Kevään aikana kovia kokenut Krister Savonen: ”Tärykalvotkin räjähtivät tänään”

Krister Savonen onnistui tänään kertaalleen maalinteossa ennen kuin loukkaantui. Kuva: Juhani Järvenpää.

Krister Savonen onnistui tänään kertaalleen maalinteossa ennen kuin loukkaantui. Kuva: Juhani Järvenpää.
Krister Savonen onnistui tänään kertaalleen maalinteossa ennen kuin loukkaantui. Kuva: Juhani Järvenpää.

Classicin huipputaitava keskushyökkääjä Krister Savonen oli tamperelaisten sankareita, kun finaalisarja alkoi kääntyä vieraiden eduksi. Erä oli katkaisemassa sarjaa suoraan 3-0, kunnes Savosen henkilökohtaiset taidot tarjosivat Classicille eväät ensimmäiseen otteluvoittoon.

Seuraavat ottelut menivätkin Classicille ja ratkaisevassa viidennessä finaalissa Savonen takoi hurjana kaukalon laitaa kannustaen omiaan, mutta tällä kertaa pauke lähti kainalosauvasta eikä mailasta.

– Kuulen sitten vähän huonosti, kun molemmat tärykalvotkin räjähtivät tänään, Classicin faniryhmän seastakin ottelua seurannut Savonen aloitti.

– Miesten liigan runkosarjan viimeisessä pelissä vasemman jalan nivelsiteet repesivät. Sillä pystyi ihan hyvin pelaamaan, mutta nyt siellä on joku pohjeluu mennyt väärään asentoon ja se saattaa olla murtunutkin. Siihen kun tuli isku eilen, niin ei sitten pystynyt enää tekemään mitään, kainalosauvoilla linkannut Savonen kertasi loukkaantumistaan Classicin kultajuhlien keskellä.

Savonenkin on saanut jo miesten liigassa tähtipelaajan arvonimen, mutta siitä huolimatta nuorten Suomen mestaruus herkisti taitavan pelimiehen.

– Nyt taas tajusi, minkä takia nämä junnupelit ovat niin hienoja. Ihan huikea henki oli tässä porukassa. On tämä hienoa, Savonen sai nieleskellen sanottua.

Nico Salon tavoin Krister Savonen pelasi sunnutaina viimeisen nuorten pelinsä. Liigassa Savosta ja Saloa odottaa Petteri Nykyn aikakausi, mutta vielä ei ollut aika pohtia tulevia.

– En ole kyllä edes huomiseen asti miettinyt. Mennään nyt tässä hetkessä ja juhlitaan hetken aikaa. Pitää ainakin nyt nuo nilkat saada kuntoon ja sitten jatketaan taas, Savonen päätti.

5 comments

  1. Onnittelut classic! K Savo maan taitavin jäbä lajissa,,,eikä
    kelpaa majuun,,käsittämätöntä!

  2. Niin ja sitten vielä kelpaisi kulta beessä ja ceessäkin,,avot!

  3. Ehkä K Savosesta ei olisi ollut hyötyä majussa tällä hetkellä kun nilkka sökönä. Tulevaisuudessa varmasti löytyy listalta.
    Onnea junnut, hieno nousu kahdessa ottelusarjassa voittoihin ja Suomen mestaruuteen!

  4. Savonen on yli-ikäinen junnumaajoukkueeseen. Ja jos joku hassuttelija ehdotti ihan vakavissaan Savosta miesten maajoukkueen sentteriksi, niin voi suosiolla odottaa sitä ainakin MM-tasolla vielä muutaman vuoden. Pitää muistaa että esim. Miesten liigan mitalikolmikosta ei mahtunut yhtään sentteriä viime MM-kisoihin, vaikka herrat Kuusela, Kaasalainen, Hulmi ja Kauko ovat jo hetken aikaa dominoineet ja pari kannuakin nostaneet….

  5. No ei noista neljästä oo ykskään savosen tasolla, jos puhutaan taitosentteristä 😀 ja jos tarkotit joonas kaasalaista niin nauran varmaan viel aamullakin:DD