Ulkomaat

Suomalaismaalivahdin joukkue voitti Ruotsin mestaruuden yli 10000 silmäparin edessä

18.04.
2015
3 Kommenttia
4
Ulkomaat
KAIS Mora juhlii Ruotsin mestaruutta. Kuva: perwiklund.se (arkistokuva)

KAIS Mora juhlii Ruotsin mestaruutta. Kuva: perwiklund.se (arkistokuva)

KAIS Mora voitti Ruotsin Superliigan naisten mestaruuden kaatamalla Rönnbyn finaalissa lukemin 5-3. Suomalaisvahti Jonna Mäkelä juhlii nyt siis Ruotsin mestaruutta.

Ottelu oli varsin tiukka alusta alkaen, mutta eteni Moran käsikirjoituksen mukaan. Rönnby ei johtanut ottelua missään vaiheessa ja kolmannessa erässä syntynyt kahden maalin takaa-ajoasema oli joukkueelle lopulta liian kova pala kirittäväksi.

Rönnbyn suomalaisvahvistus Mira Wickman oli erinomaisella pelipäällä ja nakutti tehot 2+1 ottelussa. Moran Therese Karlsson onnistui samassa tempussa. Laura Loisa vartioi koko ottelun ajan Rönnbyn maalia.

Mäkelän kausi oli sinällään eriskummallinen, että hän torjui alkukauden NST:n maalilla, mutta siirtyi Moran riveihin joulukuussa. Mäkelä valittiin finaaliottelun parhaaksi pelaajaksi.

Mora oli häviävänä osapuolena vuosien 2012 ja 2014 finaaleissa. Seuran edellinen mestaruus tuli keväällä 1986. Mora tunnettiin silloin vielä nimellä Kristinebergs AIS.

Globenissa pelattua finaalia seurasi paikan päällä kaikkiaan 10523 katsojaa.

Ottelutilastot

Päivitetty 18.4. klo 16.08

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Masa
18/04/2015
Ja eikös Mäkelä valittu pelin parhaaksi?
Joel Siltanen
18/04/2015
Hyvä huomio. Tieto lisätty juttuun.
Junnu#8
18/04/2015
Aivan sama!!!!!!!!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.