Juniorit

Tyttö torjuu poikien SM-finaaleissa – ”Hienosti on sujunut”

09.04.
2015
30 Kommenttia
37
Juniorit
Juulia Kataja torjuntatöissä välieräsarjassa GrIFK:ta vastaan. Kuva: RSS Panthers

Juulia Kataja torjuntatöissä välieräsarjassa GrIFK:ta vastaan. Kuva: RSS Panthers

Salibandyn C2-pojissa aloitetaan finaaliottelut tulevana lauantaina. Finaaleissa kohtaavat Riihimäeltä tuleva RSS Panthers Black sekä TPS.

Normaalista poikkeavaksi finaalisarjan tekee se, että Panthersin maalin suuta vartioi tyttö. Vieläpä vuoden muita pelaajia nuorempi. Juulia Kataja -niminen maalivahti on syntynyt vuonna 2001 ja voisi pelata ikänsä puolesta vielä tyttöjen D-junioreissa.

– Aina tähän kauteen asti joukkueessa oli kaksi maalivahtia, joista toinen oli poika, mutta nyt kun joukkue pääsi mukaan SM-sarjaan, ei yli-ikäisen pojan pelaaminen ollut enää sallittua. Pienessä seurassa maalivahdeista tahtoo olla jatkuva pula. Vanhemmissakin ikäluokissa lopettavien tai muualle siirtyvien maalivahtien korvaaminen on haastavaa. Näin maalin vahtiminen jäi joukkueessa yksin Juulian vastuulle. Ja hienosti on sujunutkin, RSS Panthersin joukkueenjohtaja Hannu Kilpeläinen viestitti Pääkallo.fi:lle.

Hyvin on tosiaan sujunut. Juulia Kataja on kolmantena pudotuspelien maalivahtipörssissä. Viiden ottelun jälkeen torjuntaprosentti on komea 85,47. Töitä on riittänyt, koska torjuntoja Katajalle on kertynyt 153, eli noin 30 ottelua kohden.

Vaikka torjuntavastuuta on riittänyt C2-sarjassa, niin Kataja on käynyt tuuraamassa seuran tyttöjoukkueiden harjoituksissa ja pelannut erityisluvalla vielä naisten 2. divisioonan otteluita.

Vuonna 2001 syntynyt Juulia Kataja on torjunut C2-tyttöjen SM-sarjan pudotuspeleissä jo yli 150 laukausta. Kuva: RSS Panthers

Vuonna 2001 syntynyt Juulia Kataja on torjunut C2-poikien SM-sarjan pudotuspeleissä jo yli 150 laukausta. Kuva: RSS Panthers

– RSS Panthersien C2-joukkueet muodostettiin viime kesänä yhdistämällä Lopen LFT:n ja RSS Panthersien 2000-syntyneiden joukkueet seurojen yhdistymissopimuksen mukaisesti. Black-joukkue osallistui SM-karsintoihin ja Red-joukkue puolestaan eliittisarjan karsintoihin, taustoittaa Kilpeläinen.

Panthersin runko on Kilpeläisen mukaan kovatasoinen, mutta tasainen. Joukkueessa pelaa kaikkiaan kahdeksan Pikku Pohjola -pelaajaa. Kataja on yksi heistä. Joukkue selvittikin tiensä SM-sarjaan puhtaalla pelillä karsintojen kautta ja voitti itäisen lohkon runkosarjan.

C2-poikien finaaleissa RSS Panthersia vastaan astelee rutinoitunut TPS, joka voitti läntisen lohkon runkosarjan. Ottelusarjasta erityisen mielenkiintoisen tekee se, että joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet.

C2-finaalisarjan otteluohjelma
11.04.2015 17:00 Leaf-Areena 1 TPS-RSS Panthers
18.04.2015 15:30 Riihimäen urheilutalo RSS Panthers-TPS
19.04.2015 15:30 Leaf-Areena 1 TPS-RSS Panthers (tarvittaessa)

Pronssiottelu
12.04.2015 16:30 Kauniaisten PH GrIFK-Tiikerit

C2-poikien SM-sarjan tilastoja

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Reto
09/04/2015
Sinänsä huikeaa, sillä C2 kärkipelit ovat varmasti naisten salibandyliigan pelien veroisia, jopa kovempia. Tästä kertovat paljon harjoitusottelujen tulokset, joita monesti naisten kärkijoukkueet ja tämän ikäiset pojat pelaavat keskenään.
JINI
09/04/2015
kaksi peliä RSS Panthers vs. GrIFK sarjaa nähneenä voinee sanoa, että huikeaa on torjuntatyöskentely. Jos ja kun jaksaa treenata vielä vuoden tai pari, niin uskoisi aukeavan ovet (niin tarvittaessa) myös suurempiin ympyröihin.

Muutenkin -01 tyttömaalivahtien taso Suomessa on korkeampi kuin mikään aikasempi ikäluokka: laatu on tasaisempaa ja 3-4 maalivahtia Juulian lisäksi ovat todella hyviä, joten sinänsä tämä vaikuttaa hyvältä tulevaisuutta vasten peilattuna.

Ja on myös hienoa, että RSS Panthers, niin pelaajat, vanhemmat kuin valmentajat ovat olleet ennakkoluulottomia ja reiluja ja päästäneet lahjakkuuden pelaamaan. Tämän luettua nousee sekä Juulian että RSS Panthersin pisteet kyllä.

Tsemppiä finaaliin!
Herätys
09/04/2015
Upea suoritus tältä tytöltä, kuullaan todennäköisesti tulevaisuudessa vielä paljon lisää.

Edelliseen kommenttiin..kaikella kunnioituksella C2-poikien sarjaa kohtaan, mutta kyllä uskallan väittää, että naisten liigan kärkijengit (joiksi lasken SB-Pron ja Classicin) voittaisivat tuon ikäiset pojat. Keskikastin ja häntäpään jengien kanssa voi olla eri asia, mutta mainitut jengit veisivät sentään voiton murkkuikäisistä pojista.
herätys nimimerkille "herätys"
09/04/2015
Classicin ja SB-Pron pelaajat saattavat olla fyysisesti paremmassa kunnossa kuin C2-pojat noin keskimäärin, mutta peliälyssä ja pallonkäsittelyssä häviävät näille "murkkuikäisille pojille" erittäin selkeästi. Mitä olen noita harkkamatseja seurannut niin ainoastaan kerran naisten liigajoukkue on saavuttanut edes tasapelin C-ikäistä poikien joukkuetta vastaan, eivätkä kyseiset pojat edes pelanneet sm-sarjaa. B-junnut voittavatkin naiset jo selkein numeroin, tämä kertonee jotain.

Propsit silti Juulialle ja onnea jatkoon, toivottavasti monet muutkin tyttöjuniorit jaksavat panostaa harjoitteluun niin saataisiin naisten salibandyliigastakin tasokas sarja vielä tulevaisuudessa.
Maalivahtien taisto
09/04/2015
Finaalista tulee mielenkiintoinen maalivahtien kamppailu. Tepsillä on ylivoimaisesti Suomen parhaat maalivahdit -00 ikäluokassa, Fälden varsinkin. Tepsillä olisi alkanut jo kesäloma aikoja sitten, jos maalilla olisi normaalitasoinen maalivahti. Esim. välierissä Tiikerit hallitsivat kenttätapahtumia selkeästi, mutta Fälden hoiteli voiton Turkuun. Jälkimmäisessäkin pelissä Fälden torjui muistaakseni 49 torjuntaa. Nyt nähdään kuin iso ero on parhaalla 01 tyttömaalivahdilla ja parhaalla -00 poikamaalivahdilla. Tepsin poikien maalivahtitasosta kertoo se että kakkosveska Hakanen on lähes samantasoinen.
Herätys nimimerkille "herätys nimimerkille herätys"
09/04/2015
Luetunymmärtämisessä taitaa nyt olla ongelmaa..sanoin, että keski- ja häntäkastin jengien kanssa voi toki olla näin, mutta voin lyödä vetoa, että kahta parasta joukkuetta ei yksikään C2-ikäluokan joukkue voittaisi. C1 ja B onkin sitten ihan eri asia, fyysinen kehitys on noina vuosina nopeaa ja sikäli erot ovat isoja parin vuoden välillä. Jotenkin tulee vähän sellanen olo, että joku faija ei nyt vaan siedä sitä, että naispelaaja voisi hassuttaa hänen 14-vuotiasta poikaansa.
tasaarvo
09/04/2015
Mikä tässä taas on kun verrataan poikia ja naisia. He ovat ihan omaa sarjaa molemmat, ja fyysisesti eri luokassa. Tämä on sitä samaa kun oma salibandyväkikin moittii että naisten peli ei ole mitään miehiin verrattuna, vaikka se on ihan varmasti samaa huippu urheilua molemmilla sukupuolilla.
Hannu K
09/04/2015
Sen verran taustaan vielä lisätietoa että Juulia on 7-vuotiaasta
asti pelannut tässä samassa poikaporukassa joka nyt muodostaa RSS Panthers C2 Black joukkueen ytimen.

Alussa kaikilla pelipaikoilla mutta nyt viimeiset 4 kautta pelkästään
maalivahtina, välillä vuorotellen ja nyt sitten tällä kaudella yksin.
Hannu
09/04/2015
Juulia on salibandykenttien Noora Räty. Juulialla on myös fysiikka kohdallaan, taitaa olla joukkueensa pisin. Ja paljon paljon isompi kuin moni vastustajan pelaaja eli peittää erinomaisen hyvin. Iso käsi Juulialle ja RSS:lle. Uskon, että nuijitte tps:n ;) .

Nim Maalivahtien taistolle sanoisin, että parhaat maalivahdit eivät ole tps:stä. Taidat katsoa liiaksi musta-valkoisin silmälasein :) Sen tiedät itsekin.
ööö
09/04/2015
2008 Erällä oli SM finaalissa tyttö maalissa. Silloin kerrasta poikki.
C2
09/04/2015
Fälden erittäin hyvä veskari, Hakanen ok kakkonen. Granin Nemo Sipilä oli länsilohkon paras veskari tällä kaudella pelaten Katajan tavoin joka pelin hyvillä prosenteilla.
mitä häh
09/04/2015
TASAARVOlle vai että "samaa huippuurheilua" no höpöhöpö. naisten reenimäärät, fyysinen kunto yms. kertoo kyllä aika selkeesti et naisten liiga kaukana huippuurheilusta.
Puusilmä
09/04/2015
Juulia on loistava maalivahti.
On epärelevanttia verrata naisia ja poikia keskenään, mutta ihan faktana tiedoksi, että Classicin C1 pojat voittivat helmikuussa leireilleen naisten maajoukkueen puolivaloilla 10-4. Ei tuo taso C2:ssa ihan kauheasti romahda.
Pallo
09/04/2015
Nimimerkki "mitä häh", ootko monenkin liigajengin sisäpiirissä ku osaat tollasta "faktaa" heittää treenimääristä ja fyysisestä kunnosta. Vai ootko tutkimusta tehnyt aiheesta? Jos toi on jotain mutu-tuntumaa, niin ehkä pidät vaan mölyt mahassa..
Yksi ylitse muiden
09/04/2015
Länsilohkon paras maalivahti ei todellakaan ollut Nemo Sipilä vaan huikeassa vireessä ollut Erän Ilmari "watasave" Haarala. Dominoi mielensä mukaan, täysin ylivoimainen!!
Lahja suomalaiselle sählylle
09/04/2015
Koko c2 sm-sarjan ylivoimaisesti paras maalivahti on tiikereiden Aleksi Suosilta! Hänellä on selvästi sarjan paras tekniikka ja heitto.
Lauri Tourunen, Classic C1
09/04/2015
"On epärelevanttia verrata naisia ja poikia keskenään, mutta ihan faktana tiedoksi, että Classicin C1 pojat voittivat helmikuussa leireilleen naisten maajoukkueen puolivaloilla 10-4."

Kaipaisin lisätietoja tästä "faktasta" ja termistä "puolivaloilla".
Puusilmä;lle
09/04/2015
... ja samana iltana pelasi SSV C2 harjoitusottelun naisten majua vastaan häviten 3-8.
HÄTÄMI?
10/04/2015
Tsemppiä Juulialle finaaliin (ja jos se nyt jotain ahdistaa, niin Fäldenille myös)
Hannu
10/04/2015
Ei taida ihan kaikki kehut olla omien vanhempien kirjoittamia. Osa kyllä taitaa olla - harmi. Joitakin maalivahteja kehutaan myös paljon vastustajien, lajissa mukana olevien ja lajin ulkopuolelta olevien tahojen puolelta, vanhempien ei tarvitse sitä tehdä itse.

Mikään näistä ei ole Juulialta pois.
pelejä nähnyt
10/04/2015
C1 ja C2 poikien sarjassa on ero kuin yöllä ja päivällä. Kaksi perustelua: Tässä kohtaa poikien kehitystä (ei salibandykehitys vaan muut) vuodella on tosi iso merkitys. Toinen syy on se että -99 ikäluokka Suomessa on paljon lahjakkaampi ja parempi kuin -00 ikäluokka.
ihmettelijä
11/04/2015
Miten poikien fyysinen kehitys selittää eron peliälyssä ja pallokontrollissa? Eikö luontaisempi selitys olisi etteivät tytöt ole yhtä kilpailullisia ja harjoittele yhtä paljon vapaa-ajallaan suhteessa poikiin? Toki mutua kaikki tyynni.
Turhaa mutinaa ohi aiheen
11/04/2015
Mikäs olikaan jutun varsinainen pointti. Huikea mimmiveskari pelaa poikien ikäluokan korkeimmalla tasolla ja finaalissa. Hengitelläänhän tietäjät taas ja nautitaan siitä, että joku pärjää. Ei ole keneltäkään pois, vai onko?
japa
11/04/2015
Ja torjui tänään voiton ekassa finaalissa!!!
Turhaa mutinaa ohi aiheen
11/04/2015
Näin teki! Tilastojen mukaan torjui 36 kertaa :) Mestaruus katkolla viikon päästä.
jini
12/04/2015
Mielenkiintoinen oli ensimmäinen finaalikohtaaminen. Ohessa muutama ruutu finaalista:
http://jini.kuvat.fi/kuvat/KAUSI+2014-2015/C-Pojat/11.04.2015+TPS+vs.+RSS+Panthers+7-8/
Futisfaija
12/04/2015
Loistavaa Julia ja pantterit
Säbänella
12/04/2015
Juulia on pelannut tosi hienon kauden ja puolustajat puolustavat kyllä maalia vallan erinomaisesti. Ainut joukkue, mikä sai tämän tiimin sekoitettua oli SPV: n junnut puolivälierissä.
Jokutietäjä
13/04/2015
Juulia pelasi hyvin ekan finaalin, mutta Fälden ei ollut terävimmillään. Toivon, että molemmat onnistuisivat loistavasti :)
JOKU ROTI
16/04/2015
Joku roti tähän hommaan "Pelejä nähnyt". Kyllä on 00-ikäluokka on tasoltaan parempi kuin 00. Tästä esimerkkinä viime kesäinen leiritys missä oli "00-maajoukkue" ja "99-maajoukkue" mukana, Ruotsin, ja muiden pohjoismaalaisten maajoukkueiden lisäksi. Pronssiottelussa 00 VOITTIVAT 99t ollen ruotsalaisten (99 ja 00) joukkueiden jälkeen kolmas.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.