Tilastokummajainen: SPV johti finaalisarjaa minuutin ja kolme sekuntia

Kuva: Esa Jokinen

Salibandyliigan miesten finaaleissa pisti silmään yksi varsin erikoinen tilastofakta. SPV johti finaalisarjaa vain minuutin ja kolme sekuntia, mutta juhli ottelusarjan päätteeksi Suomen mestaruutta voitoin 1-3.

Jyväskylän Happee oli kuskin paikalla lähes koko finaalisarjan ajan. Ensimmäisessä ottelussa se karkasi 3-0-johtoon ennen viimeistä erää. Siinä ottelussa johto piti, vaikka SPV vei viimeisen erän 1-2.

Toisessa ottelussa nähtiin sarjan käännekohta. Happee ehti karata 0-3-johtoon alivoimalla ajassa 44.20, mutta SPV käänsi ottelun vielä 5-3-voitoksi. Tässä ottelussa nähtiin sekin tilanne, kun SPV johti ottelua. Erik Härkösen voittomaali syntyi ajassa 58.57 ja kotijoukkue joutui puolustamaan johtoasemaansa loppuottelun ajan, eli minuutin ja kolme sekuntia. Tässä ottelussa SPV voitti viimeisen erän 5-1.

Kolmas ottelu noudatti paljolti samaa kaavaa kuin toinenkin. Happee johti ottelua 2-0 ajassa 44.33. Tämän jälkeen SPV kuitenkin ryhdistäytyi ja tuli tasoihin viisi minuuttia ennen loppua. Henri Myllymäen jatkoaikaosuma sinetöi SPV:n toisen voiton. Tässäkin ottelussa SPV voitti viimeisen erän lukemin 1-2.

Neljännessä ottelussa SPV osui ensimmäisen kerran ennen viimeistä erää. Tässäkin pelissä mentiin kuitenkin Happeen komennossa viimeiseen erään tilanteesta 1-3, eikä SPV johtanut missään vaiheessa ennen viimeistä erää. SPV vei neljännessäkin ottelussa viimeisen erän. Tällä kertaa 2-0. Mikko Kohosen jatkoaikamaali ratkaisi SPV:lle mestaruuden.

Yksi mielenkiintoinen ja ratkaisevakin tilastofakta oli se, että SPV osui viimeisellä kympillä seitsemän kertaa ja Happee ei kertaakaan. Viimeisten erien maaliero meni SPV:n hyväksi peräti 11-3.

Esa Jokisen ottelukuvat
Pääkallotodistus: Mestaruuden ratkaissut Kohonen ainoa viiden kallon pelaaja
Pääkalloraportti: Lakeuksilta tärähti: SPV on salibandyn Suomen mestari
Mika Kohonen: ”Mikko on kovempi äijä kuin minä”
Mestaruuden ratkaissut Mikko Kohonen: ”Vanhan liikkeellä löytyi paikka”
Kääntyikö salibandyn finaalisarja vilautukseen erätauolla? ”Kirjoita siitä silleen nätisti”
Kuva: Mestaruussuihkun kastelema Tommy Koponen – ”Sanat ovat niin pieniä nyt”
Kouvonen vuoli viime keväänä kultaa Happeessa, nyt SPV:ssä – Henkisesti todella kova sarja”
Juha Kivilehdolle kuudes Suomen mestaruus – ”Syvissä vesissä uitiin”
Pulkkinen ei tiedä vielä jatkostaan – ”Täytyy jutustella kavereiden kanssa”
Kapteeni Kauko nosti hattua SPV:lle – ”Ei ollut sattumaa”
Ratkaisufinaalissa osunut Härkönen: ”Enää ei seisoskeltu, vaan mentiin tosi lujaa päästä päähän”
Läpimurtokauden pelannut SPV-lupaus: ”Nautin täysillä, enkä jännittänyt yhtään”
Pettynyt Junkkarinen: ”Ensimmäinen peli ehkä hämäsi meitä”