Maajoukkueet

Tässä tulee Suomen maajoukkue EFT-turnaukseen – mukana muutama yllätysnimi

14.04.
2015
43 Kommenttia
16
Maajoukkueet
Kuvassa vääntämä Asko Huisman valittiin ensikertailaisena mukaan EFT-turnaukseen. Peter Kotilainen (oikealla) on myös mukana joukkueessa. Kuva: Juha Käenmäki

Kuvassa vääntävä Happeen Asko Huisman valittiin ensikertalaisena mukaan miesten maajoukkueeseen. Peter Kotilainen (oikealla) tekee paluun maajoukkuepaitaan. Kuva: Juha Käenmäki

Petri Kettunen julkisti lauantain miesten neljännen salibandyfinaalin yhteydessä Suomen miesten maajoukkueen huhtikuun EFT-turnaukseen. Turnaus pelataan Ruotsin Sandvikenissa 24-26.4.

Maalivahtiosastolla nähdään ensikertalainen, kun SSV:n Santtu Strandberg toimii Eero Kososen aisaparina turnauksen ajan. Happeen nuori puolustaja Asko Huisman valittiin myös ensikertalaisena mukaan. SPV:n puolustaja Jyrki Holopainen pelaa turnauksessa ensimmäiset ottelunsa maajoukkuepaidassa. Neljäs maajoukkuedebyyttinsä tekevä on Sveitsissä mainion kevään pelannut Tigers Langnaun hyökkääjä Joonas Pylsy.

Mukana on nyt 11 pelaajaa joulukuun MM-joukkueen ulkopuolelta. Heitä ovat Strandberg, Huisman, Pylsy, Holopainen (SPV), Petri Hakonen (SPV), Juuso Heikkinen (Happee), Niclas Meyer (SSV), Peter Kotilainen (Happee), Tuomas Iiskola (Erä), Jonne Junkkarinen (Happee) ja Asser Jääskeläinen (Helsingborg).

MM-kisoissa esiintyivät Kosonen (Happee), Jani Kukkola (Helsingborg), Miko Kailiala (SSV), Juha Kivilehto (SPV), Lauri Kapanen (Erä), Jami Manninen (Happee), Mika Moilanen (Helsingborg), Nico Salo (Classic), Eemeli Salin (Koovee), Lauri Stenfors (SSV) ja Tatu Väänänen (Wiler-Ersigen).

Pääkallo.fi:n päätoimittajan Jussi Ojalan twiitti maajoukkuevalinnoista:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Miksi
14/04/2015
Miksi Jarno Ihme ei ole mukana? Oli jopa Kososta parempi finaalisarjassa, mutta Kettusen listoille ei mahdu! Käsittämätöntä.
SIKSI
14/04/2015
Koska Ihme on jo niin nähty. Kosonen on selkeä ykkösveska ja sille vain etitään aisaparia. Ja Ihme se ei kyllä tule olemaan.
vastaaja
14/04/2015
Jape on varmasti loukkaantuneena. Pelasi finaalitkin hammasta purren.
Late
14/04/2015
Mukava nähdä Holopainen mukana mj-ringissä. Siinä on äijä joka pystyy nostamaan tasoaan vastustajan mukaan.
JiiK
14/04/2015
Junkkarinen ja Hakonen samaan pariin niin on ainakin ns. jalkaa ;D
Junnu#8
14/04/2015
Juurikin piti Late kirjoittaa samaa. Jykä ansaitsee a maju paikan! Jussi Jäntin luottomiehiä b maajoukkue aikaan.
S7
14/04/2015
Jep veikkaan, että tähän majuun vaikuttaa monellakin pelaajalla pikkuloukit ja raskast kausi jne. Ja nää on poijat vaan kokeiluita, hyvä että Santtu saa mahiksensa!! Meyer ylläri mulle, mutta mieluinen sellainen.
jj
14/04/2015
Hienoa että Jääskeläinen takaisin!!!!
JK
14/04/2015
P. Kotilainen ? Varmasti hyödyllinen pelaaja majussa - kun pelataan jotain Italiaa tms. vastaan.
JK2
14/04/2015
Iiskola ? Varmasti hyödyllinen pelaaja majussa - kun pelataan jotain Italiaa tms. vastaan
Pyssy
14/04/2015
Missä taitava ja vaarallinen Janne Hyvönen Salbasta?
oskari
14/04/2015
Krister Savonen ei mukana? Päällikkö majuun nyt jo
Oskarille
14/04/2015
Krister Savonen on pahasti loukkaantunut. Ei pelannut ASM finaaleitakaan kokonaan. Ja vaikka Savonen onkin todella hyvä ja "dominoiva" eise tarkoita, että hänen pitäisi automaattisesti olla majussa. Ei hän välttämättä sopisi Kettusen joukkueeseen. Kenties jonkun muun.

P.s ei ne kädet ole kaikki kaikessa
oskarille2
14/04/2015
Komppaan oskarille, ei ehkä ihan maju tyyppinen pelaaja.
Api
14/04/2015
Nimimerkille "Siksi": Ja Kosonenko ei ole nähty? Sehän onkin loistanut noissa majupeleissä.... Kahdessa finaalissa yhteensä pitkälle toistakymmentä maalia omiin. Sillä pelillä kun ei voi voittaa. Jos et pysty voittamaan Suomenmestaruutta, niin et sä voi majussakaan voittaa. Kyllä Kosonen on nyt jo nähty. Ehdotat varmaan Monthania pian?
sarvikuono
14/04/2015
Loistavaa että Holopainen saa näytönpaikan, parhaimmillaan suorastaan dominoiva ja nostanut tänä vuonna tasoaan huimasti Kivilehdon rinnalla.
Oulu
14/04/2015
Ihmehän ei ole edes varma, että jatkuuko ura ensi kaudella, joten siinä jo riittävästi perustetta, että ei ole valittu.
Tieto
14/04/2015
Vihdoinkin Holopainen. On kuitenkin esittänyt jo vuosia huippuotteita. Ja kyllä Savonenkin on testattava. Kunnossa ollessaan loistava pelimies. Nopeuskin riittää. Jos laji olis pelkkää juoksemista ni Lasse Virenkin mahtuis vielä joukkueeseen.
Pohojammaalta
14/04/2015
Vitsiku Hankkio loukkaantui! se ois kiva nähä maajoukkuees.
Kunkku
14/04/2015
Savosen lähtönopeus kun Selänteen Teukalla aikanaan, varustettuna noilla sen jäätävillä käsillä niin on siinä moni ollut ja tulee oleen purjeessa. Ukko vaan kuntoon, eiköhän vielä kerkiä näihin kinkereihin myöhemminkin.
Pallo-Masi
14/04/2015
Kivilehdolla taitaa olla virka maajoukkueessa ?
Kysymys Ouluun
14/04/2015
Mihinkähän perustat väitteesi, että Ihme olisi lopettamassa? Oletko nähnyt unia? Väite täysin vailla todellisuuspohjaa!!
Kommentoija
14/04/2015
Täällä taas näitä legendaarisia Spv-ihmisiä itkemässä Ihmeen perään. Lievästi loukkaantunut niin passaa nämä pelit.

Peter Kotilainen dominoi Ruotsin junioreita vastaan, en näe syytä miksei hän dominoisi jatkossa myös miehiä vastaan (kuten tekee jo Suomessa). Toisaalta tämä samainen nimimerkki JK on tainnut haukkua Peterin lähemmäs kymmenen kertaa pelkästään menneen kauden aikana, joten taustalla lienee jotain henkilökohtaista. Miehen omin sanoin; "Tsekkaa pörssit"
Hirvi
14/04/2015
Eihän tossa ole kuin 7 jamppaa, jotka ovat olleet vielä ihan muutaman vuoden sisällä Happeen A-junnuja. Vielä pitäisi saada ainakin Kaasalainen, Tikka, Kotovaara, Ukkonen ja Hoikkanen mukaan. Onneksi Happeen junnuista lahjakkaimmat eli Aalto ja Puranen ovat lopetelleet niin ei mene liian pahaksi dominoinniksi.
Jäitä hattuun
14/04/2015
Nää on näitä palkinto matkoja hyvästä kaudesta monellekkin, niin se Kettunen jossain haastiksessa sano. Ei kannata innostua.
Falun
14/04/2015
Se on nähty miten happeen pojat dominoi Ruotsalaisia keskenään......
vitsien vitsi
15/04/2015
Kaasalainen majuun?! VITSIEN VITSI! :DD
Tosien tosi
15/04/2015
Kaasalainen siellä pelannut eli maju miehiä.
enemmän totuus
15/04/2015
Talvitien Ilarille soisi myös näyttöpaikan. No, ehkä ensi kerralla.
Sami
15/04/2015
Savonen, niin hyvä kuin onkin, on vielä kaukana urheilullisilla mittareilla. Taito varmasti riittää, mutta kovuus ja liike ei.

Kotilainen on mielestäni outo valinta. Ei riitä rahkeet kovissa peleissä, kuten finaalit näytti.

Ihme aikoo kuulemma pohtia jatkoa mestaruussaunassa Tuutsin kanssa. Siitä nämä lopettamispuheet ovat alkaneet.

Kivilehto nostanut tasoaan SPV:ssä ihan älyttömästi. Suurin kiitos fysiikkatreenaukselle, joka on SPV:ssä aika eri tasolla kuin monessa muussa jengissä. Ilman muuta maajoukkueeseen.
kommentoijalle
15/04/2015
Jos Peterin kohdalla pitää tsekata pörssit niin tsekataanko Koskenkin kohdalla. Tsekataan vaikka aluksi 4 finaalipelin pörssit. Ne on kai niitä tosimiesten pelejä vai?
S7
15/04/2015
Turha Kosken perään enää huudella, se on näyttöpaikkansa majussa saanut. Tulos jäi vaan laihaksi. Holopaisen valinta on loistava, Jyrki on pelimies!! Ja kyllä Peterille näytönpaikka kuuluu, nuori jätkä ja jos kehittää peliään lisää, niin miksei olisi seuraava suuri jyväskylän lahja säbälle? Esim. Kohosen Mikkohan nousi todelliseen loistoonsa vasta vanhemmalla iällä ja tulokset puhukoon puolestaan. Se kuka ansaitsisi näytön paikan, Lassi Kotovaara, senttereitä meillä ei ole liikaa. Etenkään nuoria!
Pohojammaalta
15/04/2015
pelto-arvo tuloo oleen uus don kohonen:) palio samoja ominaisuuksia, mut plussana et on nopeempi ku Kohonen
Väsynyt
15/04/2015
Ompas taas mennyt kaks puoleiseks keskusteluks, Vaikka siellä finussa nyt happee ja speve oli, niin se ei tarkota näissä maju valinnoissa tuon taivaallista nyt eikä tulevaisuudessa. Noita Peltoarvoja löytyy 20 pitkin suomen. Kattokaas niitä lahjakkuuksia löytyy Hesasta Ouluun ja paljon. Esim. Töllikkö menee noista nyt uusista pakeista ohi vielä pitkään, vaikka pelailee vaan nakkisormissa.
finmagus
15/04/2015
hmm, mielestäni Jukka-Pekka Peltoarvo on poikkeuksellisen lahjakas. Lahjakkuuden lisäksi nöyrä harjoittelija ja joukkuepelaaja, jolla myös henkinen vahvuus kestää. Otaksun hänen muutaman vuoden sisällä kolkuttavan maajoukkueen ovea. Aika näyttää.
Vastaus "Kommentoijalle"
15/04/2015
Tsekkasin Peeeeter Kotilaisen pörssit finaaleissa:
- 4 matsia: tehot 0+1
- 1 törkeä polvitaklaus
- yksi itkupotkuraivari, jonka vuoksi puolustaminen unohtui ja vastustaja iski tasoittavan maalin ratkaisevassa finaalissa.

MOT.
Hu is man?
15/04/2015
Voisko joku kertoa perustelut Asko Huismanin valinnalle, onko ihan aidosti tunkeutumassa majuun ilman merkittäviä näyttöjä? Vai onko tässä kyseessä palkintomatka peruspakille?
Valot päälle
15/04/2015
Asko Huismanilla ei näyttöjä? Oletkos katsellut yhtään niitä pelejä? Happee voitti runkosarjan ja Huisman oli koko kauden perusteella joukkueen paras pakki Junkkarisen ollessa pitkään loukissa ja Tikan pelatessa ailahtelevasti. Lisäksi play offeissa myös vahva, vaikka pelasi osin kaiketi loukkaantuneena.

Mitä muita merkittäviä näyttöjä voit puolustavana puolustajana antaa kuin että pelaat tasaisen hyvin, isossa roolissa ja joukkueesi voittaa (ok ei voittanut finaaleita kun Huisman oli loukissa).

Ilmaveivejäkö te valopäät pakeilta odotatte?

Jos edellinen oli provo niin osui. Järki vain meinaa mennä kun täällä keskusteluissa ei ymmärretä salibandysta juuri koskaan mitään.
S7
16/04/2015
Muistakaa nyt että petteri on vielä poikanen ja tulee kehittymään vielä pelaajana ja paljon, jos jaksaa treenata! On sillä vikoja, mistä itekin olen kaveria täällä(puskista) näpäyttänyt. Mutta poikkeuksellinen kyky haastaa vastustajaa, tota ominaisuutta ei ihan joka pojalta tästä maasta löydy... Pelto-arvo on kanssa hyvä jätkä, vähän erityylinen pelaaja kylläkin.
JiiK
16/04/2015
Minusta Kotilainen oli Happeen parhaita hyökkäyspään pelaajia finaaleissa. Apuja ei hirveästi tullut, kun esim. maajoukkuemies Manninen oli sysipaska.
Jinx
16/04/2015
Peter on tulevaisuuden nimi maajoukkueessa, vielä tosin ihan raakile. Mutta kertoo kaverista paljon jos tollasilla tehoilla pystyy vetää (runkosarjat). Vai onko suomessa niin huono taso.. Muuan Salo treeltä on myös raakile fyysisesti ja pelasi jo hienot kisat! Molemmat kuitenkin mahtui tänä vuonna Ajunnuihin ikänsä puolesta. Huismanista tulee iso pelaaja joskus kunhan saa pelejä ja kilometrejä alle. Hienoa myös nähdä holopainen mukana jengissä! Kettusen näköinen pelaaja, toisin kuin nämä pelto-arvot tikat hynyset malkamäet..
Knoppitieto
17/04/2015
Pisti vaan silmään, että Savosen liikkeen riittävyyttä epäiltiin. Tuo "tieto" kannattaa päivittää :) ei edes huhujen mukaan, vaan ihan tietona, Classicin nopein 20 metrillä.

P.s. Urheilullisuudelle, tai sen puutteelle, vahva sama! Mielellään oli Savosen maajoukkueessa nähnyt, mutta ilmeisesti on hiukan rikki.
S7
19/04/2015
Speven facessa varmaan yksi selkeimmistä syistä miksei Ihme mukana! Ei sekään niin hyvä, että yhellä kädellä pärjää:-D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.