Divarit

Tapanilan Erältä mielenkiintoisia valmentajakaappauksia

17.04.
2015
7 Kommenttia
10
Divarit
Jussi Sihvonen siirtyy Lammilta Tapanilaan. Kuvat: Tapanilan Erä ja Juhani Järvenpää

Jussi Sihvonen siirtyy Lammilta Tapanilaan. Kuvat: Tapanilan Erä ja Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä ahkeroi valmentajamarkkinoilla. Tuorein kaappaus on LaSB:n Divari-joukkueen valmentajana toimineen Jussi Sihvosen kiinnitys Erän A-nuorten päävalmentajaksi. SSV:n A-nuorten valmentajana toiminut Marko Vaittinen siirtyy niin ikään naapurin leiriin.

Lisäksi Erä vahvisti Pääkallo.fi:n aiemmin kertoman tiedon Jarmo Härmän siirtymisestä Limingan Niittomiesten Divari-joukkueesta Erä Akatemian päävalmentajaksi. Hiljattain Erä vahvisti myös, että Jyri Korsman ottaa ohjat Erän liigajoukkueesta.

Sihvonen on mielenkiintoinen kiinnitys Erältä, sillä hän kuului LaSB:n valmennustiimiin päättyneellä kaudella. Piskuinen lammilaisseura pelasi mainion kauden Divarissa sijoittuen runkosarjassa kolmanneksi.

Sihvosen sopimus Erän A-nuorten kanssa on mallia 1+1 vuotta. Hänellä on on pitkä pelaajaura Salibandyliigasta saakka ja valmentajana hän on toiminut mm. Trackersissa miesten liigajoukkueen valmentajana. Salibandyliitossa Sihvonen toimii 1997 ja 1999 ikäluokkien ikäluokkavalmentajana. Suoritettuna on sekä ammattivalmentajatutkinto että salibandyn huippuvalmentajatutkinto.

– Jussi on valmentaja, jonka saaminen Erään on todella hieno homma, sillä hän on juuri sellainen valmentajatyyppi, jota tarvitsemme seuraan: motivoitunut ja määrätietoinen, samalla loistava tyyppi, joka varmasti tulee juttuun kaikkien kanssa, Erän urheilujohtaja Joonas Naava kehuu seuran tiedotteessa.

Valmennusapua A-nuoriin Sihvonen saa Erä Akatemian tuoreelta päävalmentajalta Jarmo Härmältä. A-poikiin nimetään vielä myöhemmässä vaiheessa kolmas lajivalmentaja. Erän A-nuorten fysiikasta edelleen Jani Vottonen.

– Erinomaista työtä kolmen vuoden ajan tehnyt A-poikien tämän kauden päävalmentaja Bengt Lodeniuksella kausi loppui vasta sunnuntaina ja hän tarvitsee hetken tauon pohtiakseen jatkoa. Benkku pohtii riittääkö energia hypätä uuteen tarinaan ja annan ehdottomasti aikaa hyvälle valmentajalle. Tilanne on siten hyvä, että hyviä vaihtoehtojakin on, mutta katsotaan Benkun tilanne nyt rauhassa ensin loppuun, urheilujohtaja Naava kertoo.

Erä Akatemian Divari-joukkueen haltuun ottava Härmä on toiminut aiemmin muun muassa Limingan Niittomiesten Divari-joukkueen päävalmentajana ja OLS:n miesten liigajoukkueen päävalmentajana sekä OLS:n valmennuspäällikkönä.

Härmä tulee Erään ja Erä Akatemiaan työsuhteeseen ja on mukana myös A-pojissa, C00-pojissa ja seuran fysiikkavalmennuksessa 1+1-vuotisella sopimuksella. Hän on suorittanut salibandyn huippuvalmentajatutkinnon ja ammattivalmentajatutkinnon.

Härmän aisaparina Erä Akatemiassa toimii Marko Vaittinen, joka toimi viimeiset kaudet SSV:n A-poikien päävalmentajana. Vaittinen on suorittanut huippuvalmentajatutkinnon ja omaa pelaajataustan Salibandyliigasta ja Divarista. 

– Olen todella iloinen tänään julkistetuista valmennustiimeistä. Jarmo tulee seuraan hommiin, on kokenut, mutta samalla todella motivoitunut kehittymään ja oppimaan valmentamisesta lisää, mikä on loistava lähtökohta. Markon kanssa olemme aiemminkin keskustelleet ja nyt löytyi oikea aika ja paikka tulla meille, Naava kommentoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Huippuvalmentaja
17/04/2015
Eikös Vaittinen ole sama jantteri, joka viime kaudella toimi päävalmentaja tiputtaen SSV:n A-nuoret pois SM-sarjasta ja sitä edellisellä kaudella SSV:n A-nuoret ulos mitalipeleistä, vaikka joukkueessa oli käytännössä maan -93 -ikäluokan kärki?
Junnu#8
17/04/2015
Jussi"soosi"Sihvonen hyvä sainaus. Melko nuori ja eteenpäin pyrkivä kaveri. Henkilönä myös mukava. Asuukohan Hämeenlinnassa edelleen? Vai tuliko muutto pääkaupunkiseudulle?
ihmettelijä
17/04/2015
Kovia nimiä. Milloin Erä alkaa panostamaan naisten ja tyttöjen joukkueisiin??? Nyt homma on ihan sirkusta ja lasten leikkikoulua. herätys siellä toimistolla ja jotain rotia myös naisten ja tyttöjen toimintaan!
S7
17/04/2015
Eikös toi Vaittinen ollut just noita "saavutuksia" tekemässä...
Faktat tiskiin
17/04/2015
Toi Vaittinenhan on aivan mätä. Ei sillä viime kauden materiaalilla voi tippua Aan divariin.
hml lyseon lukion url
17/04/2015
Erän A:lle loistava koutsi! 3 vuotta urheilulinjalla Sihvon elämänkoulussa tuli käytyä ja tähän mennessä paras valmentaja jonka kanssa olen toiminut. Kova vaatimustaso ja keskitytään tekemään asiat oikein mutta samalla kohtaa pelaajat yksilönä ja on osana joukkuetta
Onnea ja menestystä tulevaan kauteen :)
Junnu#8
17/04/2015
Lisä argumenttina. Jarmo Härmä ei ole huono valmentaja myöskään. Oulussa tehny hyvvää työtä OLS:N joukkueessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.