TPS:lta vahva karsinta-avaus – Luukkonen nollasi Welhot

Pyry Luukkonen (kesk.) venyi harvinaiseen nollapeliin, kun TPS kohtasi Kuopiossa Welhot. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseuran maalivahti Pyry Luukkonen pelasi maalillaan nollapelin, kun joukkue kävi hakemassa liigakarsintojen viimeisen vaiheen avausottelusta voiton. Divarin toiseksi tullut Kuopion Welhot aloitti sarjan halliongelman takia Iisalmessa. Welhot kaatui turkulaisten käsittelyssä numeroin 0–4.

Lopputulokseen johtaneet alkutahdit nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun TPS meni reilun kymmenen minuutin sisällä kolmen maalin johtoon. Joonas Föhr iski osumista kaksi ja Eero Jalo yhden.

Maalit olivat tämän jälkeen tiukassa, ja ottelun viimeiseksi jääneen sinetin iski TPS:n Max Millner tyhjään kuopiolaismaaliin. Pyry Luukkonen kirjautti itselleen yhteensä 16 torjuntaa harvinaisessa nollapeliottelussa.

Playout-sarja jatkuu sunnuntaina Turussa.