Divarit

Keski-Suomen isoimmat seurat yhdistävät voimiaan A-nuorissa – päävalmentajaksi Pasi Kotilainen

21.04.
2015
6 Kommenttia
3
Divarit
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Keskisuomalaisen salibandyn kolme suurta seuraa Happee, O2JKL ja FBC Dux vahvistavat yhdessä A-ikäisten poikajunioreiden pelaajapolkua.

Happeella on A-juniorien SM-sarjajoukkue. Nyt sen rinnalle perustetaan A-Kilpa-ryhmä.

– Tällaista yhteistyötä keskisuomalainen salibandy tarvitsee. Emme halua, että laji menettää lahjakkaita pelaajia vain siksi, että junioripelaajan pelaajapolun yläpäässä kovia harjoittelu- ja pelipaikkoja on ollut liian vähän. Vähäistä yhteistyötä olemme tehneet jo aiemminkin, mutta nyt A-junioritoiminnassa pääsemme aivan uudelle tasolle, Happeen puheenjohtaja Timo Kovala kertoo seuran sivuilla.

Happeen sivujen mukaan ensisijainen pelipaikka A-juniorilla on nuorten SM-sarja. Seurayhteistyön myötä kummankin A-joukkueen pelaajille löytyy pelipaikkoja ja kovatasoisia pelejä rinnakkaisedustuksella sekä O2JKL:n että FBC Duxin edustusjoukkueissa.

– Salibandy on mennyt todella paljon eteenpäin ja harrastajamäärät kasvavat koko ajan. Seurojen välinen yhteistyö on tärkeä asia ja yhteistyön kautta mahdollistetaan laajemmat mahdollisuudet pelaajien kehittymiselle. On ilo olla mukana kehittämässä keskisuomalaista salibandya, kertoo O2:n puheenjohtaja Kari Jauhiainen.

– Yhteistyöllä luomme entistä paremmat mahdollisuudet A-juniorien kehittymiselle matkalla huipputasolle, kommentoi puolestaan FBC Duxin puheenjohtaja Vesa Pölkki.

Happeen nuorten SM-sarjajoukkueen päävalmentajana toimii jatkossa Pasi Kotilainen. A-Kilpa-ryhmää vetää puolestaan Jukka-Pekka Taskinen.

Lisää aiheesta Happeen sivuilla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
juippi
21/04/2015
Hienoa Jyväskylän seutu. Pojat saavat näin elintärkeää peliaikaa omanikäisissä junnuissa.Näin varmistatte pelaajia tulevaisuudessa miesten mestikseen, divariin ja kakkoseen. Valmennus heti A 1 luokkaa.
Voi kun joku Lahdenkin aluella saisi tälläista aikaan. Aikas surullista seurata Lahden alueen A junnujen puuhastelua.
SP
21/04/2015
Tuo on kyllä niin totta, että Lahti on käsittämättömästi loistanut poissaolollaan salibandykartalta. Kuitenkin huikea palloilukaupunki. Jos saisi uskottava toimintaa pikkujunioreihin, niin jossain kohtaa voisi saada uskottavaa A-junioritoimintaakin kaupunkiin. Mutta se toiminta pitää tehdä ihan itse... Jyväskylässä taitaa jo nuoremmissa junnuissa olla yhteispöhinää ainakin Happeen ja Duxin välillä...
juippi
22/04/2015
Lahteen/ Hollola/Heinola/Hämeenkoski / Lammi palatakseni A aikäisiä pelimiehiä löytyy heti hirvee nippu kun, pojat /kautta seurojen johtoryhmät saataisi kiltisti saman pöydän ääreen. Nimet Pentikäinen, 3 kertaa Kainulainen,Näveri, Koskinen, Tolonen, Tynkkynen,Karjalainen, Silfsten ja Koljonen nuorempi muutama nimi mainitakseni ja lisäksi nippu muita 95,96,97 pelaajia joilla on Sm sarja kokemusta ja Phsb muutama kyvykäs 97 pelimies ja Heinolasta ja Kosketa muutama pelimies mukaan olisi ihan ok nippu kasassa.
Mie
22/04/2015
SP ?
Onko sulla joku esimerkki tuosta Happeen ja Duxin välisestä pöhinästä ?
Ite kuun oon katsonut vierestä, niin en ole kyllä moista nähnyt. Pelaajia menee molempiin suuntiin kesällä ja se on siinä.
PK
24/04/2015
Mie:lle...
Pöhinä on kaukana todellisuudesta...
Niin aika hiljasta on ollut DUX:sta siirtyminen Happeen organisaatioon jos käy katsomassa tapahtuneita seurasiirtoja.
Farmisopimus miesten joukkueiden välillä oli viime vuonna, mutta aika hiljaista oli pelaajien liikkuminen. Pelaajat eivät oleet varmaan kovinkaan halukkaita edustamaan farmijoukkuetta ja taas toiseen suuntaan ei pelaajilla ollut käyttöä. Sopii vain miettiä miksiköhän näin. Happeen A:n parhaimmistolle tehtiin väkipakolla 2 edustus DUX:n kanssa, jotta mahdollistivat nousun sarjatasoa ylemmäksi.
Ehkäpä se oli sitä "Pöhinää" :)
HTT
26/04/2015
FBC Duxilla, O2 JKL ja Happeella on ainakin 02-03 ikäluokissa yhteistä "pöhinää". Heillä on kuulemma aluejoukkue kuvio rakennettu. Farmikuviossa ja rinnakkaisedustuksissakaan tuskin väkipakolla on tehty mitään. V-P Virtanen ja Heikkinen ainakin on Dux kasvatteja. Pelaahan Happeen liigajoukkueessakin tukku pelaajia jotka ovat ns DUX kasvatteja. FBC Duxhan syntyi nimenomaan kun FCV jakautui kahdeksi seuraksi.

Itse ainakin odotan mielenkiinnolla mitä tulevat vuodet tuo tullessaan, hyvä että yhteistyötä tehdään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.