Maajoukkueet

Tehohyökkääjä uskoo Suomen maalintekovoimaan – ”Pyrimme pelillisesti nopeaan salibandyyn”

28.04.
2015
3 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Ville Lastikka kertoi Pääkallo.fi:lle, että maalituuletuksia tullaan näkemään myös nuorten MM-kisoissa. Arkistokuva: Salibandyliiga

Ville Lastikka kertoi Pääkallo.fi:lle, että maalituuletuksia tullaan näkemään myös nuorten MM-kisoissa. Arkistokuva: Salibandyliiga

Ville Lastikka on Suomen tärkeimpiä pelaajia keskiviikkona alkavissa nuorten MM-kisoissa. Loistavasti sujunut Divari-kausi on nostanut nuorukaisen itseluottamusta, ja myös Helsingborgissa on odotettavissa tehokasta jälkeä. Pääkallo.fi otti maalintekijään yhteyttä joukkueen valmistautuessa kisoihin viikonloppuna Eerikkilässä.

Lastikan äänestä kuuluu eritoten rentous. Hän kehuu joukkueen sisäistä ilmapiiriä ja viimeisen leirin ohjelmia.

– Meillä on täällä tosi leppoisa ja hyvä joukkuehenki. Sen verran paljon on ollut jo maajoukkuetapahtumia, ettei täällä enää ventovieraita olla toisillemme. Pelaillaan nyt vähän sählyä ja pidetään hauskaa, niin mikäs sen parempaa, Lastikka hehkutti

Hyökkääjä nimeää myös nopeasti Suomen joukkueen vahvuudet.

– Jos ominaisuuksia miettii, niin pyrimme pelillisesti nopeaan salibandyyn. Meillä on tosi yhtenäinen porukka ja osaamme iskeä paikoista maaleja hyvällä prosentilla.

Lastikan huikeasta kaudesta kertoo 71 tehopojolla irronnut Divarin pistepörssin voitto. Maalinälkäisenä tunnettu hyökkääjä nähtäneen samanlaisessa roolissa myös maajoukkueessa.

– Ilman muuta hyvä kausi antaa potkua maajoukkuepeleihin. Joukkueen etu edellä mennään tietysti, eikä sen kummempia henkilökohtaisia tavoitteita ole asetettu. Mutta maalinteko on aina ollut itselle se ominaisin rooli, joten täytyy pyrkiä käyttämään laukausta nyt myös kansainvälisellä tasolla.

Samassa alkulohkossa pelaavista joukkueista ainoastaan Sveitsi on Suomelle entuudestaan tuttu vastustaja, joten ennakkoon on vaikea ennustaa, minkälaiseksi näiden kisojen yleistaso lopulta muodostuu. Lastikka herkuttelee ajatuksella mahdollisesta Ruotsi-ottelusta.

– Vaikea sanoa vielä, että kuinka suuria tasoeroja alkulohkossa nähdään. Toivotaan, että yleisöä saapuu paljon halliin. Jos Ruotsi kohdataan, niin olisihan se hienoa pelata heidän täyden hallin edessä, Lastikka hehkuttaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
JiiK
28/04/2015
Onkos niin, että näitä skaboja ei lähetetä netin kautta tmv?
Tieto
28/04/2015
Pelit näkyvät IFF:n Youtube-kanavalta ja lisäksi Suomen ottelut Veikkaus-TV:ltä.
JiiK
29/04/2015
Helvetin hieno juttu :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.