiä, SPV:n pelillistä ja tuloksellista kriisiä syksyllä ja näistä seurannutta prosessia, joka näytti yhtenäistäneen SPV:n oman juttunsa taakse. Eihän se huonosti sit lopulta mennyt, pelitavoista riippumatta. Ja tasonmittaus kansainvälisesti nähdään lokakuussa Champions Cupissa.

Joka tapauksessa, onnea SPV ja kiitos molemmille joukkueille viihdyttävästä finaalisarjasta! Kiitos myös Pääkallolle hienosta tasonnostosta tähän kauteen sekä lajia julkisesti analysoiville Kotilaiselle ja monille muille aktiiveille, jatkakaa samaan malliin, oman pelin kautta ;))!

Ny maila vintille ja kesälajien pariin!
Jatkoaika tuomareitten armosta
12/04/2015
Fakta on se, että Happeelle ei vihelletty yhtään jäähyä. Jopa aina positiiviset YLE:n selostajat oli sitä mieltä, että muutama tilanne oli jäähyn arvoinen. Jo s olisi vihelletty edes lähes normaaleilla "finaalisäännöillä", niin SPV olisi paketoinut pelin jo kolmessa erässä.
Seinäjoelta
12/04/2015
Osa epäili että SPV-fanit eivät välttämättä olisi mestaruuden arvoisia. Minäpä avaan nyt pelin.
Nämä oli mielestäni kaikkien aikojen finaalit. Eivät varmasti kuitenkaan pelillisesti mitään kauneinta ja parasta mutta jokaisen pelaajan palo silmissä oli jotain mitä en ole ennen nähnyt. Mestari olisi voinut rehellisesti sanottuna kumpi vaan.
Kiitos Happee-fanit eilisestä. "Pakotitte" pohjalaisetkin avaamaan suunsa ja kannustamaan kunnolla omiaan.
Viimeisenä; Jaska Kunelius. Sydäntä riipaisi nähdä ne kyyneleet. Pysy sellaisena kuin olet, aurinko nousee huomennakin.

Toivottavasti molemmilla finalisteilla paketti pysyy suunnilleen yhtä vahvana kesän yli. Valtikka pidetään Väli-Suomessa missä menestykseen ei ole oikotietä.
Pimo Timppi
12/04/2015
Happeen menestysreseptikin selvisi finaalisarjan aikana. TÖRKEITÄ selkäänajoja jatkuvasti laidan lähellä ja kulmissa... Ei paljon vastustajan pelaajia kunnioitettu. Kovaa pelaaminen ja "kovaa" pelaaminen on pikkuisen eri asia!!! Pistän osan tuomareiden surkeuden piikkiin. Pysti meni oikealle joukkueelle.
Sami
12/04/2015
Ai että mä nautin näistä limpparijutuista! Tämä siitä syystä, että niiden kirjoittajat ovat 80%sesti Tamperelaisia, joilla on totutusti vuodesta toiseen syytä pitää saunailtoja tappion katkeraa kalkkia huuhdellen. Aikainen kevätsauna on Tampereella jo perinteeksi asti muodostunut perinne, jossa olut varmasti virtaa. Veikkaan, että lauteilta löytyy pelaajia, jotka mielummin olisivat vaikka absolutisteja, jos vain kerrankin onnistuisivat jotain voittamaan. No, eipä ne palaajat näitä kirjoittele, mutta enivei... ja voin todeta, että "voimajuoma" virtaa myös SPV:n juhlissa, mutta ketä nyt totuus kiinnostaa, kun on niin "hyvä" läppä.

Ja jos näitä juttuja kirjoittaa joku Jyväskylästä...Älkää nyt laskeutuko "geenialtaan matalaan päätyyn" Tamperelaisten seuraksi. Teillä on hieno joukkue ja hieno seura, jolle varmasti tulee vielä paljon menestystä. Vaikka olen Seinäjoelta, toivon aidosti, että sama meno jatkuu Jyväskylässä ja voittoja tulee jatkossakin. Kovalla työllä ansaittu menestys on aina ansaittua.
lissu
13/04/2015
Seinäjoki nyt vain oli parempi ja kunto riitti loppuun saakka! mutta hyvä oli happeekin :)
S7
14/04/2015
Jorinan kyllä puhuu asiaa siinnä, että olihan Speve heikohko tossa kakkoskannukisassa eli suomen cupissa--> sinänsä ton pokaalin arvostus on vähän niin ja näin. Keväällä Koponen sitten sai jengin iskuun ja ansaittu mestaruus. Se nyt on vain arvailua oliko kotilaisen kommenteilla osuutta, mitä haastiksia kattoi niin vois arvella että ainakin näyttämisen halua toi kirjoittelu aiheutti:-).

Meikäläiset(ssv) näytti tällä kaudella, ettei nyt oltu kovinkaan paljoa perässä ja eikä ole stadin juna vielä mennyt! Ens kaudella uus yritys...
SPV Fäni Helsingistä
14/04/2015
Vähän offtopic aiheesta mutta S7, arvostan sun objektiivisuutta kommentoinnissa. Vaikka oot SSV:n miehiä niin kirjoitat (toisin kuin moni muu) hyvässä hengessä muistakin joukkueista, esim. SPV:stä. Hyvää duunii! :)
S7
14/04/2015
Näin pyrin tekemään ja kiitos tästä sulle positiivisesta kommentista tänne suuntaan! Monesti pelkkä maininta SSV-fani saa monen karvat pystyyn:-D. Pidän itseäni enemmän suomalaisen sählyn fanina kuin pelkkänä SSV-fanina. Yhdellä jengillä kun ei koskaan saada Ruotsia kiinni!! Siihen tarvitaan hyvää duunia ympäri maata.

Mutta ei munkaan kommentit aina osu maaliin tai ole objektiivisia:-). Pakko myöntää, että ottihan tappio SPV:lle koville! Pitää henkähtää ja ei suurimmassa ärsytyksessä tulla huutelemaan:-D. SPV ansaitsi voiton, toivottavasti ensi kaudella meillä on uusi mahis Speveä vastaan plaijareissa!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.