Ulkomaat

Sveitsin suomalaismestarit ikionnellisina – ”Kyllä maistuu!”

18.04.
2015
2 Kommenttia
7
Ulkomaat
Mia Karjalainen, Tiia Ukkonen ja Katri Luomaniemi pääsivät nostamaan mestaruuspokaalia. Kuva: Salibandyliiga

Mia Karjalainen, Tiia Ukkonen ja Katri Luomaniemi pääsivät nostamaan mestaruuspokaalia. Kuva: Salibandyliiga

Sveitsin naisten mestaruuden jälleen voittaneen Piranha Churin suomalaiskolmikkoa Tiia Ukkosta, Mia Karjalaista ja Katri Luomaniemeä ei tarvinnut pyytää hymyilemään ottelun jälkeen.

Churin alkukauden päätavoite Champions Cup meni penkin alle joukkueen hävittyä välierässä yllättäen Vitkovicelle 1-2, mutta nyt joukkue sai kuitattua tuon työtapaturman. Suomalaisten kasvoilta paistoi ilon lisäksi myös helpotus, sillä ensimmäistä kertaa pelattu yksittäinen finaali oli silminnähden hermostunutta peliä.

– Tosi outoa ja vaikeaa oli. Hermostunutta peliä molemmilta joukkueilta ja tuli paljon sellaisia virheitä, joita ei sarjapeleissä tule, Karjalainen myönsi ja muut nyökkäilivät vieressä.

– Alku oli erityisesti hermostunutta, vaikka pääsimmekin johtoon, mutta toisessa pääsi peliin sisään paremmin. Kaksinkamppailutkin lisääntyivät pelin edetessä, Ukkonen tuumi.

– Kolmannessa erässä ei voinut enää miettiä. Lyhyistä vaihdoista huomaa aina, että on hermostunut, yhden syöttöpisteen tililleen kirjannut Luomaniemi jatkoi.

Yhden finaalin systeemissä on omat plussansa ja miinuksensa.

– Vähän tylsää, että oli vain yksi peli, mutta ei vähennä arvoa. Olemme tehneet koko vuoden töitä ja kyllä maistuu, Karjalainen herkutteli.

Kahden tutun joukkueen kohtaamisessa ei yllätyksiä nähty ja peli noudatteli aiempien kohtaamisien jälkiä. Tasaista ja tiukkaa oli.

– Tiesimme tarkasti, ketkä pitää pitää eikä yllätyksiä juuri tullut. 4-3-maalin jälkeen oli fiilis, ettei ole hätää, Ukkonen totesi.

– Ai, kyllä mulla vaan oli, Karjalainen nauratti.

– Dietlikon on fiilisjoukkue. Heille ei saa antaa hurmosta, mutta heidän käyränsä laskee helposti myös toiseen suuntaan, Luomaniemi jatkoi.

Lopussa maalin johtoasemassa suomalaiskolmikolle oli sattua todella karmea virhe, kun puolustajaparina pelanneet Ukkonen ja Karjalainen lähtivät molemmat nostamaan omilta laidoiltaan, ja Luomaniemi jäi yksin keskelle pallon kanssa. Jos menetys olisi tullut, Dietlikon olisi päässyt kolmella hyökkääjällä maalivahtia vastaan.

– Kysyin tuossa rivissä pelin jälkeen Mialta, että oliko siellä pakkeja alla? Olisi tullut 3-0 -hyökkäys omiin, mutta onneksi voitin edes yhden kaksinkamppailun urallani, Luomaniemi puhalteli.

Juhlasuunnitelmista iloisella kolmikolla ei ollut vielä aivan tarkkaa tietoa, mutta niitä on aikaa illan mittaan suunnitella lisää.

– Eiköhän tässä skumppa availla. Miesten peli jäädään ainakin katsomaan, suomalaismestarit suunnittelivat.

StU-kasvatti Ukkonen on ollut voittamassa neljää mestaruutta Churille, mutta nyt suuntana on kotoinen Suomi yhdessä Karjalaisen kanssa. Joku joukkue naisten liigassa saa riveihinsä todella kovia vahvistuksia.

– On sovittu, että jatkosuunnitelmista voidaan neuvotella vasta tämän ottelun jälkeen, Karjalainen paljasti.

– Oma jatko on vielä vähän auki, mutta todennäköisesti jatkan täällä. Sopimusta ei ole minnekään, Luomaniemi päätti ja mestarikolmikko säntäsi pukukoppiin juhlahumuun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Näin on
18/04/2015
Onnitelut kokkelin likalle. Juhlitaan rauhassa. Eikö.
JSU
18/04/2015
Onnittelut StU-kasvatti Ukkoselle sekä Karjalaiselle ja Luomaniemelle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.