Tytöt

Pääkalloennakko M-Team-Koovee: Kumpi vie tyttöjen SM-sarjan kultaa?

11.04.
2015
0 Kommenttia
10
Tytöt
Koovee ja M-Team kohtaavat tyttöjen SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo.

Koovee ja M-Team kohtaavat tyttöjen SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo.

Tyttöjen SM-sarjaa pelataan tässä muodossa viimeistä kertaa, sillä ensi kaudella ei periytyviä sarjapaikkoja enää ole ja ikäluokkajako menee hiukan uusiksi. Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen finaaleissa eivät pelaa PSS ja Koovee, sillä joukkueet kohtasivat jo välierävaiheessa ja PSS:n kohtaloksi tuli tiukan taistelun jälkeen jääminen pronssiotteluun. Voittaja selviää paras viidestä –systeemillä, kun tähän asti on menty lyhyen kaavan mukaan paras kolmesta.

Lähtökohdat:
M-Team nousi finaaliin voittamalla ratkaisevassa ottelussa SB-Pron selkein lukemin 8-2. M-Team on nousijajoukkue, joten yltäminen finaalipeleihin asti on ollut helsinkiläisryhmältä vahva suoritus. Tosin joukkue pohjautuu suurelta osin viime kauden C-tyttöjen mestaruuden voittaneeseen ryhmään ja niinpä kokemusta voittamisesta joukkueesta löytyy.

Edellinen joukkue, joka voitti kultaa nousijajoukkueena on finaalivastustaja Koovee, joka otti kirkkaimmat mitalit kaudella 2011-12 noustuaan vuotta aiemmin SM-sarjaan. Koovee on kahtena aikaisempana vuonna jäänyt hopealle PSS:n korjatessa kirkkaimmat mitalit, mutta nyt Koovee otti niukkaakin niukemman voiton “arkkivihollisestaan” ratkaisevan ottelun RL-kisan yhdeksännen laukojan onnistuessa maalinteossa.

Molemmat joukkueet ottivat selkeän kotivoiton runkosarjassa, joten kotiedulla voi olla sarjassa merkitystäkin ja tässä mielessä runkosarjan kakkoseksi pelannut M-Team on pienessä etulyöntiasemassa. Tosin PSS-sarjassa Koovee otti molemmat voittonsa Porvoossa ja pystyy kyllä haastamaan M-Teamin myös Ruskeasuolla.

M-Team on joukkueista aavistuksen nuoremmalla joukkueella liikkeellä, sillä joukkueen runko koostuu 98-syntyneistä pelureista ja osa tytöistä on vielä C-tyttöikäisiä. Näihin kuuluu myös yksi joukkueen profiilipelaajista eli Taru Nordman, joka aiemmin kaudella valittiin jopa tyttöjen maajoukkueeseen, mutta ei nuoren ikänsä takia voinut niitä vielä pelata. Kooveen runko taas koostuu suurelta osin seuran vahvasta 1997-syntyneiden ikäluokasta, johon kuuluvat muun muuassa liigassakin vahvaa jälkeä tehneet Kaupin sisarukset Oona ja Veera sekä tyttöjen maajoukkueessa pelanneet Mia Vallenius, Roosa Salmela ja maalivahti Kristiina Tarkiainen.

Knopit:
Runkopelaajiltaan samat joukkueet kohtasivat kaudella 2012-13 C-tyttöjen SM-finaaleissa. Silloin Koovee otti selkeän voiton ottelusarjassa voittamalla ensin kotona ja sitten katkaisemalla sarjan Ruskeasuolla suoraan kahdessa ottelussa. Finaalisarjassa nähdään kentällä yhdeksän edellisessä tyttöjen maajoukkueessa esiintynyttä pelaajaa, näistä neljä M-Teamissa ja viisi Kooveen joukkueessa. Tästä voisi päätellä, että sarjassa tullaan näkemään korkeatasoisia pelejä ja hyviä yksilösuorituksia.

Seuraa heitä:

Elina Vanhanen, M-Team
Tyttöjen maajoukkueessa pelannut Elina on ollut joukkueensa paras pistenikkari pudotuspeleissä, vaikka puolustajana pelaakin. Toki joukkueesta löytyy muitakin pistetehtailijoita, mutta Kooveen hyökkäystä vastaan onnistumisia täytyy tulla puolustuspäässäkin ja siinä Elina tulee todennäköisesti myös olemaan isossa roolissa.

Kristiina Tarkiainen, Koovee
Tällä kaudella maajoukkueen toiseksi maalivahdiksi noussut Kristiina on pelannut vahvoja pelejä pudotuspeleissä ja PSS:n vahvaa hyökkäystä vastaan Kristiina onnistui erinomaisesti. 23 torjuntaa ratkaisevassa ottelussa ja vain yksi päästetty maali RL-kisassa ovat kovia näyttöjä. M-Teamin hyökkääjiä vastaan ei kuitenkaan ole varaa nukahtaa hetkeksikään ja hyvä maalivahtipeli on yksi ottelusarjan ratkaisutekijöitä.

Näin pelataan:
La 11.4. klo 15:30 M-Team – Koovee AC Ruskeasuo
Su 12.4. klo 18:45 Koovee – M-Team, Spiral-Halli
Ke 15.4. klo 18:30 M-Team – Koovee, AC Ruskeasuo
La 18.4. klo 16:00 Koovee – M-Team, Spiral-halli (tarvittaessa)
Su 19.4. klo 18:30 M-Team – Koovee, AC Ruskeasuo (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?
Uskotaan Kooveen kokemuksen ja taitavan hyökkäyksen tuovan kirkkaimmat mitalit Tampereelle. M-Teamin kotietu tuo ainakin yhden voiton kotihallissa, mutta sarja ratkeaa neljännessä ottelussa Tampereella lukemin 3-1 Kooveelle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.