PirU:n kova temppu – tamperelaisjoukkue raivasi tiensä Divariin

SC PirU nousi Divariin kaatamalla Rangersin suoraan kahdella voitolla. Kuva: Juhani Järvenpää (Kuva ottelusta HIFK-PirU)

SC PirU nousi Divariin kaatamalla Rangersin suoraan kahdella voitolla. Kuva: Juhani Järvenpää (Kuva ottelusta HIFK-PirU)
SC PirU nousi miesten Divariin kaatamalla Rangersin suoraan kahdella voitolla. Kuva: Juhani Järvenpää (Kuva ottelusta HIFK-PirU)

Tamperelainen SC Piru laittoi luun kurkkuun Kirkkonummen Rangersille ja nousi ensi kaudeksi Divariin suoraan kahdella voitolla. Toinenkin ottelu päättyi maalin erolla, kun PirU voitti kotikentällään 5-4.

Toinenkin ottelu oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana. Rangers tuli tasoihin ajassa 56.46, mutta kotijoukkueen Joona Varuhin osui vielä kellon osoittaessa 57.21. Tämän johdon PirU piti loppuun saakka.

Kotijoukkueen tehoista vastasivat eritoten Risto-Matti Lummikko, Kari Kouttinen ja Varuhin, jotka kaikki onnistuivat pistein 1+1. Rangersin Saku Välimäki ja Mikko Ollikainen iskivät kaksi maalia mieheen.

Ottelutilastot

Edit. 16.4. 20.52 Ratkaisumaalin iski Joona Varuhin

29 comments

  1. Vaihtakaa nyt ainakin seuran nimi ennenkun meette pääsarjatasolle

  2. Huhujen mukaan kyseisellä kaveriporukalla ei ole haluja nousta. Saapa nähdä millasia kabinetti päätöksiä kevään mittaan vielä tulee..

  3. Mun miälestä Pirkanmaa United on ihan fiksu nimi verrattuna esim. Welhoihin.

  4. Eikös se mene niin, että jos ei ota sarjapaikkaa vastaan niin tiputetaan liiton alimpaan sarjaan? Eli kaveriporukalla vauhtia hakemaan 6-divarista? :D.. Tai jos päättävät mennä 1-divariin pelaan niin tuskin kaveriporukka enään pysyy kasassa. Ei varmaan kovin montaa pelaajaa kiinnosta ruveta reissamaan viikonloppua Ouluun tai Joensuuhun Aika iso ero, kun suurin osa peleistä ollut pirkanmaalla ja nyt sitten pelimatkoina koko suomi. No Pirkanmaan tuntien, niin eiköhän ala taas melkoinen pelaajaruletti ja joukkue muuttuu radikaalisti! No nyt kannattaa kavereiden viimeistä kertaa nauttia joukkueena!

  5. Eiköhän Ilves nosteta takas Dirreen? Samalla tavalla kuin LNM ”nousi”…

  6. Noinhan sen pitäisi mennä kuten Pete sanoi! Kova jengi sitten kutoseen, mutta ihan oikein menee, mitäs pelataan loppuun asti jos nousu ei kiinnosta….

  7. No jos nyt annetaan poikien ensin nauttia noususta ja ilmoittaa sitten ihan itse mitä aikovat sarjapaikalla tehdä. Toivottavasti hommat hoidetaan kuntoon ja Tampere saisi taas Divarijoukkueen!

    Ja ettei tärkein unohtuisi, niin onnea PirUleiriin! Hieno suoritus ja eilenkin selkeästi parempi joukkue!

  8. Seura on perustettu aikoinaan ”kaveriporukka”meiningillä ja vieläkin runko koostuu paljon ilmeisesti noista kavereista, mutta onhan sinne matkan varrella tullut uusia, hyviä pelureita ja nousun johdosta tulee varmasti lisää. Ainakin ykköskenttä Pirulla on pirun kova, mutta se ei enää divarissa riitä.

  9. Onnea PirU:lle! Eiköhän tuossa niin tehdä kuin usein aiemminkin eli sarjapaikka vaihdetaan päikseen jonkun 2-divarissa pelaavan joukkueen kanssa saunailtaa vastaan. Kaikki ovat tyytyväisiä.

  10. Ja sama homma lienee edessä myös kun KeLy pudottaa Raseborgin! Näihin on tehtävä selvä pelisääntö eli joukkueen on noustava tai sitten mennään esim. 2 sarjatasoa alaspäin , eli esim. ”kakkosesta -> neloseen” tai sit Peten ehdottamaan ”alimpaan sarjaan”. Karhut / Nurmo parista molemmat ehkä sentään haluavat nousta divariin.

  11. Urheilussa pitää aina voida taistella parhaasta mahdollisesta sijoituksesta/tuloksesta, miettimättä seurauksia. Siinä ei ole mitään järkeä kenenkään kannalta jos joutuu häviämään tarkoituksella kun pelkää sanktioita tms. Pirulle rutkasti onnea, pelaavat sitten ensi kaudella millä tasolla tahansa.

  12. Juuri näin Donkey! Kyllä pitää voida pelata parhaasta tuloksesta, ilman rangaistuksia, vaikka ei nousu kiinnostaisikaan. Tuntuuhan se toki vääryydeltä, että jengi joka ei ole niin kiinnostunut noususta nousee ja ne jotka tosissaan yrittää epäonnistuu siinä vuodesta toiseen. Ei siitä kuitenkaan pidä hyvin pelannutta joukkuetta rangaista. Loppuisi aika monella joukkueella lajin harrastaminen liiton sarjoissa, jos sellaiseen pelleilyyn lähdettäisiin.

  13. Siitä urheilussa ja kilpailussa on kyse. Voittoon vaaditaan muutakin kuin pelkkä kiinnostus ja halu. Jos joukkue ei ole riittävän hyvä, se ei voita eikä siten ansaitse nousua, riippumatta siitä onko voittanut joukkue pelannut tosissaan vai ei.

  14. Ehkä olisi nyt vakavan harkitsemisen paikka muuttaa sarjajärjestelmiä, kun tuntuu että Divariin nousee ”vahingossa” joukkueita joka vuosi vailla mahdollisuuksia osallistua sarjaan. Viime vuonnakin Masku ja Rankat Ankat seuloitui ylös vailla realiteetteja pelata kyseistä sarjaa.

  15. Ehdottoman samaa mieltä aasin kanssa! Edelleen; pelatkoon ne divaria sit syksyllä kenellä (myös) pelin ulkopuoliset asiat kunnossa, mutta jokaisen joukkueen pitää saada voittaa kauden viimeinen peli!

  16. Kun joukkueiden tasoerot ovat pienet, niin tuntuu että ratkaiseva tekijä on se kestääkö pää pudotuspelien paineet. Esim. O2:lla varmasti riittäisi taidot ja taustatkin olisi kunnossa, mutta epäonnistuvat vuodesta toiseen häviten ne kauden tärkeimmät pelit. Ilman paineita on varmasti helpompi pelata ja ”vahingossa” menestyä pudostuspeleissä, mutta miten muuttaa, vai pitäisikö muuttaa, järjestelmää niin että ”oikeat” joukkueet nousisivat?

  17. Eiköhän se fiksuin ratkaisu olis jo kysyä ennen divarikarsintapeleihin lähtöä että onko halua/mahdollisuuksia nousta tasoa ylemmäksi ja jos karsintapaikan saaneilla ei kyseistä mahdollisuutta ole niin sitten seuraavaksi sijoittuvalla ja mahdollisuudet omaavalla olisi mahdollista osallistua karsintoihin sen sijaan

  18. Pirun ja Ilveksen kohdatessa ekalla playoff kierroksella on ihan hyvin voitu sopia että Piru menee siitä jatkoon ja ne Ilvekset jotka haluaa dirree pelata – siirtyy Piruun.

  19. Kyllä lohkovoittajien ja -kakkosten on oikeus saada pelata karsintapelinsä vaikka loppuun asti. Jos käy niin, että jokin kaveriporukka sitten vie koko potin, niin sehän ei ole heiltä pois. Kaikkia kunnia niille jengeille jotka pystyvät haastamaan ja voittamaan ne ”isot” seurat jotka oikeasti haluavat nousta. Näiden isompien seurojen edustusjoukkueiden pitäisi ensin katsoa peiliin ja todeta, että jotain on nyt tehty väärin, kun ”kaveriporukka” vie voiton.

  20. On kyllä vuosisadan typerimpiä ehdotuksia että järjestelmää pitäisi muuttaa niin että oikeat voittaisivat. Miksei samaa sitten liigaankiin? Jumaleissön, urheiluun kuuluu se ettei ”oikea” aina voita, tosin nyt nähtiin väärä voittaja vain näiden muilla seura-ansioilla hehkuttavien mielestä. Kuten todettiin, katsokaa peiliin ja voittakaa ne pelit mitkä pitää.

    ”Ilman paineita on varmasti helpompi pelata ja ”vahingossa” menestyä pudostuspeleissä”, ehkä suurinta sontaa ikinä. Paineet kuuluvat urheiluun, ei ole millään tavalla PirU:n vika ettei O2 osaa paineitaan käsitellä eikä siten nousua ansaitsekaan.

  21. Ei Seinäjoella ole tainnut olla enää pitkiin aikoihin mitään syytä huomioida Tampereen seurojen asioita. Lapsellisuudet pitäisi huomata ihan itse.

  22. Niin ja urheiluun kuuluu, oikeesti ainakin harrasteurheiluun, että jotkut jengit häviää tahallaan kun eivät halua nousta. potkupallossa nähty ja koettu;-)

  23. Loikka kakkosdivarista ylös on liian suuri kynnys ylitettäväksi useimmille kakkosen joukkueille. Sarjajärjestemään tarvittaisiin selkeä muutos. Joku täällä Pääkallossa ehdotti jo aikaisemmin, miten sarjajärjestelmää voisi muuttaa Divarin, kakkosen ja kolmosen osalta. Kakkosen monivaiheinen nousukarsinta ilman tasonmittausta Divarin häntäpään joukkueiden kanssa ei ole paras tapa seuloa tulevia Divarijoukkueita.

    Jännä nähdä, miten Pirkanmaalla junaillaan tämän saavutetun sarjapaikan peluutus ensi kaudella. Kauteen tarvittava panostus tulee olla paljon suurempi kuin aikaisemmin.

  24. PirUn sarjapaikan vastaan ottaminen olisi hyvä asia juuri tamperelaiselle salibandylle. Monet junnut voisi päästä isompaan rooliin kehittymään kuin vastaavasti istumaan liigassa penkillä?