Divarit

Suomen cup uudistuu – toiveena lisää osallistujia

30.04.
2015
3 Kommenttia
1
Divarit
Miesten Suomen cupin vei tällä kaudella SSV. Kuva: Salibandyliiga

Miesten Suomen cupin vei tällä kaudella SSV. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto on uudistanut Suomen cupia. Uudistuksista kerrotaan seuroille tällä viikolla lähteneessä cup-kutsussa. Uudistukset tulevat voimaan heti kaudelle 2015–2016. Seurojen tulee ilmoittautua cupiin 5. päivä kesäkuuta mennessä.

Uudistuksilla Salibandyliitto hakee ja toivoo lisää osallistujia Suomen cupiin.

– Cup on nyt alasarjajoukkueille mielekkäämpi. Jokainen ottelu pelataan voittoon asti, tulee jatkoaika ja rankkarit. Tämä pätee sekä miesten että naisten cupiin. Edelleen osa otteluista pelataan turnausmuotoisina, mutta enemmän cup-henkisellä systeemillä saadaan lisää panosta otteluihin, Salibandyliiton liigapäällikkö Jyrki Paajanen tiivisti Pääkallo.fi:lle.

Suomen cupin oleellisimmat muutokset:
 
– 1. kierroksella pudonneet joukkueet maksavat osallistumismaksusta vain puolet (osallistumismaksu on 360 euroa).
 
– Cupin turnausmuotoisessa vaiheessa pyritään neljän joukkueen lohkoihin. Neljän joukkueen lohkoissa pelataan voittajien kaaviolla/häviäjien kaaviolla, eli kaikissa otteluissa ratkaistaan cup-henkisesti voittaja, eli kahdella tappiolla putoaa jatkosta (kts. tarkemmin liite)
 
– Alempisarjalaisella on automaattisesti cupissa kotietu, jos joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys on alle 250 km, jos on ylitse niin kotietu arvonnan mukaan, kuten myös silloin kun cupissa on jäljellä enää 8 joukkuetta.
 
– Vain miesten joukkueet saavat osallistua miesten cupiin (eivät juniorijoukkueet).
 
Joukkueet aloittavat cupin sarjatasonsa mukaisesti seuraavilta kierroksilta:
 
– 1. kierros, M4D-6D + M3D tarpeen mukaan
– 2. kierros, M2D-3D
– 3. kierros, Divari tarpeen mukaan
– 4. kierros, Divari
– 5. kierros, Salibandyliiga
 
Ensimmäinen ja toinen kierros pelataan tuttuun tapaan turnausmuotoisena, kolmannesta kierroksesta eteenpäin yksittäisinä otteluina. Kolmas kierros pelataan alueellisen kaavion mukaan ja neljännestä kierroksesta alkaen arvan mukaan. Ensimmäinen kierros pelataan 5.-6.9.2015 ja toinen 19.-20.9.2015.

Kokonaisuudessaan Salibandyliiton Suomen cup -kutsun ja lisätietoa cupista voi lukea tästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Peräkylän Jussi
01/05/2015
Suunnitellaan poikien kanssa lähtöä koittamaan siipien kantavuutta cupissa. Tuo osallistumismaksu ilmeisesti pitää sisällään myös erotuomaripalkkiot kahden ensimmäisen kierroksen osalta ?
Cup fani
02/05/2015
Aika hyvä muutos. Näin 4-6 divari joukkueet uskaltaa tulla cupiin koska jos putoavat heti niin ei tarvii maksaa koko laskua.
JZ
02/05/2015
Fiksuja muutoksia. Sitten vielä pääsarjatiimeille osallistumispakko, niin avot.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.