Sveitsiläisseura satsaa: suomalainen MM-kultamitalisti ja kolminkertainen Ruotsin mestari uudet vahvistukset

Kari Koskelainen (vas.) siirtyy Churista HC Rychenberg Winterthuriin. Kuva: Per Wiklund.
Kari Koskelainen (vas.) siirtyy Churista HC Rychenberg Winterthuriin. Kuva: Per Wiklund.

Sveitsin salibandyliiga NLA:n HC Rychenberg Winterthurin kausi päättyi tänä keväänä puolivälieriin, kun UHC Alligator Malans oli parempi voitoin 4-1. Winterthur on kuitenkin satsaamassa tulevaan sesonkiin hankkittuaan kovan luokan vahvistuksia.

Pääkallo.fi uutisoi aiemmin Mikko Hautaniemen jatkosopimuksesta seuran kanssa. Unihockey.ch:n mukaan juuri Hautaniemen houkuttelut saivat myös Suomen maajoukkueen kanssa MM-kultaa vuonna 2008 juhlineen Kari Koskelaisen vaihtamaan maisemaa. Hautaniemen jatko seurassa ei ollut varmaa vielä helmikuussa, mutta mahdollisesti tieto uusista hankinnoista sai miehen jäämään Winterthuriin.

32-vuotias Koskelainen on pelannut Churissa vuodesta 2009 saakka, sekä jo aiemmin kaudella 2006-07. Suomen Salibandyliigassa hän on edustanut Helsingin IFK:ta ja Turun Palloseuraa. Pääkallo.fi:n saamien huhujen mukaan Koskelaisen sopimus oli salibandyn mittakaavassa varsin rahakas.

– Neuvottelut sujuivat nopeasti. Viikossa oli melkeinpä kaikki selvää, Koskelainen kertoi Unihockey.ch:n uutisessa.

Fredrik Holtz on toinen Winterthurin uusi vahvistus. Kuva: Per Wiklund.
Fredrik Holtz on toinen Winterthurin uusi vahvistus. Kuva: Per Wiklund.

Toinen Winterthurin uusi vahvistus on Ruotsin ja Saksan passit omistava Fredrik Holtz. 30-vuotias hyökkääjä siirtyy seuraan Storvretasta. Hänellä on vyöllään kolme Ruotsin mestaruutta. Holtz teki tällä kaudella Superliigassa tehot 15+8=23.

– Yksi unelma toteutuu. Pääsen vihdoin testaamaan Sveitsin liigan tason, Holtz kommentoi siirtoa Winterthurin nettisivuilla.

Rychenberg Winterthurissa on pelannut kahdella edellisellä kaudella myös suomalaispuolustaja Niklas Niiranen.

3 comments