Liigat

Pääkalloennakko: SB-Pro-Classic – tutut kiistakumppanit ratkomassa taas paremmuutta

08.04.
2015
3 Kommenttia
12
Liigat
2012 ja 2013 Classic, 2014 SB-Pro. Kumpi juhlii tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

2012 ja 2013 Classic, 2014 SB-Pro. Kumpi juhlii tällä kertaa? Kuva: Salibandyliiga

Naisten Salibandyliigan finaalit alkavat tänään tuttujen joukkueiden kesken, kun SB-Pro ja Classic ratkaisevat tämän kevään keskinäisen järjestyksen. Kolmella voitolla pääsee juhlimaan kultaa, ja odotettavissa on jälleen kerran tasaisia kamppailuita.

Lähtökohdat:

Neljättä kertaa putkeen finaaleissa kohtaavasta pariskunnasta Classic otti kultaa 2012 ja 2013, mutta viime kaudella SB-Pro voitti Classicin Champions Cupin välierässä ja Suomen cupin finaalissa jatkoajalla ollen lopulta myös Suomen mestari otteluvoitoin 3-2. Tällä kaudella Classic voitti runkosarjassa Pron 8-5, ja myös Suomen cup-titteli meni Tampereelle lukemin 7-4. Viimeisimmässä runkosarjan kohtaamisessa Pasilassa joukkueet tasasivat pisteet niukin numeroin 2-2. Joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin, ja kaikki ennusmerkit myös tilastojen viittaavat siihen, että tasaisia ja vaiherikkaita pelejä on jälleen luvassa.

Joukkueiden tie finaaleihin oli tappioton, kun nurmijärveläiset jyräsivät tieltään niin M-Teamin kuin Happeenkin suoraan otteluvoitoin 3-0. Happee pystyi laittamaan kampoihin välieräsarjassa viime kevättä paremmin, mutta hallitsevan mestarin rutiini kaikissa otteluissa oli sittenkin liikaa. Classic riepotteli Kooveeta puolivälierissä, mutta NST laittoi sen odotetusti kovemmille välierissä. Lappeenrannassa ”Family” oli numerollisesti selvemmin edellä, mutta Tampereen otteluissa NST:llä oli kaikki mahdollisuudet voittoihin. Classic on päässyt lepäämään ja valmistautumaan finaaleihin yhden päivän enemmän, mutta sillä ei liene mitään merkitystä, koska pelitaukoa on molemmilla jo kuitenkin noin viikon verran.

Timo Suonpään johtama SB-Pro heittää kaukaloon kolme vahvaa viisikkoa, kun taas Classicilla terävin kärki nojaa kahteen erittäin laadukkaaseen ja hyvävireiseen kentälliseen. Onkin mielenkiintoista seurata, miten paljon Veli-Matti Koivusen tamperelaisjoukkue finaaleissa kolmatta kenttäänsä käyttää. Molemmat puolustavat ja hyökkäävät viisikkona erinomaisesti, pitävät etäisyydet lyhyinä, pelaavat kovaa ja ottavat tilan ja ajan pois mahdollisimman hyvin. Molempien maalivahdit, Pron Tiltu Siltanen (torjuntaprosentti 88,1 %) ja Classicin Kreeta Lakkala (88,9 %), ovat hyvässä vireessä ja antavat joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Alkuasetelma on kaiken kaikkiaan erittäin tasainen, mutta Classic on varmasti erittäin nälkäinen viime kauden pettymysten jälkeen.

Knopit:

Pytty nousee tällä kertaa takuuvarmasti Hämeessä, sillä SB-Pro pelaa finaalien kotipelinsä hienoissa puitteissa Hämeenlinnan Elenia Areenalla. Ihmeellistä kotietua joukkueella ei ole aiemminkaan ollut kotihallien poukkoiltua milloin missäkin, mutta Hämeenlinnassa pelaaminen tuo varmasti lisää Classicin kannattajia tukemaan joukkuetta myös vierasotteluihin.

Classicin maajoukkuehyökkääjä Eliisa Alanko on ainoa pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa kauden kohtaamisessa, ja Tampereella marraskuussa hän räppäsi päätöserään pelkästään tehot 4+1.

Seuraa heitä:
Karoliina Kujala, SB-Pro

Kujala oli joukkueensa paras maalintekijä runkosarjassa (25), ja sama tahti on jatkunut pudotuspeleissä. Toistaiseksi 10 maalia, ja ilman vammoja takuuvarmasti tulevien koti-MM-kisojen tärkeimpiä hyökkääjiä. Toisella laidalla viilettää tuttuun tyyliin kaksossisko Elina, ja keskellä peliä tekee Eija Helenius.

Eliisa Alanko, Classic

36 kertaa runkosarjassa osunut turkulainen jakaa Kujalan kanssa pudotuspelien maalipörssin ykköspaikan 10 maalilla, ja lisää lienee tulossa myös finaaleissa. Erittäin sitoutunut ja määrätietoinen urheilija, joka on terveenä pysyessään myös Tampereen MM-joukkueessa. Alangon tutkapari vasemmassa laidassa on Nina Rantala, ja ykkösketjun keskellä on pikkusisko Ella.

Näin pelataan:

Ke 8.4. 18:30 SB-Pro-Classic Elenia Areena, Hämeenlinna VeikkausTV
La 11.4. 15:30 Classic-SB-Pro, Tampere Areena
Su 12.4. 14:00 SB-Pro-Classic, Elenia Areena YLE TV2
La 18.4. 15:30 Classic-SB-Pro, Tampere Areena YLE TV2, jos miesten 5. finaalia ei tule (tarvittaessa)
Su 19.4. 15:30 SB-Pro-Classic, Elenia Areena YLE TV2 (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?

Tasainen kaksikko, eikä kolme ottelua riitä ratkaisuun. Uskotaan Classicin vimmaan palauttaa valtikka Tampereelle, joten Mansessa juhlitaan tiukkojen pelien jälkeen voitoin 3-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Pro vie
08/04/2015
Pron heiniä. Classicin kolmoskenttä ei ole liigatasoa vaan lähinnä kevyttä junioriosastoa. Katotaan miten kunto riittää Classicin kahdella kentällä. Toivottavasti Classic nyt pystyisi edes vähän laittamaan kampoihin.
tsouenlai
08/04/2015
Suonpää ei vieläkään neljän vuoden jälkeen usko,että alanko on takatolpalla yksin?
Peeterieeva
08/04/2015
Ihan sama mitä peli on kahden ja puolen erän jälkeen.
Alanko odottelee syöttöä yksin pyolustajien takana ja hoitaa homman.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.