Maajoukkueet

Suomen kapteeni arvosti Slovakian esitystä – ”Päätimme jätkien kanssa, ettei matka näin ala”

29.04.
2015
2 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Olli Laineen (oik.) mukaan Suomi ei ollut maalipaikoissa tarpeeksi terävänä Slovakiaa vastaan. Kuva: IFF

Olli Laineen (oik.) mukaan Suomi ei ollut maalipaikoissa tarpeeksi terävänä Slovakiaa vastaan. Kuva: IFF

Suomen nuorten maajoukkueen kapteeni Olli Laine saapui Pääkallo.fi:n haastateltavaksi varsin helpottuneen oloisena. Avausottelusta ennakkoon heikompaa Slovakiaa vastaan muodostui todella tasainen kamppailu. 8–6-voitto jättää hänen mukaansa petrattavaa tulevaan.

Slovakia johti kamppailua 40 peliminuutin jälkeen kaikkien ottelua seuranneiden yllätykseksi 4–3. Laineen mukaan herätys tapahtui oikeaan aikaan.

– Vähän kaksijakoinen fiilis jäi ottelusta. Olimme pari erää aika heikkoja, mutta sitten päätimme jätkien kanssa kopissa, ettei meidän matka näin ala. Saimme tarvittavat maalit tehtyä, ja voitto tuli kotiin, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen, Laine kertoi taiston tauottua.

Slovakia pelasi kurinalaisesti omassa päässä läpi ottelun ja horjutti Suomea nopeilla vastaiskuilla. Laine antoikin kunniaa vastustajan peliesitykselle.

– Ehkä jopa pienoisena yllätyksenä tuli se, kuinka hyvin he pelasivat. He peittivät laukauksia todella uhrautuvasti, ja täytyy antaa iso käsi siitä, miten he taistelivat tänään.

Puolustuspäässä aina kaikkensa antavalla Laineella oli näkemys siitä, missä Suomen peli Slovakiaa vastaan yski. Hän kuitenkin uskoo, sen niiden olevan korjattavissa jo seuraavaan otteluun.

– Sellainen tietty terävyys sekä hyökkäys- että puolustuspään maalipaikoissa puuttui meiltä tänään. Lopussa sitä oli enemmän, ja sillä ne voittoon tarvitut maalit saatiinkin lopulta tehtyä. Jatkossa emme voi myöskään antaa kaverille lahjamaaleja omassa päässä, niin kuin tänään. Pieniä juttuja ja aivan varmasti parannamme niissä, kapteeni vakuutti.

Suomen maajoukkue suuntasi Helsingborgin hallista suoraan hotellille lepäämään. Joukkue kohtaa torstaina Sveitsin, ja Laineella oli jo selvät sävelet siitä, miten kroppa laitetaan iskuun seuraavaan otteluun.

– Syömme nyt hotellilla hyvin ja siihen päälle pienet palautukset. Muuten illalla luvassa vain mukavaa yhdessäoloa, ja eiköhän se valmistautuminen sillä hoidu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
OLIS KIVA TIETÄÄ....
29/04/2015
Ketkä sähläsivät alakerrassa ja mitkä ketjut?? Lipsumista puolustuksessa ja lahjamaalit : On mainittu kirjoituksissa.
Katsomosta
30/04/2015
Suomen peli oli 2,5 erää (paitsi pelin alun 2 maalia) seisovaa ja passiivista sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Slovakialla löytyy fysiikaltaan vahvoja kavereita. Slovakian vastaiskut olivat Suomelle myrkkyä. Lisäksi Slovakialla on loistava, hyvin ulottuva veskari.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.