Maajoukkuehyökkääjän eturistiside katki – ”MM-kotikisat edelleen tavoite”

Alisa Pölläsen eturistiside katkesi naisten Salibandyliigan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa. Pitkästä toipumisajasta huolimatta Pöllänen aikoo olla mukana naisten MM-kotikisoissa. Kuva: Salibandyliiga

Alisa Pölläsen eturistiside  katkesi naisten Salibandyliigan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa. Pitkästä toipumisajasta huolimatta Pöllänen aikoo olla mukana naisten MM-kotikisoissa. Kuva: Salibandyliiga
Alisa Pölläsen eturistiside katkesi naisten Salibandyliigan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa. Pitkästä toipumisajasta huolimatta Pöllänen aikoo olla mukana naisten MM-kotikisoissa. Kuva: Salibandyliiga

Classicin naisten liigajoukkueen hyökkääjä Alisa Pöllänen loukkaantui naisten viimeisessä finaalissa SB-Prota vastaan. Tarkemmissa tutkimuksissa kävi ilmi, että Pölläsen eturistiside oli katki. 21-vuotias laitahyökkääjä on tärkeä osa sekä Classicin että maajoukkueen hyökkäyskalustoa.

Pölläsen loukkaantuminen on paha takaisku molemmille joukkueille, sillä Classic-hyökkääjä oli vahvasti kiinni MM-kisapaikassa. Tyypillisesti eturistisiteen vammasta kuntoutuminen vie noin puoli vuotta. Monen ajatukset olivatkin loukkaantumishetkellä juuri naisten maajoukkueessa ja Tampereen kotikisoissa, jotka pelataan 4.-12.12.

Toukokuun polvioperaatiota odotteleva Pöllänen kertoo, että on päättänyt kipittää Tampere Areenan kaukalossa ensi kaudella.

– MM-kotikisoissa pelaaminen on ollut tavoitteeni koko ajan. Ei se ole tästä mihinkään muuttunut, hyökkääjä paaluttaa.

Ura jatkuu Classicissa

Alisa Pöllänen aloittaa samalla jo viidennen kautensa Classicin paidassa. Loukkaantuminen ei muuttanut suunnitelmia, mutta luonnollisesti tutut kuviot helpottavat toipumista.

– Ennen loukkiakin oli ajatuksena olla Tampereella, Pöllänen kertoo.

Pölläsen vasen polvi on kokenut kovia aiemminkin. Naiselta on katkennut saman jalan takaristiside, joten fysioterapia alkaa tutuissa merkeissä.

– Aika samanlainen setti varmaan tulossa, kuin viime kerralla. Nyt saisi jo polkea pyörää ja vesijuosta, mutta pitää antaa turvotuksen ensin vähän laskea, Pöllänen kertoo.

3 comments

  1. Naisten MM-kisojen tarkka aika olisi hyvä sisällyttää juttuun.

  2. Kova työ edessä mutta ei mahdoton!Peukut pystyyn että leikkaus onnistuu ja toipuminen lähtee hyvin käyntiin!

  3. Siis ei ole vieläkään operoitu? millä puoskarilla on oikein ollut. Menisi oikealle lääkärille…..