Ulkomaat

Suomen maajoukkuetähti seuran valitsemisesta: ”Tällä kertaa ratkaisu ei ollut helppo”

21.04.
2015
0 Kommenttia
1
Ulkomaat
Kuva: perwiklund.se

Kuva: perwiklund.se

Suomen salibandymaajoukkueen ykkössentteri Jani Kukkola jatkaa FC Helsingborgin riveissä myös ensi kaudella, kuten uutisoimme aikaisemmin tiistaina. Kukkola jakoi uraansa liittyviä mietteitä paikallislehti Helsingborgs Dagbladille.

– Tällä kertaa ratkaisu ei ollut helppo. Nyt voin hiukan hengittää ja sittemmin on aika ottaa yksi askel lisää joukkueen kanssa, kommentoi vuoden jatkosopimuksen tehnyt Kukkola hd.se:lle.

Kukkolan ratkaisussa oli kaksi puolta. Ruotsissa jatkamista tuki urheilullinen näkökanta. Suomeen palaamista taasen uran jälkeisen siviilielämän koitokset.

– Vaihtoehtonani oli palata kotiin ja perheen luokse Suomeen. Samalla mietin myös siviiliuran vaihtoehtoja. Samanaikaisesti viihdyn kuitenkin erinomaisesti Helsingborgissa. Alkuun ajattelin, että jatkan täällä vuoden, ehkä kaksi, jatkoi Kukkola.

Helsingborg menestyi tällä kaudella erinomaisesti edellisiin vuosiin nähden. Joukkue eteni ensimmäistä kertaa seuran historiassa välieriin saakka. Kukkolan mukaan mahdollisuus voittaa mestaruus oli yksi tärkemmistä syistä jatkaa seurassa.

– En halua taistella pelkästään pudotuspelipaikasta ilman sitä tunnetta, että meillä on mahdollisuus voittaa mestaruus. Olen kysellyt asioista ja tiedän, että joukkue pyrkii hankkimaan pelaajia jotka vaikuttavat hyviltä pelaajilta. Jos saamme heidät, niin joukkueemme on entistä vahvempi, linjasi Kukkola.

Siirtohuhuissa joukkueen tulevaan vahvuuteen onkin liitetty muun muassa tämän vuoden finaalissa esiintynyt Linköpingin Hampus Dargren sekä Granlon Anton Samuelsson. Helsingborgin urheilutoimenjohtaja Kent Göransson oli erittäin tyytyväinen Kukkolan jatkosopimukseen. Hänen mukaansa se oli kaikkein tärkein jatkosopimus.

– Jatkosopimus antaa hyvän signaalin. Jani on joukkueen kapteeni ja voittajatyyppi, joka kertoo siitä minkälaisena joukkue haluaa profiloitua. Se osoittaa, että meillä on kunnianhimoa ottaa seuraava askel, sanoi urheilutoimenjohtaja Göransson.

Koko artikkeli osoitteessa hd.se

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.