Ulkomaat

Suomalaisille tarjolla kultaa ja kunniaa – näin seuraat superfinaaleja

17.04.
2015
4 Kommenttia
4
Ulkomaat
Falun juhli viime vuonna Ruotsin Superliigan voittoa. Kuva: perwiklund.se

Falun juhli viime vuonna Ruotsin Superliigan voittoa. Kuva: perwiklund.se

Viikonloppuna ratkotaan kolmen maan salibandymestaruudet. Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin tämän kauden mestarit ovat selvillä viimeistään lauantai-iltana.

Pääkallo.fi:n tämän vuoden pääfokus keskittyy Sveitsiin, josta toimituspäällikkö Henri Pitkänen raportoi kattavasti paikan päältä.

Sveitsin Klotenissa molemmissa finaaleissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Miehissä hallitseva mestari Wiler-Ersigen kohtaa Alligator Malansin, ja naisten puolella UHC Dietlikon yrittää suistaa Piranha Churin valtaistuimeltaan. Mukana on kuusi suomalaista: Wilerin Lassi Vänttinen ja Tatu Väänänen, Malansin Vertti Wigrén sekä Churin kolmikko Tiia Ukkonen, Mia Karjalainen ja Katri Luomaniemi.

Naisten finaali käynnistyy Suomen aikaa klo 14.30 ja miesten herruustaisto klo 18. Sveitsissä paikallinen tv-kanava SRF näyttää ottelut suorana, mutta netistä otteluita ei näillä näkymin pysty katsomaan.

Sveitsissä mestaruus ratkaistaan nyt ensimmäistä kertaa yhdessä finaaliottelussa.

Lue lisää Sveitsin finaaleista ja suomalaisten ennakkokommentit tästä.

Ruotsin miesten Superliigan finaalissa kohtaavat maailman viime vuosien ykkösseura IBF Falun sekä maailman toiseksi suurin salibandyseura Linköping. Tämänkin vuoden finaaleissa nähdään suomalaisväriä, kun Tero Tiitu havittelee mestaruutta Falunin paidassa. Falun on finaalin ennakkosuosikki ja metsästää jo kolmatta perättäistä kultaa. Linköpingille finaalipaikka on seuran historian ensimmäinen.

Naisten finaalissa kohtaavat KAIS Mora ja Rönnby. Suomalaisia löytyy molemmista joukkueista. Rönnbyssä pelaavat Ruotsin kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Laura Loisa sekä vahvan kauden pelannut sentteri Mira Wickman. KAIS Moran tukipilareihin kuuluu kesken kauden NST:stä joukkueen maalille siirtynyt suomalaisvahti Jonna Mäkelä. Mora on finaalissa hienoinen ennakkosuosikki voitettuaan runkosarjan, mutta kokonaiskuvan suhteen puntit ovat hyvin tasan.

Finaalit pelataan muutaman vuoden tauon jälkeen Tukholman Globenissa. Naisten finaali starttaa klo 13 Suomen aikaa ja miesten mestari ratkotaan klo 16 eteenpäin. Ottelut on mahdollista katsoa TV4 Play-sovelluksen kautta.

Tshekin pääkaupungissa Prahassa pelattava Extraligan superfinaali ei suomalaisväriä tarjoile, sillä miesten finaalissa kohtaavat Mlada Boleslav ja Tatran Stresovice. Kahden edellisen kevään mestari SC Vitkovice, jossa on menneellä kaudella pelannut myös suomalainen Julius Jousi, on jo siis syösty valtaistuimeltaan.

Mirva Laitisen edustamalle, niin ikään viime kevään mestarille, SC Vitkovicelle kävi sama juttu naisten puolella, sillä se tippui välierissä eikä finaalissa nähdä suomalaisia. Naisten superfinaalissa kohtaavat Herbadent Praha ja Chodov.

Tshekin superfinaalipäivä starttaa naisten finaalilla Suomen aikaa kello 15:00 ja huipentuu miesten finaalilla kello 18:00. Pelipaikkana toimii Prahan O2 Arena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Superliigan finaali
17/04/2015
Ruotsin liigan finaali kiinnostavin
Timotei
17/04/2015
Superliganin välieriä katselleena harmittaa ettei finaaleista saada nauttia kuin yhden pelin verran. Hienoja pelejä olisi ollut luvassa, nyt tuo yksi peli on todennäköisesti vielä melkoista kyttäilyä ja virheiden välttelyä. Tunnelmakaan ei netin kautta katsottuna välity kovin kummoisesti niin ei hieno tapahtumakaan lohduta.
pasi
18/04/2015
Näkyykö toi ilmaiseksi ruotsin finaali????
Jsu
18/04/2015
Sveitsissä paikallinen tv-kanava SRF näyttää ottelut suorana, mutta netistä otteluita ei näillä näkymin pysty katsomaan. Onko tuohon Sveitsin finaalin kuka löytänyt näkyvän linkin. Jos on voisko vihjasta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.