Liigat

Tommy Koponen listasi yhden sytyttäjän ylitse muiden – ”Kovana pudotuspelipelaajana noussut esiin”

05.04.
2015
0 Kommenttia
5
Liigat
Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen ei pomppinut riemusta kolmannen finaalin jälkeen, vaikka tilanne onkin nyt seinäjokisten näkökulmasta hyvä. Sarja on edelleen erittäin pahasti kesken ja jalat tukevasti maan pinnalla.

Mestaruuden voittaakseen Peliveljien täytyy ottaa vähintään yksi vierasvoitto, ja nyt tuo ryöstöretki Keski-Suomeen onnistui. SPV voitti sunnuntaina lukemin 3–2 ja johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–1.

– Tasaisia pelejähän nämä ovat, mutta tärkeään paikkaan tuli nyt kauden ensimmäinen voitto Jyväskylästä. Tämä oli paras pelimme tässä sarjassa, ja olimme tasapainoisia sekä pallon kanssa että ilman. Olemme parantaneet jokaisessa pudotuspelisarjassa pelaamistamme, ja tänään saimme oikeasti vastustajan maalivahdin jo töihin, Koponen kertasi.

Koponen myönsi, että sarjan alkuvaiheilla SPV pyrki pelaamaan palloa liikaa suoraan kohti Happeen maalia. Hieman muokattu tyyli on tuonut kaivattua tulosta. Myös fyysisellä puolella Koponen kokee punapaitojen olevan edellä.

– Liikumme ja syöttelemme enemmän, alussa olimme turhan suoraviivaisia. Vieläkään peli ei ole ihan sitä, mitä haemme, mutta josko se seuraavassa pelissä jo olisi. Uskomme myös fysiikan olevan meidän puolella, ja nämä tuplaviikonlopun tiiviit rytmit passaavat meille oikein hyvin.

Pohjalaisen salibandyn lippulaiva on tullut komeasti takaa ohi kahdessa pelissä peräkkäin, ja joukkue huokuu henkistä vahvuutta ylimille penkkiriveille asti. Usko ei ole horjunut heikollakaan hetkellä.

– Ihmisiähän nämä meidänkin pelaajat ovat, ja on selvää, että onnistumiset tuovat lisää uskoa. Tänään 2-1-kavennuksen jälkeen oli vahva olo, että hoidamme tämän kyllä. Eilen Seinäjoella monet tulivat sanomaan, että usko meinasi jo loppua, mutta joukkueessa on ollut vahva luottamus omaan tekemiseen koko ajan.

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Joukkueen sytyttäjistä kysyttäessä löytyy yksi ylitse muiden.

– Kyllähän Kivirannan Tuukka kokeneena ja kovana pudotuspelipelaajana on noussut esiin, ja hän on myös parantanut pelaamistaan koko ajan, Koponen kehaisi luottomiestään.

Koponen ylisti Happeen ottelutapahtumaa ja uskoi, että ensi lauantaina neljännessä finaalissa nähdään myös iso yleisömäärä. Pöytä on nyt katettu SPV:lle.

– Viime vuonna olin täällä katsomossa, ja olihan huikeaa olla tuolla penkin päässä. Toivottavasti kotipelissä hätyytellään Pohjanmaan uutta yleisöennätystä, 3000 ihmistä meille sinne Areenaan mahtuu.

SPV-sentteri Janne Hulmin kausi on ollut vaikea, mutta nyt ykköskentän keskellä pelaaminen näyttää taas sujuvan vanhaan malliin. Koposen mukaan ketjumuutoksia on takataskussa vielä lisääkin tarvittaessa.

– Jannen kanssa on juteltu paljon, ja tässä vaiheessa on tietysti jo hieno tarina, että hän on päässyt tuolle tasolle taas. Valmentajana sitä aina toivoo, että kaikki suorittaisivat parhaalla mahdollisella tasolla. Kyllähän sitä vaihtoa mietittiin jo aiemmin, ja tarvittaessa muutoksia voidaan tehdä lisääkin.

Tulevaan viikkoon liikunnanopettajalla oli jo selvät suunnitelmat.

– Aika identtinen viikko varmaan tämän kuluneen kanssa. Palautellaan ja pureskellaan nämä, ja keskitytään mielen sekä kehon huoltamiseen, Koponen päätti.

Linkit:
Ottelun tilastot
Topi Naskalin ottelukuvat
Esa Jokisen ottelukuvat
Pääkallotodistus: Maalivahdit ja SPV-nuorukainen kolmannen finaalin tähtinä
Pääkalloraportti: Jatkoaikadraama: Myllymäki nousi kolmannen finaalin sankariksi
Kapteeni Kauko: ”Tuntuu, että nyt ei ihan kestä päät jokaisella äijällä”
Mikko Kohonen: ”Oli todella iso matsi minulle”
Jatkoaikamaalin veskarin jalkojen välistä tehnyt SPV-hyökkääjä: ”Silmät kiinni ja sinnepäin”
Happeen pyyhe ei ole kehässä – ”Ei olla kaivettu edes kassista vielä”

Lue myös siirtouutiset:
Todellinen siirtopommikuvio kytee liigassa: runkosarjan dominoivin pelaaja vaihtamassa maisemaa
Maajoukkuepakki jättämässä SPV:n – nämä vahvimmin ehdolla uudeksi seuraksi

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.