Nyt se on varmaa – miesten mahdollinen viides finaali siirretään viikolla eteenpäin

Miesten mahdollinen viides finaali tahkotaan jäähallissa. Kuva: Salibandyliiga

Miesten mahdollinen viides finaali tahkotaan jäähallissa. Kuva: Salibandyliiga
Miesten mahdollinen viides finaali tahkotaan jäähallissa. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan finaalisarjan mahdollinen viides ottelu on siirretty. Alunperin sunnuntaille 12.4. suunniteltu tapahtuma siirtyy lauantaille 18.4.

Syynä siirtoon on se, että Happee ei saanut varattua alkuperäiselle päivälle tarvittavan isoa hallia ja olisi joutunut lähtemään evakkoon. Yhtenä vaihtoehtona väläyteltiin Tamperetta. Toteutuessaan viides finaali pelataan Synergia-areenalla, kuten kolmas finaalikin. Ottelun alkamisajankohdasta ei ole vielä vahvistettua tietoa.

SPV johtaa finaalisarjaa tällä hetkellä voitoin 1-2. Sarja on katkolla ensi lauantaina Seinäjoella.


Asiasta kertoi ensimmäisenä Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson Twitterissä:

Finaalien loppuohjelma:
La 11.4. klo 15:30 SPV – Happee, Seinäjoki Areena Yle TV2
Su 18.4. klo ? Happee – SPV, Synergia-areena, Jyväskylä Yle TV2 (tarvittaessa)

53 comments

  1. Happee siis tarvii pitkän toipumisajan. Jos pelataan nopealla aikataululla, niin ei vaan kunto riitä. Pohjanmaan Miehet lopettaa kiukuttelevien poikien pyristelyn lauantaina.

  2. Toivottávasti SPV lopettaa sarjan lauantaina, ettei tämä säälittävä yritys tule toteen.

  3. Mikäs tuossa nyt niin noloa on? Näkisin että olisi ollut nolompaa pelata game 5 jossain koulun liikuntasalissa tai toisessa kaupungissa kuin järjestää huikea tapahtuma lähemmäs 5000 salibandyn ystävälle.

  4. Siirrolle on järkiperuste. Ensi sunnuntaina jäähallissa on Jyväskylän Taitoluisteluseuran kevätnäytös. Ei siis nolo homma – vaan sopu sijaa antaa.

  5. Happeen väki on huomannut, ettei oman jengin kunto kestä tuplapeliviikonloppuja Peliveljien kyydissä ja näin haetaan pitempää toipumisaikaa. Säälittävää touhua, koska finaalien pelipäivät on olleet tiedossa jo kuukausia ja Happeen olis pitänyt osata siihen varautua. Vai olivatko niin ylimielisiä, että luulivat lyövänsä sarjan poikki kolmessa pelissä eikä viidenteen haluttu varautua. No eipä Happeen poikien tarvitsekaan jaksaa enää kuin yksi peli Seinäjoella ja sitten pääsee lomille.

  6. Joo ihan niin oli, että ei osattu Jyväskylässä varautua… Varmasti kaikki on tehty, mutta kaupungissa ei vaan riittävän suurta hallia ole. 5. peli oli merkitty Monnarille, mutta sitä ei missään nimessä olisi siellä pelattu. Odoteltiin porukalla rauhassa, että onko tarvetta toimenpiteille. No nyt on kun meni yli kolmen pelin. Eikä se ihan pelkästään taida onnistua sillätavalla, että Happee päättää yksin asiasta. Kyllä on ollut koko porukka (Yle, liitto, Happee, jopa SPV) siirron kannalla. Olisi peli varmasti pelattu jonakin muuna päivänä, mutta koska pelit on näytettävä YLE:n urheilukonseptissa niin ainoa mahdollisuus viikonloppu.

    Eikä tämä SPV:llekkään ole huono. Jos käy niin epäonnisesti, että tulee 4. pelissä hävös, niin saa viikon miettiä miksi näin kävi.

    Nautitaan nyt kun pelit vielä jatkuu (ehkä). Mitä sitten seurataan kun loppuu. Lätkää? Veikkausliigaa? Pesistä?

  7. Jos pelit ovat tiukkoja ja Happee niin heikkokuntoinen, niin eikös se tee SPV:stä myös heikkokuntoisen? Kattokaapa huvikseen huippuvalmentajia, lajissa kuin lajissa. Kun pelaavat jotain joukkuetta vastaan playoffeja, niin ikinä ei haukuta sen vastustajan tasoa. Päinvastoin, kehutaan vastustajaa. Kerrotaan sen olevan todella hyvä. Näin joukkue, joka kaataa vastustajan, on myös hyvä.

    Erän fanina olen aina ihmetellyt SPV:n suunnasta tännekin tulevaa huutelua. Mitä sillä luulevat saavutettavan, en ymmärrä. Se joka toista haukkuu, sen napa paukkuu, eikö? Eikö tästä ole käännettävissä niin, että SPV:n fanit pelkäävät, että Happee sitten kumminkin vie koko potin?

  8. Siirrolle oli varmaan pätevät perustelut ja se siitä. Mutta ei ole SPV:n fanien keksintö se että Happeen kuntopohja ei tunnu kestävän. Ihan lajin ykkösasiantuntuntijat tässä maassa ovat analysoineet pelejä siten, että Happeen vahvat pelien alut ja SPV:n vahvat kolmannet erät kertovat joukkueiden erilaisesta kuntopohjasta kestävyyden suhteen. Tätä taustaa vasten ei voi välttyä harmitukselta sen suhteen, että mahdollinen tuplapeliviikonloppu alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi suonut pienen edun SPV:lle tai ainakin hiukan tasoittanut Happeen kotietua mahdollisessa 5. finaalissa. Uskon ja toivon toki, että mestaruus ratkeaa jo lauantaina eikä Jyväskylän peliä erilaisine siirtospekulaatioineen edes tarvita.

  9. Viikon tauon pelien jälkeen miksi ei pelata jokainen päivä niinku jääkiekkoa .

  10. SPV on kyllä aika reilu, kun on tuohon peliajan siirtoon suostunut. Sokeakin näkee, että se suosii henkisesti ja fyysisesti heikompaa Happeeta.

    Liigan päätöksenteosta ja Happeesta tämä antaa kyllä harrastelijamaisen kuvan.

  11. Ensi vuodesta alkaen finaali pelataan aina ”toisessa kaupungissa”! Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus harjoitella sitä!J

    os Happee ei kykene järjestämään kelvollista pelipaikkaa sunnuntaille, niin luontevaa olisi pelata viideskin matsi Seinäjoki Areenalla. Puitteet olisi valmiina neljännen finaalin jäljilta ja katsojia mahtuu yli 3000!

  12. Ehdin jo tuulettaa, että mahdollinen 5. finaali ei mene päällekäin Barcelonan reissun kanssa. Säälittävänä korvikkeena FC Barcelona – Valencia, vaikka mielummin olisin Synergialla. No, toivotaan, että SPV laittaa pelin poikki ja juhlat onkin jo Sjoella.

  13. Minkä ihmeen takia salibandyliiga ei päätä pelipäivistä aikaisemmin??? FAIL.

  14. Hirviteatteri = kuvitteellinen pelipaikka, varattu oikeille urheiluseuroille

    Hirvisydän = polvitaklauksia ja mailalla lyöntejä

    Hirvirytke = viikoksi piiloon mamman helmoihin

  15. Kiitos,

    Osoittaa päättäjiltähienoa pelisilmää, että sarjan venyessä mahdolliseen viidenteen finaaliin, ottelu viedään sellaiselle tapahtumapaikalle, jonne saadaan myytyä tupa täyteen mahdollisimman paljon pääsylippuja.

    Samalla ottelusarjan venyttämisellä saadaan lisää kestoa lajin pysymiseksi otsikoissa ja puheenaiheena, jolloin tehdään markkinointia koko lajin hyväksi.

  16. Minkäs sitä voi jos on taitoluistelut sunnuntaina. Ai niin, voihan sitä vaihtaa pelipäivää kerta monnarillakaan ei voi pelata.

    Se on kyllä myönnettävä, että Spv on fyysisempi ja kestävämpi joukkue. Lisäksi taitavat olla henkisesti vahvempia tällä hetkellä. Happee on taas nopeampi joukkue kahden erän ajan kunnes alkavat hyytymään tai taipumaan ehkä henkisestikin. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että Happee ei ole saanut pudotuspeleissä ulosmitattua huikeaa taito – ja hyökkäyspotentiaaliaan Oulua, Erää ja Seinäjokea vastaan. Oikeastaan vaan Erä-sarjan toisen pelin viimeisessä erässä oli hirvirytkettä. Hyökkäyspeli on ollut jotenkin kaavamaista ja munatonta poislukien muutama yksilö kuten Hoikkanen, Heikkinen, Peter K ja Kauko. Se on ongelma, jos isot tykit kuten Manninen ja Hynynen eivät tuota hyökkäyspäähän vaan häviävät Spv:n vastaaville ala Koski, Kohonen yms. Sekin vielä, että Ihme on hieman niskanpäällä molarien taistossa johtaa vallitsevaan tilanteeseen. Lisäksi Junkkarisella, Happeen parhaalla puolustajalla näytti sitkeä jalkavamma nostavan päätään viime pelin lopussa ja peli jäi kesken.

    Happeen pitää todella taikoa nyt uutta rytkettä hyökkäyspäähän, muuten kannu menee lakeuksille se on selvä. Lisäksi jokaisessa pudotuspelisarjassa vaivannut maalinteon tehottomuus ei saa jatkua.

    Parempi voittakoon!

  17. En aikaisemmin ole ajatellut, että näiden palstojen huutelijat ovat Seinäjoelta, mutta eipä ole enää epäselvää. Eikö pohjanmaalla ole järjen hiventä? Katsomoissa on jo tullut huomattua, että SPV kannattajilla ei ole minkäänlaista kunnioitusta vastustajan joukkuetta tai joukkueen kannattajia kohtaan. Katsomossa SPV ”fanit” keskittyvät haukkumaan vastustajien pelaajia ja mollaamaan todellisia faneja (vastustajan joukkueesta) heidän kannustusasenteestaan. Muiden on aina oltava huonompia kuin heidän ja jos näin ei tuloksellisesti ole niin syy on oltava kentässä, tuomareissa, sikailevissa vastustajissa tai ihan missä vaan, mutta ei siellä peilissä. Tällekin sarjan mahdolliselle ”venyttämiselle” on pakko löytää jokin negatiivinen syy. Luuletteko te tosiassanne, että näillä pelien siirroilla yritetään suosia yhtään ketään muuta kuin niitä tuhatpäisiä oikeita faneja, jotka haluavat oikeasti kannustaa omiansa jokaisessa ottelussa, niin niissä jotka voitetaan, mutta myös niissä jotka hävitään. Onneksi tiedän, että ette kaikki ole tällaisia, mutta valitettavan paljon tullut näitä vastaan tässä viime aikoina. Tsemppiä molemmille joukkueille viimeisiin peleihin, itse kannustan omiani niin kauan kuin tarvis ja vielä sen jälkeenkin!

  18. maksavia katsojia pitäisi kunnioittaa. Sovituista ajoista on syytä pitää kiinni, kun se kuitenkin on mahdollista. Ottelu voidaan pelata sunnuntaina ja TV-lähetyskin pysyisi alkuperäisen aikataulun mukaisena. Näkyvyydessä ei voiteta mitään, jos ottelua siirretään viikolla, TV-aikaa tulee tismalleen saman verran.

    Salibandyn fanit ovat kevään viikonloppunsa suunnitelleet sen alkuperäisen aikataulun mukaan. Happeella olisi nyt selityksen paikka; miksi ette ole varanneet asianmukaista pelipaikkaa? Miksi asiaa aletaan hoitaa vasta viikkoa ennen peliä? Ylimielisyys huipussaan?

  19. Joo Tursu, kyllä ottelusarja venyy ja saadaan näkyvyyttä. Muistakaamme kaikki tämä pointti kun siirrytään yhden finaalin järjestelmään. Takaan jo nyt, että näkyvyys ei lisäänny nykyisestä yhtään.

  20. …se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Hän rauhoittuu nyt siellä. Ainahan voit lopettaa pääkallon seuraamisen.

  21. Synergia Areenan varaustilanne on ollut tiedossa jo ennen finaalisarjan alkua ja Happee on ihan itse ilmoittanut 5. finaalin pelipaikaksi sunnuntaina Monnarin.

    Miksi aletaan sählätä vasta viikkoa ennen peliä?

  22. On se jännä, että Happee sekoilee ihan itse pelipäiviensä kanssa ja tällä palstalla Speven fanit saa lokaa niskaansa arvostellessaan tuota järjestelyä, joka ilmiselvästi suosii 5. finaalin kotijoukkuetta, vaikka syy siirrolle olisikin pätevä ja se on tehty liiton ja SPV:n suostumuksella. Toivotaan, että SPV vie mestaruuden lauantaina niin saadaan tämäkin keskustelu vaiennettua. Varmaa on, että jos Happee lopulta voittaa kultaa näiden vatulointien jälkeen, jättää se siihen voittoon ikävän jälkimaun, vaikka SPV ja Koponen ovat varmasti valmiita myöntämään rehdisti tappionsa tuossakin tilanteessa.

  23. Kaikki haukkuu täällä kilpaa Happeeta ja SPV:tä ja kaikkea mahdollista. Entä mites tuo Ylen toiminta? Aidosti oikeasti on hienoa, että valtakunnallinen veronmaksajien rahoilla rahoitettu media haluaa näyttää suorana kaikki finaalit. Näkisin silti, että näiden televisiontiasioiden takia seurat joutuu myöntymään todella pitkän kaavan ottelusarjaan, koska Yle vaatii ottelut viikonlopulle. Varmasti seurat, pelaajat, fanit ja kaikki haluais kliimaksin vähän nopeammalla tahdilla, mutta joku muu määrää taas…

    Synergia Areena on taidettu buukata täyteen jo todella kauan aikaa sitten. Näinhän se pitää mennäkin. Halleissa on ihan oikeaa toimintaa, eikä pidetä niitä tyhjillään että jos joskus tapahtuiskin jotain!!!

  24. Raastava liigakarsinta, paras viidestä systeemillä, miehekkäästi viikossa läpi, nyt on meininkiä.

  25. Tuhannet ihmiset ja vähintaankin sadat perheet muuttaa kahden peräkkäisen viikonlopun aikataulujaan tämän takia. Ei ihan pieni juttu.

    Tiedän, että monet ovat sopineet työvuoroista työnantajien ja työkavereiden kanssa siten, että pääsevät finaaleihin. Uusiksi menee.

    Aika montaa vähäisempääkin asiaa tällä palstalla on nimitetty farssiksi…

  26. Toistan tuon aiemmin jonkun muunkin kysymän kysymyksen: no miksi te merkkasitte sen ottelun monnarille, jos sitä ei kerran missään tapauksessa aiottu siellä pelata? Miksi ette reilusti tiedottaneet asiasta ennen ensimmäistä finaalipeliä vaan ”jäitte odottelemaan rauhassa”? Avoin asiasta tiedottaminen olisi ollut reilua kaikille ja tuonut sitä kaipaamaanne urheilullisuutta. Ja ollut tyylikkäämpi tapa toimia. Jokainen olisi ymmärtänyt ja osannut varautua mahdolliseen viimeisen pelipäivän muuttumiseen. Missään lajissa ei muutella finaalipäiviä kesken sarjan.

  27. ”SPV kannattajilla ei ole minkäänlaista kunnioitusta vastustajan joukkuetta tai joukkueen kannattajia kohtaan. ”

    En ole nähnyt tällä palstalla ainuttakaan kehua SPV-fanien suuntaan mistään sarjasta vaikka ovat finaalia lukuunottamatta vallanneet myös vierasareenat. Sen sijaan näin montakin kehua Happeen kannattajille toisen finaalin jälkeen Seinäjoen suunnalta. + Jos jotkut yksittäiset Sepot huutelee katsomosta sehän leimaa kaikki fanit? Ainakin tällä keskustelupalstalla.

  28. Viime vuonna lähes kaikki finaalien pelipäivät muutettiin eikä kukaan valittanut. Nyt kun yksi, mahdollisesti pelattava peli siirretään, kauhee haloo. Eiköhän tuokin siirto ole yhdessä sovittu eikä pelkästään happeen päätettävissä.

  29. Onkos täällä joku pohojalainen Happeen faneja moittinut? Minä en ainakaan ole huomannut sellaista.

    Ensimmäisen kerran Seinäjoki Areenalla oli finaaliottelussa myös vierasjoukkueen kannattajia! Ja tekivätkin hommansa hyvin. Toivottavasti nähdään taas lauantaina. Huudetaan kilpaa. 🙂

    Happeen toimistoväkeä sen sijaan minäkin kyllä ihmettelen. Miksi alunperin julkistettiin väärä pelipaikka ja -aika, jos sitä ei ollut tarkoituskaan noudattaa?

  30. Varmaan on sen takia ilmoitettu Monnari, kun joku siihen on laitettava. Jos jonkun olisi asia pitänyt ajoissa katkaista, olisi se ollut muut päättävät elimet. Hyvin on silloin tiedetty, että liitto ja Yle ei sinne Happeeta päästä. Happeellehan Monnari olisi sopinut…

    Mutta itketään nyt kun on taas asia josta voi joku mielensä pahoittaa… Päätös on kaiken kaikkiaan hyvä. Oletetaan, että menee viidenteen peliin. Peli pelataan alkuperäisenä päivänä vaikka Tampereella. Lippuja aletaan myymään lauantai-iltana. Käsi ylös kuinka moni Tamperelainen on paikalla? Jyväskylästä ja Seinäjoelta paikalla saman verran, kuin vierasfaneja on käynyt vierasfinaaleissa (n. 300/ seura). Siis katsomot pullollaan ja tunnelma katossa…tai normi Tamperelainen runkosarjan ottelu

    Hyöty ei liiton, ei seurojen. Ei myöskään SPV:n, sillä takana hävitty kotiottelu. Vaikka ns. kovempi fyysinen kunto olisikin, olisi henkinen ote Happeella voitetun vieraspelin johdosta.

    Jos hyötyjä on yksittäinen ”fani” seinä- tai jyväskaupungista, on sanottava voivoi, ja eikun kohti uusia pettymyksiä.

  31. Olen finaalisarjan vankkumaton kannattaja. Yhden finaalin juttu on kuin yhden yön suhde, hetken huuma ja kerrasta poikki. Näin 5-kymppisenä osaa jo arvostaa huuman pitkittämistä, Paras viidestä tai jopa paras seitsemästä sarja, kuten joissain ulkomaan pääsarjoissa pelataan, antaa pitkäkestoisemman euforian kaikille säbäniiloille ja -nelleille. Ja kaiken lisäksi on urheilijoidenkin mielestä urheilullisempi ratkaisu. Kuka voisi kuvitella esimerkiksi jääkiekon Suomen mestaruuden ratkaisemista yhdessä ottelussa, tai vaikkapa parempana esimerkkinä lentopallon, koripallon, käsipallon tai oikeastaan ihan minkä muun tahansa palloilulajin, jossa pelataan pudotuspelejä.

    Hei, ihan oikeasti, ottelusarja on ainut oikea tapa ratkaista kansallinen kausimestaruus. Turnaukset ovat aivan eri asia, oli kyse MM-turnauksesta tai HFC:stä tai ihan mistä tahansa.

    Nauttikaa, nauttikaa, hyvät laji-ihmiset. Playoff-huuma kestää tänä vuonna viikon pidempään. Rummuttakaa ilosanomaa kaikissa mahdollisissa medioissa, some, printti, tv, radio, jne.

    Nyt on kaikkien säbäniilojen ja -nellien juhlaviikot. Finaalisarja kestää vielä viikon pidempään, Tepsi ja Welhot mittelevät paremmuudestaan liigapaikan lunastamiseksi, II-divarin joukkueet pelaavat Divari-noususta, junnusarjojen mestaruudet ratkaistaan, ja unohtamatta naisten SM-finaaleja.

    Hei, ny rillataan täysillä ja meiltä tullaan Jyväskylään katsomaan viidettä finaalia jos se pelataan, vaikka matkaa on lähes 400 km ja kumpikaan joukkue ei ole ”oma seura”. Kyse on viihteestä ja viihdearvo on huipussaan, jos viides finaali pelataan ja se pelataan jäähallissa. BE there or be square.

  32. Minä ymmärrän kyllä kaikki argumentit finaalisarjan puolesta, eivätkä ne ole edes huonoja. Silti haluan nähdä yhden finaalin kokeilun.

    Ruotsissa käytiin täsmälleen samaa vääntöä siirryttäessä yksittäiseen tapahtumaan. Mielestäni liitossa osoitetaan rohkeutta, kun muutosvastarinnasta huolimatta ollaan valmiita kokeilemaan.

    Homman ainoa edellytys on vain se, että se tehdään heti kunnolla. Samassa tapahtumassa pitäisi pelata myös yksittäinen naisten finaalipeli ja vaikkapa vielä julkisesti huomioida kauden muut kohokohdat: palkita vaikkapa jotain vuoden junnupelaajia, huomioida divariin ja liigaan nousseet joukkueet ja pitää kunnon kaudenpäätösgaalaa vaikkapa erätauot ja pelien välit. Iso areena täyteen ja koko lajiväki paikalle.

    Urheilullisuus on kova peruste, mutta että saadaan luotua isoja elämyksiä ja innostettua isoja massoja, voi tästäkin minun mielestäni joskus hippasen tinkiä. Tämä voi olla oikea paikka. Ehkä ei ole, olen sen valmis myöntämään, mutta ensin haluan nähdä mitä aikaiseksi saadaan.

    Avoimuutta sinne mieliin.

  33. Kiitos Happee, Kiitos liitto. Minulla on ainakin vapaat sovittuna jo ensiviikonlopulle. Kaikki oli valmiina. Nyt ainakin siirretyn ottelun vuoksi on yksi katsoja paikalla vähemmän. Jos mun mielipidettä kysytään, niin hivenen epäreilua. Miltäs teistä tuntuisi jos JYP pääsisi finaaliin (ei muuten pääse) niin viimeinen ratkaiseva peli pitäisi alkaa 17.00 mutta onkin siirretty 14 alkavaksi etkä näe sitä kun olet sopinut työt siten että pääset 17 paikalle. ..

  34. Eli sovitaan sitten niin että Happee on toiminut asiassaan just niin kuin pitää. Ilmoittanut monnarin ja ollut valmis pelaamaan siellä (!?). Onko salibandyliiga, liitto ja näiden ”ammattilaiset” sitten hoitaneet keissin hyvin, huonosti vai hyvin huonosti? Ja ajoissa? Muistakaa tähyillä finaalipäivänä taivaalle, saattaa porukkaa lennähtää paikalle vaikka helikopterilla.

  35. Mun puolesta fanit voi täällä huudella mitä haluavat, mutta kun erehdyin kattomaan jonkun Speven tuottaman haastispätkän(oisko tokan finaalin jälkeen), toteuttanut joku 2mk(youtubesta löytyy), niin olihan melkoinen asenne sen pätkän haastattelijalla. Siellä oli tuomarit huonoja ja vastustajat(muu kuin Happee) epäreilu. Huvittavinta pätkässä oli kun tää älypää kehui Happeen valmentajalla, että eikös nyt ollut hyvät tuomarit? Happeen leiristä, joo me saatiin kolme jäähyä te nolla. Ei ainakaan mulle jäänyt kovinkaan vahva kuva Sjokisten toiminnasta ton pätkän perusteella…

  36. Kyseinen haastattelut ei muuten ole SPV:n eikä edes Severi fanien tekemä vaan tuotannosta vastaa Jyväskyläläisten Kohosten veljesten 2mk, jonka markkinointitempauksia nuo ottelujen jälkeiset haastattelut ovat. Haastattelijana kysymysten asettelua ja asenteellisuudesta ei siis voi SPV:n taustajoukkoja syyttää.

  37. Ok homma ja kiitos selventämisestä! Anyway speve noita julkaisee facessaan, joten ei nyt täysin puhtaita papereita saa siltikään täältä suunnalta;-)

  38. Jos ei spv:n joukkueen esityksestä löydy mitään haukuttavaa niin sitten otetaan kohteeksi kannattajat. Mitäs kukkahattutätejä täälä nyt on liikkeellä jos on huudoista näin mieltä pahotettu. Tekopyhää pään aukomista mun mielestä.

  39. Sveitsin liigassa myös yksi finaali ja taidettiin se myydä lähes loppuun jo kauden alussa. Toki täällä tunnutaan suhtautuvan katkerasti niihin joukkueisiin jotka finaaleihin tiensä raivaa jos ei oma satu menestymään. Toki sarjassa enemmän kevään kiimaa kuin yhdessä ottelussa ja mieluusti finaalisarjan näkisin itsekin jatkossa mutta katsotaan miltä ensi kausi näyttää ja itketään sitä sitten jos huono systeemi. Toivon kuitenkin että muut pleijari pelit ens kaudella paras seitsemästä niinku Ruotsissa ja Sveitsissä.

  40. Näppärästi happeen taustaorganisaatio nappasi samalla viikon lisää myyntiaikaa viimeisen finaalin lipuille…

  41. Olen tyytyväinen tästä tiedosta, yksinkertaisesti siitä syystä, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle katsomaan peliä. Synergialle mahtuu 5000 ihmistä, monnarille tuhat. Ohan tässä tiedottamisessa ollut vajaavaisuutta ja homma on hoidettu päin persettä. Piste. Mutta Synergian varaaminen ei ole ihan pikku juttu. Siihen vaikuttavat:

    Happeen menestys
    Jypin menestys
    Salibandyliigan aikataulutukset
    Liigan aikataulutukset
    Muut synergiaa käyttävät tahot
    Ja kirsikkana kakun päällä: YLE

    Jos ihan rehellisiä ollaan, ei mikään muu kuin Synergia ole mielästäni edes vaihtoehto jos Happee pelaa finaaleissa. Tämä on vierasjoukkueen, suomalaisen salibandyn ja Happeen etu. Puhumattakaan siitä taloudellisesta tilanteesta missä joukkueet tällä hetkellä operoivat. Olen tottakai pahoillani niiden puolesta jotka olivat varanneet vapaitaan tälle viikolle ja tiedotuksessa on todellakin käsittämätöntä vajaavaisuutta. Mutta…jos game five tulee, finaali tulee olemaan 5000 ihmisen voimin aivan järjettömän upea tapahtuma. Se edellä on nyt vaan pakko mennä. Kaiken maailman salaliittoteoriat Happeen jaksamisesta voi heittää romukoppaan, ne kuuluu hiekkalaatikolle.

  42. hiekkalaatikolle = pääkallon kommentti osasto! :-D. Täällä nyt on semmoista kuraa suurin osa viesteistä, että asia viestit hukkuu massaan!! Itkut ottelun siirrosta nyt ihan pelleilyä ja realiteettitajuttomuutta…

  43. Tietoinen väärän otteluajan ilmoittaminen on mielestäni paljon enemmän ”pelleilyä ja realiteettitajuttomuutta” kuin siitä purnaaminen. Asiaa voi toki olla vaikea ymmärtää, jos ei koskaan seuraa kannattamaansa joukkuetta vieraspeleihin.

    Happeen toimistolla joku ei nyt kunnioittanut yleisöä, joka luonnollisesti teki omat järjestelynsä ilmoitettuun aikaan luottaen.

  44. Välillä kyllä tuntuu, et montako täysikästä täällä palstalla olikaan. Speven puolesta aikataulun siirto OK, Ylen puolesta aikataulu ookoo, Happeen puolesta aikataulu ookoo niin täälä niilot nillittää kun ei lomat natsannu.

    Vie kyllä aika hyvin pohjaa muiltakin edes vähän uskottavilta nillityksiltä tämäkin keskustelu… On se onni ettei tällä foorumilla oo suomen säbän tulevaisuuteen ”kovin paljoo” päätäntävaltaa 🙂

  45. Voisko pääkallo heittää jonkun kotilaiset seinäjoelle?-läpän niin saataisiin uutta kipinää persuksiin.

  46. S7 veti viiltävää ja analyyttistä viestiä: ”Mun puolesta fanit voi täällä huudella mitä haluavat, mutta kun erehdyin kattomaan jonkun Speven tuottaman haastispätkän(oisko tokan finaalin jälkeen), toteuttanut joku 2mk(youtubesta löytyy), niin olihan melkoinen asenne sen pätkän haastattelijalla. Siellä oli tuomarit huonoja ja vastustajat(muu kuin Happee) epäreilu.”

    Etsin tuon mainitsemasi palan juutuubista. Missä kohdassa mainittiin huonot tuomarit? Entä epäreilut vastustajat? Lähinnä nuo klipit ovat hauskahtavia. Viralliset lienevät sitten virallisilla kanavilla, vai miten se nyt meni.

    Jos et muuten tiedä, mikä on 2MK, niin ota ihmeessä selvää *hymiö*

    Ja sitten sivuraiteille.

    Yhden finaalin kuvio ei kiinnosta itseäni. Miettikääpä, jos finaalissa ovat jälleen Happee ja SPV. Moniako pk-seudulla moinen kiinnostaa?

    Viiden pelin sarja on aina suuri palvelus lajille, faneille ja myös medialle. Näkyvyyttä on enemmän kuin koskaan yhden matsin tapahtumassa.

    Jaa ja joo vielä se.

    Ei ollut hyvä liike muuttaa pelipäivän ajankohtaa kesken ottelusarjan. Perusteluista osa on ok. Osa säälittävää selittelyä.

  47. Pakko sanoa… Vaikka tuo siirto on toteutettu äärimmäisen amatöörimäisesti (mikä ei sinällään yllätä kun tietää ketkä liitonkin puolelta asiaa hoitavat), niin on se silti lähestulkoon kaikkien fanien etu.

    JOS sarja menee viidenteen finaaliin, ei tuossa alkuperäisessä aikataulussa ollut mitään järkeä. Miettikää nyt itsekin: Happeen olisi pitänyt odottaa lauantai-iltaan, ennen kuin tulee tieto, voidaanko lipunmyyntiä aloittaa. Monnarille se ehkä onnistuisikin, mutta sieltä jäisi sitten 3000-4000 halukasta ulos. Ikävää, ettei kukaan liitossa ollut asiaa ajoissa miettinyt, mutta ilmeisesti siellä on ollut porukka vaan niin mehuissaan TV-sopparista, ettei sen yksityiskohtia ole jaksettu miettiä sen tarkemmin.

    Ja miksikö se Happee ei sitten varannut jäähallia joskus puoli vuotta sitten? Olisiko yksinkertaisesti siitä syystä, että ensin finaaleihin pitää selvitä, jotta voidaan alkaa tehdä tilavarauksia. En usko, että jäähalliyhtiökään antaa ilmaiseksi pitää tilaa varattuna, jos muita (tilasta maksavia) tapahtumia olisi tulossa.

  48. Ja vielä tuohon yhden finaalin -malliin:

    Itsehän uskon, että Hjallis-areena tulee olemaan täydempi jos siellä pelaavat nimen omaan Happee ja SPV (tai mitkä tahansa muut ”maaseudun” joukkueet). Mikäli siellä sattuisi olemaan vastakkain mitkä tahansa pääkaupunkiseudun joukkueet, ei hallia saada millään täyteen…

  49. Kaikki ovat yksimielisiä siitä, että mahdollinen 5. finaali on hyvä pelata jäähallissa. Joku kuitenkin on ensin liitolle ilmoittanut, että 5. finaali pelataan sunnuntaina Monnarilla. Miksi sellainen ”tieto” on julkistettu? Pääkallo voisi selvittää asian ja kysellä motiiveja toiminnalle. Ehkä järjettömältä vaikuttavalle toiminnalle on kuitenkin jokin järkevä selitys olemassa.

    Se on varmaa, että kummankin joukkueen fanit ovat tähän soppaan syyttömiä. Tämä toinen Landefinaalisarja (ensimmäinenhän taisi olla jo viime keväänä) on vahvistamassa uutta aikakautta salibandyssä; nyt omaa joukkuetta seurataan jo aika isolla porukalla myös vierasmatseihin. Nyt (ehkä ensimmäisen kerran?) salibandyfinaalin peliajan siirto peräti viikolla vaikuttaa jo aika monen ihmisen elämään.

    Liiton ja seurojen olisi syytä ottaa opiksi ja toimia jatkossa ammattimaisesti. BOOM-twiitit ei ole sopiva tapa tiedottaa salibandyä seuraaville perheille, että teiltä meni nyt parin seuraavan viikonlopun aikataulut uusiksi.

  50. SPV vie helposti pytyn tänään, jos tuomarit ei nyt sitten päätä ”pukeutua Happeen” pelipaitaan ja siirtää ratkaisua.