Juniorit

Nuorten maajoukkueen päävalmentaja MM-kisavalinnoista: ”Pelaajien sosiaaliset ja persoonalliset piirteet osuvat”

09.04.
2015
5 Kommenttia
8
Juniorit
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue Helsingborgissa 29.4. alkaviin MM-kisoihin on valittu. Floorball.fi-sivuston mukaan päävalmentaja Heikki Luukkosen johdolla tehdyt viimeiset pelaajavalinnat olivat jälleen vaikeat.

Viikko sitten nimetystä 30 pelaajan listasta on viime vaiheessa jouduttu jättämään pois vielä 10 kivikovaa pelimiestä. Kisaperiodin aikana ringissä on ollut mukana noin 70 pelaajaa.

– Selvää on, että mitä pidemmälle mennään, sen vaikeampaa on tehdä ratkaisuja ja tälläkin kertaa MM-kisaryhmän ulkopuolelle jäi erittäin hyviä pelaajia. Koemme (valmennus) olevamme etuoikeutettuja, että näin laadukkaasta määrästä seurojen ja pelaajapolkujärjestelmän koulimia kavereita saamme valita mielestämme ne sopivimmat, Luukkonen kertoo floorball.fi-sivustolla.

Valinnat herättävät aina arvostelua. Miten luonnehdit nyt valittua ryhmää ja mitä on haettu?
– Tämä ennen kaikkea joukkue, jossa korkean lajiosaamisen ohella osuvat yhteen pelaajien sosiaaliset ja persoonalliset piirteet. Mukana on moniosaajia, jotka pystyvät pelaamaan useammalla pelipaikalla ja sitten löytyy myös erityisosaamista erikoistilanteisiin.

Luukkonen esikuntineen vakuuttaa pyöritelleen valintoja monelta kantilta. Kahdenkymmenen pelaajan MM-ryhmässä on yhdeksän 1997-syntynyttä ja yksitoista pelaajaa vuotta vanhemmasta ikäluokasta. Jokaisella kisakoneeseen nousevalla on maaotteluja vyöllään.

– Kansainvälisillä kentillä testattuja ja hyväksi havaittuja. Kaikki olleet mukana vähintään vuoden verran. Syntymävuosia ei ole tuijoteltu, vaan pelillisiä ansioita, päävalmentaja naurahtaa.

Viimeisin tapahtuma salibandynuorilla oli helmikuun alussa pelatut kaksi Ruotsi-ottelua. Malmössa nähdyn joukkueen ulkopuolelta Helsingborgiin lähtevään joukkueeseen murtautui yksi pelaaja.

Kiilteleekö kultahippuja vaskoolin pohjalla MM-turnauksen päätteeksi?
– Ei olla lähdetty tästä näkökulmasta tavoitetta asettamaan. Tämä on ollut mahtava tarina jo tähän saakka. Paljon sitoutuneita poikia, jotka eivät päässeet lopulliseen joukkueeseen, on ollut matkassa. Viimeinen vaihe, muiden maiden mittaaminen alkaa olla käsillä. Halutaan toki pelata maailman parasta salibandya ja se palkitaan sitten tuloksen muodossa, karistelee Luukkonen nuorukaisten vielä kehittyviltä harteilta enimmät etukäteispaineet.

Suomen U19-maajoukkue kokoontuu viimeistelyleirille 22.4. ja suuntaa maanantaina 27.4. kohti Helsingborgia. Ensimmäinen MM-ottelu on vuorossa keskiviikkona 29.4., kun vastaan asettuu Slovakia. Vapunaaton vastus on Sveitsi ja alkusarjan viimeisessä ottelussa 1.5. Latvia. Välierät ovat vuorossa lauantaina ja mitaliottelut pelataan sunnuntaina 3.5. Helsingborg Areenassa.

Katso tästä valittu MM-kisajoukkue.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Nakke
09/04/2015
Missä Tero Tiitu?
Jihuli
09/04/2015
Näkeekö näitä pelejä mistään muualta kuin paikanpäältä?
Msy
09/04/2015
"osuvat yhteen pelaajien sosiaaliset ja persoonalliset piirteet."

Sellainen tuli mieleen, että minkä joukkueen ja kenen pelaajien kanssa Zlatan Ibrahimovicin sosiaaliset ja persoonalliset piirteet osuvat yhteen?
Torvi
09/04/2015
Miten monta ottelua tämä Zlatan on pelannut Suomen U19-salibandymaajoukkueessa?

Oikea vastaus: 0.
Msy
09/04/2015
Hyvä kun muistutit.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.