Liigat

SPV käänsi pelin uskomattomalla kirillä – lue toisen finaalin juttupaketti

04.04.
2015
24 Kommenttia
8
Liigat
SPV voitti toisen finaalin viimeisen erän lukemin 5-0 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 1-1. Kuva: Salibandyliiga

SPV voitti toisen finaalin viimeisen erän lukemin 5-1 ja tasoitti ottelusarjan lukemiin 1-1. Kuva: Salibandyliiga

SPV kaatoi Jyväskylän Happeen miesten Salibandyliigan toisessa finaalissa kotikentällään luvuin 5-3 (0-1,0-1,5-1). Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1.

Kolmas finaaliottelu pelataan huomenna Jyväskylässä.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee piti ottelun kontrollissaan kaksi ensimmäistä erää ja SPV:llä oli vaikeuksia päästä mukaan peliin. Kolmanteen erään Tommy Koponen vaihtoi Janne Hulmin ykkösketjun sentteriksi. Kokoonpanomuutos paransi selkeästi ykkösvitjan peliä ja koko kotijoukkue piristyi. Lisäpotkua saanut SPV nousikin viimeisen 15 minuutin aikana kolmen maalin takaa kahden maalin voittoon.

Ottelun hahmo?
SPV:n Jarno Ihme torjui mainiosti läpi ottelun ja piti voittomahdollisuudet elossa kaikkein vaikeimpina hetkinä. Janne Hulmi oli myös erinomainen ja Hulmin siirto ykkösviisikkoon oli selkeä piristysruiske kaksi erää heikosti esiintyneen ketjun peliin.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu vaikutti olevan Happeen kontrollissa kahden erän jälkeen, mutta sitten tapahtui jotain. SPV:n tasonnosto on osa totuutta, mutta Happeen peli myös heikkeni selkeästi loppua kohden. SPV:n kannalta nousu teki hyvää joukkueen henkiselle kantille. Nähtäväksi jää kuinka romahdus vaikuttaa Happeeseen.

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski 1+1, Janne Hulmi 1+1, Mikko Kohonen 0+2. Jarno Ihme 21 torjuntaa
Happee: Jami Manninen 1+0, Juuso Heikkinen 1+0, Kaapo Savinainen 1+0

Linkit:
Ottelutilastot
Juha Käenmäen ottelukuvat
Markku Tauraman ottelukuvat
Pääkallotodistus: Kotijoukkueen sytyttänyt Hulmi toisen finaalin ykköstähti
Video: Näin SPV latoi toisessa liigafinaalissa 5 maalia 13 minuutissa
Väkkärämäinen SPV-hyökkääjä nousi yllätysratkaisijaksi: ”Urani hienoin maali”
Tämän pelaajan vaihto ketjusta toiseen muutti kaiken – ”Pahassa sillassa oltiin”
Koponen Ylelle: ”Punainen pelaa aina loppuun asti”
SPV:n tähtihyökkää: ”Päätettiin, ettei voida pelata näin”
Alivoimamaalari Savinainen: ”Aina kun teen maalin, jää voitto saamatta”
Happee-kuopus Ukkonen ihmeissään: ”Koko porukka jäätyi”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Landefinaalit
04/04/2015
Upea nousu! Pelimiesten kymppi. Punainen pelaa aina loppuun asti. Pisteet Happeen faneille, SPV tarvitsee kipeästi äänekästä faniryhmää.
tilulilu
04/04/2015
Varmaan kymmenennen kerran tällä kaudella sai säbändeerukset, lödet ja classic-fanipojat iskun vyön alle :D
En oo löde
04/04/2015
Oli IHME että annetaan 45 min ja 3 maalia eteen ja sit voitetaan. Pitäkääs miehet toi ilme huomennakin. Ja iso sulka Happeen faneille, upee kannattajakulttuuri teillä, meidän tarttee opiskella tosta kuinka omia kannatetaan, KIITOS!!!!!
FBI
04/04/2015
SPV:lle hatun nosto. Toinen erä näytti siltä mitä kausi on antanut ymmärtää. Kolmannessa erässä oli pieni sauma se käytettiin. Huomenna Happee lopettaa pelin ekassa erässä...
Seppo
04/04/2015
Jäätävä sulaminen jypiltä. Jypin treenarin katse alkoi näyttä siltä kuuluisalta peuralta ajovaloissa.
Näin kai se menee
04/04/2015
Niin se Happeen ylimielisyys alkaa kantaa hedelmää SPV:n koriin. 0-3 tilanteessa Happeen leirissä ottelua pidettiin jo voitettuna ja he näkivät itsensä jo nostelemassa mestaruuspyttyä huomenna . Mutta SPV:tä ei saa aliarvioida IKINÄ. Peli kestää 60 minuuttia ja Hulmin noston myötä ykköseen, Peliveljet pelasivat kolmannen erän ja varsinkin sen pelimiesten kympin ensimmäisen kerran tässä finaalisarjassa omalla tasollaan. Ja kun näin kävi Happee näytti kentällä aika aseettomalta. Jos SPV saa jatkettua vähänkään siitä, mihin tänään jäi, ryöstöretki Jyväskylästä on täysin mahdollinen. Ei se helppoa ole, mutta kolmannen erän esitys osoitti sen, että puntit on tasan niin tuloksellisesti kuin henkisestikin ja Happeen mestaruus ei ole ollenkaan niin selvä kuin monet yleisesti on olettaneet.
SÄBÄNDERUS
04/04/2015
Itken yleensä koko yön, kun jari-pekat voittavat. Lääkärin mukaan minun pitäisi hankkia elämä.:-/
Pepe
04/04/2015
Kyllä Spedet alkoivat vasta käsittää, miten noissa hulinoissa täytyy pelata pärjätäkseen. Kyllä tuollaista menoa mielellään katsoo...
Frank
04/04/2015
Happeen peli-ilme viimeisellä kympillä kadoksissa. 50 minuuttia hyvää puolustuspelaamista kaikilla kentällisiltä. Viimeisellä 10 minuuttisella erityisesti Happeen 2. kentällisen puolustusasenne täysin kadoksissa. Happee hävisi viimeisellä 10 minuuttisella lähes kaikki 1 vs 1 tilanteet (pois lukien Hoikkanen & Heikkinen).

SPV nosti hyvin karvausta ja alkoi antamaan painetta Happeen puolustukselle. Erityisesti Mikko Kohonen oli omalla esimerkillään SPV:n sytyttäjä - huikea asenne ja halu voittaa jokaisessa tilanteessa.

Peli oli upea esimerkki urheilusta parhaimmillaan. SPV halusi tosissaan voittaa pelin ja se näkyi viimeisellä 10 minuuttisella. Mahtava finaalipari. Toivottavasti tämä sarja ratkeaa vasta viidennessä pelissä.
Tiger
04/04/2015
Hieno homma että mahtava pelimies Hulmi nousee omalle tasolleen. Valmennukselta oiva vaihto laittaa Janne ykköseen. Happeen kentät täysin kiveen kirjoitetut. Tosin ei ole tarvinnut muutoksia tehdä eikä paljon vaihtoehtoja ole kahteen eka kenttään.
Msy
04/04/2015
50 minuuttia Spv pelasi omalla tasollaan, mutta loppurynnistys yllätti Happeen ja peli kääntyi Spv:lle. En edelleenkään näe tätä finaalisarjaa mitenkään jännittävänä. Yllätysmomentti on nyt käytetty ja jotain pitäisi keksiä.
Sami
04/04/2015
Liiton pitäisi perua yhden finaalin kokeilu. Hankkisivat finaalin Helsinkiin pelillisin ansioin eikä "ostamalla". Karnevaalit niin Seinäjoella kuin Jyväskylässä. Fanit, tukijat, seura ja pelaajat ansaitsevat finaalit omassa kaupungissa ja paras viidestä. Ainoa tapa selvittää kuka on kuka. Yhden finaalin kanssa liikaa tuuripeliä ja yhden illan kunnon mukainen. Nyt voitot 1-1, mutta vieläkään ei osata sanoa kumpi mestaruuden ansaitsee. Onneksi vielä tällä kaudella se selviää pelaamalla.

Iso kiitos Jyväskylän faneille! Hienoa rummutusta ja kannustusta. Ihmettelin vain, mihin se hirvi katosi viimeisessä erässä ;)
Juuri näin
04/04/2015
Sami sanoi juurikin oikein. Yhden pelin finaali on pelottava kokeilu... voitaisko samalla kokeilla, että palattaisiin pelkästään ensimäinen erä, ja mestari olisi siinä - ottelusarjassa punnitaan parempi. Tätä jännitysnäytelmää on ilo seurata.
Msy
05/04/2015
Ajoitan ensi kevään lomani siten, että pääsen katsomaan finaalin, riippumatta siitä missä pelataan ja ketkä pelaavat.

En ymmärrä tätä urheilullisuus jargonia. Pitkien sarjojen idea on siinä, että jos olet tänään paska, sillä ei ole mitään väliä, koska saat uuden mahdollisuuden. Yleensä urheilussa mitataan sitä, että kuka on paras tässä ja nyt, ja ottelusarjat sotivat urheilullisuutta vastaan. Kohta varmaan pelataan finaalit siten, että sarja jatkuu niin pitkään, että kaikille pelaajille tulee riittävästi onnistumisia ja kaikilla on kivaa.
Kokeilu
05/04/2015
Toki jo tähän nähdyn perusteella toi yhden finaalin malli pitää perua samantien. Mistä moinen ehdotus on aikoinaan poikinutkaan on se perseestä, ilmeisesti edellisen puheenjohtajan päåhänpinttymä. Nyt kun on järkevä pj., kumotkaa päätös.
Pelit pitää ratkaista pelaamalla ja yleisö mukaan, kuten SM-liiga kiekossa. Annetaan pelimiesten pelata ja ratkaisu vaikka 5. jatkoerän kuin rankkareilla tai yhden pelin finaalilla. Onhan se nyt nähty SM-liigassakin. Päätöksentekijät herätys!!!!!!!
Landepaukku
05/04/2015
Huono päivä jyväskyläläisille

Spv körmyytti happeeta ja Jymy tiputti 02jkl divarin karsinnasta!
Lopultakin myös vieraita
05/04/2015
Neljäs finaalisarja Seinäjoki-Areenassa 2010-luvulla - ensimmäisen kerran paikalla oli myös vierasjoukkueen kannattajia!
Otteluohjelman tekijälle terveiset - ja Kuopioon myös
05/04/2015
Finaalimatsin kanssa samaan aikaan Seinäjoella pelattiin salibandyn divarikarsintoja ja futiksen Suomen Cupin ottelu SJK vs. KuPS. Olisi pitänyt edes lajin sisällä kyetä parempaan koodinaatioon.

Kuopiolaisille futaajille ei muuten sopinut "matka-aikataulun" vuoksi matsin siirto tunnilla aikaisemmaksi - vaikka tulivatkin Seinäjoelle jo edellisenä päivänä. Tosi reiluja nuo savolaiset?
S7
05/04/2015
Eri mieltä siinnä, että nää finaalit ois hyvä esimerkki yhtä finaalia vastaan. 2 suhteellisen heikko tasoista ja tylsää matsia nähty tähän mennessä, 3 erä oli toki jo parempaa... Sinänsä yksi finaali ok, jos sillä saadaan muitakin kuin säbäniiloja kiinnostumaan peleistä ja lajista! Se ei vielä riitä, että parilla paikkakunnalla muutama tuhat ihmistä käy peleissä.
Tomaatti
05/04/2015
Olen sitä mieltä että finaalit pitäisi olla sama kuin lätkässä.PARAS SEITSEMÄSTÄ, näitä pelejä yleisö haluaa nähdä ja pelaajat pelata. Yhden pelin finaali on järjetön. Ihan kaikessa ei svenskejä tarvitse matkia.
kenen idea?
05/04/2015
Yhden finaalin idea on tietenkin peräisin niiltä, jotka siitä eniten taloudellisesti hyötyy. Katsotaan ensi vuonna ketkä tapahtuman järjestää? Sitten se selviää.

Surkean idean takana lienee myös seurat, jotka ei itse kykene houkuttelemaan maksavia katsojia? Yksi nousee siinä sarjassa ensimmäisenä mieleen...
talkoolaisilta terveiset
05/04/2015
Jyväskylässä ja Seinäjoella seuraväki tekee valtavan määrän talkootyötä finaalimatsien järjestelyissä. Kuka ne työt tekee yhden finaalin järjestelmässä?
Mika Uila
05/04/2015
Kaltala ja sen kaverit.
S7
05/04/2015
Kattokaa noita haastiksia ja oikeesti kuinka paljon noista tapahtumista oikeesti ees tulee rahaa! Ei noita rahan takia edes tehdä. Ja mikä ois hienompaa, jos näitä isoja tapahtumia ois enemmän vuodessa! Nythän 2 ekaa finaalia tunnelmaltaa ihan eri maasta kuin tää huikea kolmas. Näitä huikeita kun lajista kiinnostumatonkin sakki kattoo, niin ehkäpä kiinnostuu. Eka finaali ei ollut hyvää mainosta!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.