Divarit

Naisten divarikarsinnat päätökseen – Pirkat, Rankat Ankat ja KaPa-65 juhlivat nousua

08.04.
2015
1 Kommentti
17
Divarit
Pirkkalan Pirkkain naisten joukkue juhli tällä kaudella Suomen Cupin pikkufinaalin voittoa sekä sarjanousua naisten divariin. Kuva: Mikko Kivioja

Pirkkalan Pirkkain naisten joukkue juhli tällä kaudella Suomen Cupin pikkufinaalin voittoa sekä sarjanousua naisten divariin. Kuva: Mikko Kivioja

Naisten 1. divisioona sai pääsiäispyhinä pelatuissa karsinnoissa kolme uutta sarjanousijaa, kun SS Rankat Ankat Oulusta, Kalannin Pallo -65 Uudestakaupungista ja Pirkkalan Pirkat lunastivat paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Salibandyseura Rankat Ankat nosti Oulun divarikartalle voittamalla karsinnoissa Loviisan Torin otteluvoitoin 2–0. Kotona SSRA voitti 6–5 ja vieraissa 7–3.

– Ainoa tavoite oli tavoitella sarjanousua. Läpi kauden viljeltiin sanontaa, että viimeinen peli on paras. Jos se riittää nousuun, se on hyvä asia, valmentaja Jani Laukko kertoo.

– Aika harva tähän uskoi meidän itsemme lisäksi, olimme kuitenkin kakkosessa sarjanousija. Uskon, että se toi meidän tytöille vain lisäbuustia.

Koko Pohjois-Suomesta on puuttunut naisjoukkue kahdelta ylimmältä sarjatasolta, kun OLS luopui naisten liigapaikasta viime kauden päätteeksi.

– Päätavoite oli saada divaripaikka Ouluun. Täällä naiset ovat olleet kypsänä, kun koko Pohjois-Suomessa kakkosdivari on ollut korkein taso, Laukko sanoo.

Laukon mukaan SSRA:n nousijajoukkueen pelaajia nähdään varmasti ensi kauden divarijoukkueessa, mutta vielä on epävarmaa, pelataanko naisten ykköstä Oulussa Rankkojen Ankkojen vai jonkin muun seuran alaisuudessa. Viime keväänä SSRA:n miehet nousivat Divariin, mutta sarjapaikka siirrettiin Limingan Niittomiehille.

Myös Pirkkalan Pirkat lähti kauteen selvänä tavoitteenaan nousu ykkösdivariin. Matkalla päämääräänsä Pirkat voitti ensin oman lohkonsa 2. divisioonassa, sitten jatkosarjassa, ja kukisti vielä karsinnoissa riihimäkeläisen RSS Panthersin otteluvoitoin 2–0 (6–5, 8–4).

Kuva: Mikko Kivioja

Kuva: Mikko Kivioja

Pirkat täyttää Pirkanmaan kokoisen aukon, joka on ollut naisten divarissa muutaman vuoden. Pirkkain kausi oli muutenkin onnistunut, sillä Suomen cupissa se eteni välieriin asti ainoana ei-liigajoukkueena ja voitti pikkufinaalin.

– Tämä joukkue oli aivan huikea. Kausi ei olisi voinut mennä yhtään paremmin, Pirkkain valmentaja Jorma Vilonen arvioi Pirkat-TV:n videohaastattelussa heti nousun varmistuttua.

Pirkkalassa ollaan valmiita naisten divariin, sillä joukkue on pyrkinyt jo pidemmän aikaa tekemään töitä ykkösdivaritasoa silmälläpitäen.

Kalannin Pallo -65:n nousijajoukkueen runko muodostui seuran tyttöjen SM-sarjajoukkueesta. SM-sarjassa KaPa-65:n tie tyssäsi tänä vuonna puolivälieriin, mutta naisten puolella joukkue marssi omassa sarjassaan päätyyn asti.

– Nyt oli tärkeää nousta naisten ykköseen. Juniorisarjoissa olemme pyörineet kauan aivan kärkiporukoissa, ja meidän pelaajat alkavat tulla siihen ikään, että eivät enää mahdu juniorisarjoihin, KaPa-65:n valmentaja Juha Peura kertoo.

Karsinnoissa KaPa-65 kylvetti kuopiolaista SB Welhoja 11–0 ja 11–4. Peuran mukaan numerot mairittelevat uusikaupunkilaisia.

– Vaikka lukemat olivat selvät, niin minun mielestä Welhot oli ihan hyvä porukka ja yritti loppuun asti.

Ykkösdivarinousussa on KaPa-65:lle sekin hyvä puoli, että seura saa järjestettyä Uuteenkaupunkiin ottelutapahtumia, kun sarjan matsit pelataan yksittäisinä.

– Se on meille tärkeää. Meidän tyttöjen peleissä on käynyt aika hyvin porukkaa, valottaa Peura, joka toimii valmentamisen lisäksi myös seuran puheenjohtajana.

Katso video:
Pirkkalan Pirkkain päävalmentajan haastattelu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Twitter: @ipairola
Pohjoinen?
08/04/2015
Onnea nousijoille! Kajaanin nyt laskee näin oululaisena pohjoissuomalaiseksi kaupungiksi, joten sentään Papaksen myötä on ollut liigajoukkue naisissa myös Pohjois-Suomessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.