Naisten salibandyvaltikka palasi Tampereelle: Classic on Suomen mestari – lue juttupaketti

Tampereen Classic voitti tänään historiansa kahdeksannen Suomen mestaruuden. Kuva: Topi Naskali.

Tampereen Classic voitti tänään historiansa kahdeksannen Suomen mestaruuden. Kuva: Topi Naskali.
Tampereen Classic voitti tänään historiansa kahdeksannen Suomen mestaruuden. Kuva: Topi Naskali.

Classicin naiset voittivat tänään SB-Pron naisten Salibandyliigan kolmannessa finaalissa lukemin 4-10 ja voitti naisten Suomen mestaruuden puhtaasti voitoin 3-0.

SB-Pro voitti viime vuonna, mutta nyt Classic palautti valtikan Tampereelle, jossa mestaruutta on juhlittu kuudesti putkeen vuosina 2008-13. Kaiken kaikkiaan mestaruus oli Classicille kahdeksas.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic-luotsi Veli-Matti Koivunen painotti jo ennen ottelun alkua YLE:n haastattelussa, että tänään mennään alusta asti kovaa. Niin Classic myös teki. Harvoin nämä ottelut ratkeavat pelien alussa, mutta ensimmäisen erän 1-4 takaa-ajomatka oli tänään SB-Prolle liikaa, eikä se pystynyt haastamaan Classicia varsinaisesti voitosta missään vaiheessa, vaikka pääsikin pelin edetessä paremmin mukaan.

Ottelun hahmo?
Neljä maalia ja yksi maalisyöttö ratkaisevassa finaalissa on sellainen saldo, joka siivitti Eliisa Alangon suvereeniksi kentän kuningattareksi. Alanko oli koko pudotuspelien ja kenties koko kauden paras pelaaja naisten Salibandyliigassa, siitä kertovat pistepörssivoitot niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä.

Ottelun puheenaihe?
Classic-hyökkääjä Aliisa Pölläsen loukkaantuminen ottelun toisessa erässä puhutti paljon. Polvi vääntyi ikävän näköisesti ja toivoa sopii, ettei vamma ole niin paha, että nuoren naisen MM-kotikisat olisivat vaarassa.

Muuta huomioitavaa:
Usein sanotaan, että mestaruudet voitetaan puolustamalla, mutta tänään Classic pelasi etenkin iloista hyökkäyspeliä, jota SB-Pro ei saanut kuriin millään.

Kommentit:
– Tuntuu ihan hemmetin hyvältä. Tätä varten ollaan treenattu kovaa, että palattaisiin omalle paikalle mestariksi. Usko, luota ja rakasta olivat meidän teesimme tähän sarjaan ja olimme mielestäni henkisesti kypsempiä. Ihan ei sitä peliä pystytty esittämään finaaleissa, mitä haluttiin, mutta tämä riitti ja nyt lähdetään ansaitusti juhlimaan, Eliisa Alanko kertoi YLE:n haastattelussa ottelun jälkeen.

– Kyllähän tässä on naissalibandyn huippujoukkue. Aina puhutaan yksilöistä, mutta kyllä tämä on joukkue. Meillä oli kaksi kenttää aivan Suomen kirkkaimpia huippuja. Yhdeksän peliä riitti pytyn nostelemiseen, joten ei liene jossiteltavaa voittiko paras. Juhlin varmaan aika rauhassa, mutta viikon verran aion olla töistä poissa, Classic-luotsi Veli-Matti Koivunen jutteli YLE:lle ottelun jälkeen.

Tilastohuomiot:
Classic: Eliisa Alanko 4+1, Nina Rantala 0+3
SB-Pro: Silja Eskelinen 0+2

Linkit:
Ottelutilastot
Esa Takalon kuvat ottelusta
Hopeavalmentaja Suonpää: “Tällä joukkueella päästiin tähän”
Kahdeksan mestaruuden Saarinen: ”En ole vieläkään tehnyt lopettamispäätöstä”
Classic-hyökkääjän MM-kotikisat vaarassa? – ”En pysty kävelemään”
Hirmutehot iskenyt Alanko: “Tänään päätin, että nyt lähdetään raastamaan tosissaan”

10 comments

  1. niin menee c:kin valmennus. onnea classic , kaikessa parempia. vellu juhli maltilla.

  2. Vellu vaihtoon, ei muuta vaihtoehtoa, niinhän sitä on huudeltu… plaah sanon minä!!!!
    Onnea Classic ja Vellu <3 ollaan taas siinä mihin kuulutte!

  3. En kyllä päässyt perille pron valmentajan ajatuksista. Maajoukkueen valmentaja.

  4. Classic pelasi hienosti kahdella kentällisellä.
    Kehittäisi peliä ja pelaajia, jos kaikki joukkueet Suomessa tekisivät samoin; miehet ja naiset.

  5. Mun on viä todettava, ettei Vellu ny liikaa ylpisty kaikista kehuista nääs, ni Irinan tyttöjä noi iso osa viä on, mut tais Irina opettaa Vellun naisia käsitteleen 🙂
    Ja mikäs sen parempaa, oujee!
    Onne ny viä kerran , erään urheilutoimittajan kommentoinnein; onne ny, saatana!

  6. Classic sai tälle kaudelle kovia vahvistuksia ja Pro heikkeni aika paljon. Ei mestaruus nyt mikään jättiyllätys ole. Jopa perussuoritus tuolla materiaalilla.