Divarit

PirU:n kova temppu – tamperelaisjoukkue raivasi tiensä Divariin

15.04.
2015
29 Kommenttia
12
Divarit
SC PirU nousi Divariin kaatamalla Rangersin suoraan kahdella voitolla. Kuva: Juhani Järvenpää (Kuva ottelusta HIFK-PirU)

SC PirU nousi miesten Divariin kaatamalla Rangersin suoraan kahdella voitolla. Kuva: Juhani Järvenpää (Kuva ottelusta HIFK-PirU)

Tamperelainen SC Piru laittoi luun kurkkuun Kirkkonummen Rangersille ja nousi ensi kaudeksi Divariin suoraan kahdella voitolla. Toinenkin ottelu päättyi maalin erolla, kun PirU voitti kotikentällään 5-4.

Toinenkin ottelu oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana. Rangers tuli tasoihin ajassa 56.46, mutta kotijoukkueen Joona Varuhin osui vielä kellon osoittaessa 57.21. Tämän johdon PirU piti loppuun saakka.

Kotijoukkueen tehoista vastasivat eritoten Risto-Matti Lummikko, Kari Kouttinen ja Varuhin, jotka kaikki onnistuivat pistein 1+1. Rangersin Saku Välimäki ja Mikko Ollikainen iskivät kaksi maalia mieheen.

Ottelutilastot

Edit. 16.4. 20.52 Ratkaisumaalin iski Joona Varuhin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pettweri
15/04/2015
Piru vie, PirU vei!
Herkko
15/04/2015
Vaihtakaa nyt ainakin seuran nimi ennenkun meette pääsarjatasolle
pirkanmaa united
15/04/2015
Huhujen mukaan kyseisellä kaveriporukalla ei ole haluja nousta. Saapa nähdä millasia kabinetti päätöksiä kevään mittaan vielä tulee..
Herkolle
15/04/2015
Mun miälestä Pirkanmaa United on ihan fiksu nimi verrattuna esim. Welhoihin.
hehe
15/04/2015
Joku uskonveli seinäjoelta jaksaa niuhottaa :DD
Pete
15/04/2015
Eikös se mene niin, että jos ei ota sarjapaikkaa vastaan niin tiputetaan liiton alimpaan sarjaan? Eli kaveriporukalla vauhtia hakemaan 6-divarista? :D.. Tai jos päättävät mennä 1-divariin pelaan niin tuskin kaveriporukka enään pysyy kasassa. Ei varmaan kovin montaa pelaajaa kiinnosta ruveta reissamaan viikonloppua Ouluun tai Joensuuhun Aika iso ero, kun suurin osa peleistä ollut pirkanmaalla ja nyt sitten pelimatkoina koko suomi. No Pirkanmaan tuntien, niin eiköhän ala taas melkoinen pelaajaruletti ja joukkue muuttuu radikaalisti! No nyt kannattaa kavereiden viimeistä kertaa nauttia joukkueena!
Ilves?
16/04/2015
Eiköhän Ilves nosteta takas Dirreen? Samalla tavalla kuin LNM "nousi"...
S7
16/04/2015
Noinhan sen pitäisi mennä kuten Pete sanoi! Kova jengi sitten kutoseen, mutta ihan oikein menee, mitäs pelataan loppuun asti jos nousu ei kiinnosta....
JZ
16/04/2015
No jos nyt annetaan poikien ensin nauttia noususta ja ilmoittaa sitten ihan itse mitä aikovat sarjapaikalla tehdä. Toivottavasti hommat hoidetaan kuntoon ja Tampere saisi taas Divarijoukkueen!

Ja ettei tärkein unohtuisi, niin onnea PirUleiriin! Hieno suoritus ja eilenkin selkeästi parempi joukkue!
UN
16/04/2015
Seura on perustettu aikoinaan "kaveriporukka"meiningillä ja vieläkin runko koostuu paljon ilmeisesti noista kavereista, mutta onhan sinne matkan varrella tullut uusia, hyviä pelureita ja nousun johdosta tulee varmasti lisää. Ainakin ykköskenttä Pirulla on pirun kova, mutta se ei enää divarissa riitä.
JH
16/04/2015
Onnea PirU:lle! Eiköhän tuossa niin tehdä kuin usein aiemminkin eli sarjapaikka vaihdetaan päikseen jonkun 2-divarissa pelaavan joukkueen kanssa saunailtaa vastaan. Kaikki ovat tyytyväisiä.
Monkey
16/04/2015
Ja sama homma lienee edessä myös kun KeLy pudottaa Raseborgin! Näihin on tehtävä selvä pelisääntö eli joukkueen on noustava tai sitten mennään esim. 2 sarjatasoa alaspäin , eli esim. "kakkosesta -> neloseen" tai sit Peten ehdottamaan "alimpaan sarjaan". Karhut / Nurmo parista molemmat ehkä sentään haluavat nousta divariin.
Donkey
16/04/2015
Urheilussa pitää aina voida taistella parhaasta mahdollisesta sijoituksesta/tuloksesta, miettimättä seurauksia. Siinä ei ole mitään järkeä kenenkään kannalta jos joutuu häviämään tarkoituksella kun pelkää sanktioita tms. Pirulle rutkasti onnea, pelaavat sitten ensi kaudella millä tasolla tahansa.
Minni
16/04/2015
Juuri näin Donkey! Kyllä pitää voida pelata parhaasta tuloksesta, ilman rangaistuksia, vaikka ei nousu kiinnostaisikaan. Tuntuuhan se toki vääryydeltä, että jengi joka ei ole niin kiinnostunut noususta nousee ja ne jotka tosissaan yrittää epäonnistuu siinä vuodesta toiseen. Ei siitä kuitenkaan pidä hyvin pelannutta joukkuetta rangaista. Loppuisi aika monella joukkueella lajin harrastaminen liiton sarjoissa, jos sellaiseen pelleilyyn lähdettäisiin.
DONKEY
16/04/2015
Siitä urheilussa ja kilpailussa on kyse. Voittoon vaaditaan muutakin kuin pelkkä kiinnostus ja halu. Jos joukkue ei ole riittävän hyvä, se ei voita eikä siten ansaitse nousua, riippumatta siitä onko voittanut joukkue pelannut tosissaan vai ei.
Grappe
16/04/2015
Ehkä olisi nyt vakavan harkitsemisen paikka muuttaa sarjajärjestelmiä, kun tuntuu että Divariin nousee "vahingossa" joukkueita joka vuosi vailla mahdollisuuksia osallistua sarjaan. Viime vuonnakin Masku ja Rankat Ankat seuloitui ylös vailla realiteetteja pelata kyseistä sarjaa.
Tarkkailija
16/04/2015
Ehdottoman samaa mieltä aasin kanssa! Edelleen; pelatkoon ne divaria sit syksyllä kenellä (myös) pelin ulkopuoliset asiat kunnossa, mutta jokaisen joukkueen pitää saada voittaa kauden viimeinen peli!
Minin
16/04/2015
Kun joukkueiden tasoerot ovat pienet, niin tuntuu että ratkaiseva tekijä on se kestääkö pää pudotuspelien paineet. Esim. O2:lla varmasti riittäisi taidot ja taustatkin olisi kunnossa, mutta epäonnistuvat vuodesta toiseen häviten ne kauden tärkeimmät pelit. Ilman paineita on varmasti helpompi pelata ja "vahingossa" menestyä pudostuspeleissä, mutta miten muuttaa, vai pitäisikö muuttaa, järjestelmää niin että "oikeat" joukkueet nousisivat?
Jees
16/04/2015
Eiköhän se fiksuin ratkaisu olis jo kysyä ennen divarikarsintapeleihin lähtöä että onko halua/mahdollisuuksia nousta tasoa ylemmäksi ja jos karsintapaikan saaneilla ei kyseistä mahdollisuutta ole niin sitten seuraavaksi sijoittuvalla ja mahdollisuudet omaavalla olisi mahdollista osallistua karsintoihin sen sijaan
piru sentään
16/04/2015
Pirun ja Ilveksen kohdatessa ekalla playoff kierroksella on ihan hyvin voitu sopia että Piru menee siitä jatkoon ja ne Ilvekset jotka haluaa dirree pelata - siirtyy Piruun.
devil
16/04/2015
Kyllä lohkovoittajien ja -kakkosten on oikeus saada pelata karsintapelinsä vaikka loppuun asti. Jos käy niin, että jokin kaveriporukka sitten vie koko potin, niin sehän ei ole heiltä pois. Kaikkia kunnia niille jengeille jotka pystyvät haastamaan ja voittamaan ne "isot" seurat jotka oikeasti haluavat nousta. Näiden isompien seurojen edustusjoukkueiden pitäisi ensin katsoa peiliin ja todeta, että jotain on nyt tehty väärin, kun "kaveriporukka" vie voiton.
MIKSI EI
16/04/2015
ATTE LAHTI D1VARIIN?!!
Säbänderus
16/04/2015
Kyröskosken Ponsikin on KyrPo, eikä kukaan valita.
Devil
16/04/2015
puhuu asiaa
JZ
16/04/2015
On kyllä vuosisadan typerimpiä ehdotuksia että järjestelmää pitäisi muuttaa niin että oikeat voittaisivat. Miksei samaa sitten liigaankiin? Jumaleissön, urheiluun kuuluu se ettei "oikea" aina voita, tosin nyt nähtiin väärä voittaja vain näiden muilla seura-ansioilla hehkuttavien mielestä. Kuten todettiin, katsokaa peiliin ja voittakaa ne pelit mitkä pitää.

"Ilman paineita on varmasti helpompi pelata ja "vahingossa" menestyä pudostuspeleissä", ehkä suurinta sontaa ikinä. Paineet kuuluvat urheiluun, ei ole millään tavalla PirU:n vika ettei O2 osaa paineitaan käsitellä eikä siten nousua ansaitsekaan.
Hehe:lle kommentti ihan vaan naapurista
16/04/2015
Ei Seinäjoella ole tainnut olla enää pitkiin aikoihin mitään syytä huomioida Tampereen seurojen asioita. Lapsellisuudet pitäisi huomata ihan itse.
S7
16/04/2015
Niin ja urheiluun kuuluu, oikeesti ainakin harrasteurheiluun, että jotkut jengit häviää tahallaan kun eivät halua nousta. potkupallossa nähty ja koettu;-)
Sähläri
16/04/2015
Loikka kakkosdivarista ylös on liian suuri kynnys ylitettäväksi useimmille kakkosen joukkueille. Sarjajärjestemään tarvittaisiin selkeä muutos. Joku täällä Pääkallossa ehdotti jo aikaisemmin, miten sarjajärjestelmää voisi muuttaa Divarin, kakkosen ja kolmosen osalta. Kakkosen monivaiheinen nousukarsinta ilman tasonmittausta Divarin häntäpään joukkueiden kanssa ei ole paras tapa seuloa tulevia Divarijoukkueita.

Jännä nähdä, miten Pirkanmaalla junaillaan tämän saavutetun sarjapaikan peluutus ensi kaudella. Kauteen tarvittava panostus tulee olla paljon suurempi kuin aikaisemmin.
Hyvä juttu
17/04/2015
PirUn sarjapaikan vastaan ottaminen olisi hyvä asia juuri tamperelaiselle salibandylle. Monet junnut voisi päästä isompaan rooliin kehittymään kuin vastaavasti istumaan liigassa penkillä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.