Suomalaisvalmentajan joukkue nousi Ruotsin Superliigaan – ”Ensi kaudelle pelaajia katsotaan Suomesta”

Valmentaja Niklas Hovivuorta kiikutettiin suihkuun Karlstadin nousujuhlissa.

Valmentaja Niklas Hovivuorta kiikutettiin suihkuun Karlstadin nousujuhlissa.
Valmentaja Niklas Hovivuorta kiikutettiin suihkuun Karlstadin nousujuhlissa.

Suomalaisen Niklas Hovivuoren valmentama Karlstad IBF nousi ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. Kausi oli vakuuttava, sillä Karlstad hävisi koko talven aikana vain kaksi ottelua.

Viimeisessä vaiheessa Karlstad kaatoi IBF Göteborgin otteluvoitoin 2-0, ja viimeinen ottelu viime lauantaina päättyi jatkoajalla kotivoittoon 855 katsojan edessä lukemin 3-2. Koko kauden aikana runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien Hovivuoren joukkio taipui 26:ssa ottelussa vain kahdesti. Päävalmentaja oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tiukasta pelistä huolimatta koko ajan tuntui melko rauhalliselta. Meillä oli kärsivällisyyttä, peli oli kontrollissa ja jätkät hoitivat homman täydellisesti. Tuntuu loistavalta, huh mitä jätkiä meillä onkaan. Nyt voimme nauttia hetken, Hovivuori maiskutteli Karlstadin kotisivuilla nousun varmistuttua.

– Ensi kaudelle katsotaan myös pelaajia Suomesta, joten yhteyttä saa ottaa tänne, jos halua on, Hovivuori vielä viestitti Pääkallo.fi:lle hymiön kera.

38-vuotias Hovivuori on nähty Suomessa muun muassa Kooveen sekä FBT Porin paidassa, ja ulkomailla hän on pelannut niin Ruotsissa, Sveitsissä kuin Norjassakin. Viime kaudella hän oli Arto Riihimäen kakkosvalmentajana Superliigan Jönköpingissä aina siihen asti, kunnes Riihimäki siirrettiin sivuun ja Hovivuorikin astui samalla vapaaehtoisesti syrjään.

Hovivuori oli viime kuussa Ruotsin Sisuradion vieraana, ja hänen sekä seuran kuulumisia voi kuunnella tästä.

2 comments