Suomalaisjuhla jatkui Sveitsissä – SV Wiler-Ersigenille jälleen mestaruus

Kuva: Topi Naskali

Viime vuoden Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigen uusi temppunsa ja otti toisen perättäisen mestaruuden voittamalla finaalissa Alligator Malansin niukasti 6-5. Suomalaispelaajista kannua pääsivät nostelemaan kolme maalia syöttänyt Tatu Väänänen ja Lassi Vänttinen.

Haastajan asemassa otteluun lähtenyt cup-voittaja Malans kaatui erityisesti heikkoihin erien alkuihin, sillä Wiler iski sekä ensimmäisessä että toisessa erässä maalin jo avausvaihdossa. Ensimmäinen erä oli muutenkin heikko, sillä Wiler vei sen 3-1 halliten etenkin erän alkupuolta selvästi.

Kakkoserässä Wiler karkasi jo neljän maalin johtoon, mutta Alligator ei myynyt nahkaansa halvalla. Se kehitteli päätöserässä mehevän kirin, joka riitti kuitenkin vain maalin päähän. Wilerin voittomaalista vastasi ylivoimalla 6-3-osuman iskenyt ruotsalaispuolustaja Henrik Olofsson. Malansin puolella tappion karvasta kalkkia joutui nielemään suomalaisista puolustaja Vertti Wigrén.

Kolping Arenan hienossa tunnelmassa yleisömäärä oli 7624, ja se on Sveitsin NLA-liigan uusi ennätys.

Pääkallo.fi kertoo illan mittaan lisää Sveitsin miesten finaalin tunnelmista.