Maajoukkueet

Päävalmentaja iloitsi Suomen vapautunutta maalintekoa – ”Hieno kasvutarina joukkueelta”

30.04.
2015
1 Kommentti
3
Maajoukkueet
Suomi iski Sveitsiä vastaan tehokkaasti maalipaikoistaan. Kuvassa syntyy Ville Lastikan tekemä 2–0-maali. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomi iski Sveitsiä vastaan tehokkaasti maalipaikoistaan. Kuvassa syntyy Ville Lastikan tekemä 2–0-maali. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Nuorten maajoukkueen päävalmentaja Heikki Luukkonen ei peitellyt tyytyväisyyttä torstain Sveitsi-voiton jälkeen. Ottelu olikin Suomelta erinomainen, ja luotsi oli yhtä mieltä siitä, että joukkue petrasi otteita keskiviikosta.

Kamppailu eteni Suomen hallitessa heti alusta alkaen, ja Sveitsi sai avattua maalihanat vasta puolen tunnin pelin jälkeen.

– Ihan hyvä peli meiltä. Paransimme erityisesti viimeistelyä tänään ja monia muitakin osa-alueita. Viiden minuutin ylivoima oli tietysti aika ratkaisevassa osassa tänään, ja näkisin, että siinä kohtaa peli repesi lopullisesti. Loppu meni sitten hieman pelailuksi, Luukkonen pui tyypillisen rauhallisena.

Mitä sitten teitte tänään erilailla kuin eilen?

– Ei mitään ihmeellistä oikeastaan. Ehkä olimme vielä enemmän pelin ytimessä ja keskittyneitä omaan tekemiseen.

Luukkosen mukaan joukkueen pelaamisessa oli tänään myös enemmän rentoutta, joka näkyi muun muassa hienoina syöttökomboina ja hyökkäyskuvioina kentällä.

Selvä parannuskohde tuleviin otteluihin on myös tiedossa.

– Kahteen peliin olemme päästäneet kymmenen maalia. Se kertoo siitä, että luukut pitäisi saada kiinni. Uskon kuitenkin, että sopivan rentouden löytyessä onnistumiset ruokkivat toisiaan, ja positiivinen pyörä lähtee pyörimään.

– Ei missään nimessä olla vielä tapissa. Tämä on ollut hieno kasvutarina joukkueelta, ja sitä lähdetään jatkamaan, päävalmentaja painotti.

Suomen lohkovoitto varmistui jo torstaisen voiton myötä, mutta keskittymistä ei voi suunnata vielä jatkopeleihin.

– Ensimmäisenä menemme nyt hotellilla ja päästämme kierrokset alas. Sitten alkaa valmistautuminen huomiseen Latvia-peliin, ja valmennus katsoo, minkälaisella kokoonpanolla siihen lähdetään.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Axie Tune
01/05/2015
Ongelma: jätkät yliopistotasoa , koutsi kansakoulu. Eli anna päävallu
tilaa pojille pelata, tehdä ja toteuttaa, niin hyvä tulee, nippu on tarpeeksi tasokas finaaliin saakka, kunhan vallu jättää pätemisen vähemmälle!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.