Päävalmentaja Luukkonen vaikeasta avausottelusta: ”Oli varmasti jännitystä havaittavissa”

Suomen valmennus loi uskoa pelaajiin, kun tilanne näytti Slovakiaa vastaan vielä huonolta. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomen valmennus loi uskoa pelaajiin, kun tilanne näytti Slovakiaa vastaan vielä huonolta. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga
Suomen valmennus loi uskoa pelaajiin, kun tilanne näytti Slovakiaa vastaan vielä huonolta. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Keskiviikkona pelattu Suomen U19-poikien MM-avaus Slovakiaa vastaan oli vain harvan mielestä odotetunlainen. Maajoukkueen päävalmentaja Heikki Luukkonen sai valmennusryhmineen jännittää loppuratkaisua päätöserän viimeisille minuuteille saakka.

– Kyllä voisi sanoa, että vaikeimman kautta voitto lopulta tänään tuli. Voitoista kuitenkin pelataan, ja sen me saimme. Siihen täytyy siis olla tyytyväinen, Luukkonen tuumi.

Slovakia oli ennakkoon alkulohkon vastustajista se, jonka kanssa vähiten Suomella odotti olevan vaikeuksia. Ensimmäisen ottelun lähtökohdat kuitenkin näkyivät Luukkosen mukaan peliesityksessä erityisesti henkisellä puolella.

– Täytyy muistaa, että monille meidän pelaajista tämä oli ensimmäinen näin iso ottelu uralla, joten aivan varmasti oli jännitystä havaittavissa. Se näkyi varmasti kentällä tilanteissa.

Torstaina Suomi kohtaa Sveitsin, jonka Luukkonen tunteekin lähes läpikotaisin, ja hän on jopa valmentanut muutamia joukkueen pelaajista. Tulevan vastustajan vahvuudet ovat siis hyvin tiedossa.

– Meillä on erittäin hyvät tiedot siitä, miten Sveitsi pelaa ja siellä on paljon minulle tuttuja pelaajia. Taitava joukkue on kyseessä, ja vastus kovenee vielä tästä, Luukkonen päätti.

One comment

  1. No niin. Avauspeli ja voitto. Vaikka varmasti kaikki odottavat helppoja voittoja ja sählyllä finaaliin tyylistä lähestymistapaa, niin vuosi vuodelta nämä kekkerit tulevat vaikeammiksi ja taso tasoittuu.

    Jonkin verran helppoja omanpään syöttövirheitä ja pelinavausta suoraan vastustajalle. Eli sinänsä varmasti jännitys näkyi. Peliin oli vastustaja valmiimpi ja olikin sitten vaarallinen.

    Hyvin kuitenkin suomalaisella sisulla punnerrettiin tasoihin ja ohitse. Se kertoo kuitenkin siitä, että joukkueella on mahdollisuus kasvaa ja onhan joukkueessa kovia vastuunkantajia, jotka ottivat roolia.

    Itse en näe tässä mitään dramatiikkaa, toisin kuin ehkä muutamat olevat ja tulevat kommentoijat. Voitto on se joka ratkaisee tässä vaiheessa. ja varmasti tämä vaikeahko avauspeli sitten herättelee meidän nuorisoa.

    Tsemppiä pojille, hyvä tästä tulee!