TPS jatkaa miesten Salibandyliigassa – Welhot teki vain yhden maalin koko karsintasarjassa

Ville Hirvisuo iski tänään tehot 1+1. Kuva: Jari Turunen.

Turun Palloseura voitti SB Welhot suoraan kolmessa ottelussa miesten Salibandyliigan karsintasarjassa. Tämän päivän ottelu päättyi lukemin 6-1 turkulaisten hyväksi. TPS oli koko sarjassa lopulta parempi maalierolla 14-1.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne Kuopio-hallissa oli vasta 1-0 TPS:n hyväksi, mutta toisen erän alussa Henri Alho ja Joonas Koskinen veivät turkulaiset kahdessa minuutissa jo kolmen maalin karkumatkalle.

Toisen erän puolivälin paikkeilla Iiro Pitkänen komennettiin jäähypenkille ja Joonas Föhr siirsi TPS:n jo 4-0 -johtoon. Tämän jälkeen Welhojen hermokontrolli petti ja Iiro Lankisen viiden minuutin rangaistuksen aikana Olli Laine ampui erätaukolukemiksi 5-0.

Kolmannessa erässä vihdoin kuopiolainen isäntäjoukkue onnistui maalinteossa, kun ajassa 51.38 Matti Turunen kavensi pelin Riku Tuonosen syötöstä lukemiin 6-1. Welhojen maaliton putki kesti siis kaikkiaan tässä karsintasarjassa yli kahdeksan ja puoli erää. Ottelu päättyi lukemiin myös näihin 6-1 -numeroihin.

Varsin kuumaksi ajoittain äityneessä ottelussa vihellettiin kaikkiaan 33 jäähyminuuttia. Turkulaisten tehot jakaantuivat tasaisesti, sillä 1+1 -tehot keräsivät Olli Laine, Henri Alho, Joonas Koskinen sekä Joonas Föhr.

12 comments

1. Heti kun takkiin tulee niin mennään bensan loppumisen taakse. Mitä jos lajia ei vaan osata pelata? Eiköhän Welhojen kannata vaan pysyä tulevinakin vuosina divarissa harrastamassa salibandyä. Kyllä tossa sarjassa tuli varmasti monelle welhopelaajalle lajinvaihto eteen.

2. En taustoja tiedä ja en seurannut koko ottelusarjaa, mutta varmaan valmentajallakin miettimisen paikka. Luulisin, että kolmeen peliin osaisi purkaa vastustajan peliä edes hieman auki?

3. TPS ansaittuun voittoon. joukkueessa useita hyviä & rehtejä pelimiehiä ja pari 72 pelleä. voihan se olla että tällä saavutuksella lohkeaa piirikunnan paras joukkue titteli, jos paikallinen curling joukkue ei yllä kuuden sakkiin.

welhot aneeminen kaikissa otteluissa ja mietittävää riittää. Tosin ihan hyvä loppukausi divarin keskikastin poppoolta. Saas nähdä miten homma jatkuu…divarin kestoporukka veikkaisin.

toinen dumari vähän viivästy tänään aamiaiselta ja jäi tais sit vähä hiusgeeliä sihahtaa verkkokalvolle.

4. Harmi kun Steelersille tuli kuumetautia Welhot sarjaan. Täydellä rosterilla olisi Steelers mennyt finaaliin. Js olisi voinut hyvin voittaa D1varin finaalin. Tai ainakin haastanut TPS joukkueen paremmin kuin Welhot! No ehkä ensi kaudella.

5. Eipä jäänyt epäselvyyttä paremmasta. Jos tästä otteluparista voi jotain päätellä, niin pitkä on matka Divarin kärjestä Liigan hännille.

6. Toivottavasti ensi vuonna nähdään jotain yllätyksiä. Vai oliko se sittenkään yllätys ettei Welhot voittanut M-Teamiä kotonaan. No onnittelut jokatapauksessa mitalisteille, nousseille, säilyneille ja muille.

”Josba-Tps 1-2

Steelers-Welhot 1-2
    M-Team-Tor 2-0

M-Team-Welhot 2-1

Tps-Welhot 3-0

Eli M-Team nousee ja Tps säilyy.”

7. Tämä oli ero tänä vuonna näiden tiimien välillä, kieltämättä melko erikoiset tulokset.

Divarin pleijariformaatti toi soppaan oman mausteensa, kun Welhot nyt oli kuitenkin vasta Divarin runkosarjan seitsemäs. Ehkä kärkitiimit olisivat kyenneet parempiin haasteisiin.

Divarin ja liigan ero on toki selvä, mutta ei näin selvä mitä jotkut innostuneet tästä jo huutelevat. Ovat nämä sarjat varsin usein olleet tiukkojakin ja aina välillä Divaritiimikin nämä voittaa. Ehkä ensi vuonna taas?

8. Ja lisää karsintapelien ajatuksia jalostaneena, ehkäpä paras karsintajärjestelmä olisi SHL:n mallinen – muodostetaan kolme karsintaparia, ja vain liigajoukkueen voittamalla (ja pudottamalla) voit nousta liigaan? Olisipa ainakin urheilullinen ja oikeudenmukainenkin mittari, kun sen perään on huudeltu.

9. Nämä viime pelit Welikultia aivan turhaa. Vaikka olisi nuorin ja kokemattomin liiga joukkue. Ei pärjää . Jäi jo pitkälti jo fysiikassa . Koskinen teki omat kiekiuransa niin jäi welhon ykköselle eli liigan 3 huolln pakklle .Ansaittu voitto Tps ille
    Welhot samaan kastiin Salban kanssa . DIVARIIN.

10. Kyseessä olikin tulokset jotka linkkasin pariin aikasempaan uutiseen ennen kun pelit oli pelattu. M-Team-welhot siis tuli nähtyä väärin.