Ulkomaat

Suomalaispuolustajan vaikea kausi päättyi pettymykseen – ”Olimme liian innokkaita”

19.04.
2015
0 Kommenttia
5
Ulkomaat
Vertti Wigrén väänsi finaalissa viime kauden joukkuekaveria Lassi Vänttistä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Vertti Wigrén väänsi finaalissa viime kauden joukkuekaveria Lassi Vänttistä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Alligator Malansin suomalaispuolustaja Vertti Wigrén oli luonnollisesti pettynyt joukkueensa hävittyä Wiler-Ersigenille 6-5 Sveitsin liigan Superfinaalin. Henkilökohtaisesti kausi oli vaikea, mutta joukkueena Malans onnistui.

Classicissa viime kauden pelannut puolustaja harmitteli erien alkuja. Wiler iski ensimmäiseen 11 minuuttiin kolmesti ja kahdessa ensimmäisessä erässä omissa soi heti avausvaihdossa Matthias Hofbauerin iskettyä 1-0 ajassa 0.13 ja 4-1 aikaan 20.07.

– Erien alut olivat vaikeita jostain syystä, ja niissä otimme heti omiin. Lopussa saimme vasta hengen päälle, mutta se ei riittänyt, Wigrén tuumi.

Avauskolmanneksella Malans juoksi yli-innokkaana tilanteista ulos, ja kokenut Wiler käytti tilanteet sumeilematta hyväkseen. Korkea karvaaminen avasi paikkoja vastustajalle jatkossakin.

– Sovimme, että karvaamme korkealta, mutta se aukesi tosi helposti. Ehkä siinä oli vähän yli-innokkuutta, kun oli paljon yleisöä ja kaikkea.

Parikymppisen Wigrénin oma kausi oli vaikea. Kesken kauden iskenyt virussairaus söi leijonanosan sesongista, ja siihen nähden miehen peliesityksiä kevään tärkeissä peleissä voi pitää erittäin hyvinä.

– Olin melkein kolme kuukautta pois, virus iski enkä saanut tehdä mitään. Olin koko joulukuun Suomessa, enkä saanut lääkäreiltä lupaa treenata. Heti kun menin treeneihin, kuume nousi samantien. Se meni itsestään ohitse lopulta, Wigrén kertasi.

Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta Sveitsissä jatkaminen on mahdollisuus.

– Sauma olisi jatkaa täällä, mutta en ole päättänyt vielä.

Superfinaalissa tehtiin uusi NLA-liigan yleisöennätys, kun ottelua seurasi Klotenissa 7624 katsojaa. Pelaaminen suuryleisön edessä maistui.

– Huikeaa oli pelata, cupin finaalikin oli jo hieno tapahtuma.

Haastajan roolissa kauteen lähtenyt Alligator voi olla kauteensa tyytyväinen, sillä paperilla heikentynyt joukkue otti hopeamitaleiden lisäksi cup-voiton kotiin vannoutuneiden fanien iloksi. Oma finaaliesitys jätti parannettavaa.

– Joukkueen kauteen voi olla kyllä tyytyväinen, toisin kuin omaan peliini tänään. Jengi oli viime kautta heikompi, mutta pelasimme joukkueena ja näin pitkälle pääsimme nyt, Wigrén päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.