Miehet

Koponen: ”Koko ajan on pieni kutina päällä ja sydän hakkaa normaalia nopeammin”

04.04.
2015
1 Kommentti
0
Miehet
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Seinäjoella on valmistauduttu viikolopun finaalipeleihin huolella. SPV:n leirissä ollaan oltu varsin mielissään viikon mittaisesta tauosta kahden tiivistahtisen pudotuspelisarjan jälkeen monestakin syystä.

– Nyt on saatu kunnolla palautua ja valmistautua haluamallamme tavalla. Ollaan saatu normaaleista rutiineista kiinni ja saatu jokunen lajiharjoituskin alle. Pelaajillakin on ollut parempi fiilis, kun ollaan saatu tehdä asiat enemmän omalla tavallamme kuin aiemmissa sarjoissa. Olen todella luottavainen tämän viikon jälkeen, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoo.

Koposen mukaan myös ottelupaikan vaihtamisen takia pidempi valmistautumisaika on ollut hyväksi.

– Totta kai se auttaa, että ollaan saatu vetää valmistavat harjoitukset Seinäjoki Areenalla, missä pelaammekin lauantaina.

Valmistautumisessa Peliveljet eivät Koposen mukaan ole koskaan uskoneet mihinkään taikatemppuihin, mutta metodeja on muutettu jonkin verran aiemmista vuosista.

– Markku Tyynismaa on ollut psyykkisenä valmentajana aiempaa huomattavasti enemmän mukana jo runkosarjankin aikana ja siihen puoleen on satsattu tosipeleissäkin entistä enemmän. Mitään tempauksia ei olla tehty, mutta paljon vietetään aikaa yhdessä muun muassa ruokailujen muodossa, Koponen valottaa.

Koponen itse ei ole varsinaisesti muuttanut omia rutiinejaan juurikaan, vaan ne ovat muovautuneet luonnollisesti.

– Ikää kun tulee lisää, niin osaa nauttia siitä, miten supersiistiä tämä on. Koko ajan on pieni kutina päällä ja sydän hakkaa normaalia nopeammin. Eläminen maistuu enemmän elämiseltä ja aistit ovat hereillä, Koponen fiilistelee.

Yhden jutun Koponen nostaa kuitenkin yliste muiden, mikä antaa niin hänelle itselleen kuin isossa kuvassa koko SPV:n joukkueelle voimaa. Se, että salibandy ja SPV on niin valmentajien ja pelaajien läheisille kuin muillekin seinäjokelaisille isoa asia. Todellakin koko kaupungin juttu.

– Oman perheen, ystävien ja työyhteisön myötäeläminen on niin aitoa ja konkreettista. Tulet kotiin vieraspelireissulta ja kuulet fiilikset, miten kotona on jännitetty ja miten koko perhe hengittää sitää samaa salibandyfiilistä. Töissä niin kollegat kuin oppilaat heittelevät ylävitosia ja tsemppaavat. Seinäjoki on upea salibandykaupunki. Voidaan kiistellä missä on paras yleisö, mutta kyllä SPV tulee saamaan lauantaina seinäjokelaisilta jälleen kerran äärettömän vahvan tuen.

SPV:n ja Happeen välinen toinen liigafinaali alkaa lauantaina klo 16.45.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
TosiT
04/04/2015
Säba saa seksuaalisen ulottuvuuden kun Koponen aukaisee suunsa, jöpöttää, kuten sanotaan, finaaliarkea. Mutta onko Koponen tehnyt Säbasta itselleen epäjumalan, ajaako ristuksen ohi?? " eläminen maistuu enemmän elämiselta" antikristuksena puhetta

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.