Kristiina Kauppila ratkaisi naisten toisen finaalin. Kuva: Topi Naskali

Classic otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen voittamalla SB-Pron naisten Salibandyliigan toisessa finaaliottelussa Tampereella lauantaina. Vaihderikas ottelu päättyi vasta jatkoajalla kotijoukkueen 6-5 voittoon (0-3, 5-1, 0-1, 1-0). Ohessa on katsottavissa ottelun maalikooste ja luettavissa Pääkalloraportti.

Suomen mestaruus on katkolla Classicille sunnuntaina 12.4 klo 14.00 alkaen Hämeenlinnan Elenia Areenalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi Classicin loistavaan nousuun ottelun toisessa erässä. Ensimmäisessä erässä 3–0-tappioasemassa ollut kotijoukkue teki reilussa viidessä minuutissa viisi maalia ja siirtyi 5–3-johtoon. SB-Pro kuitenkin onnistui aikalisän jälkeen kaventamaan ottelun toisen erän viimeminuuteilla ja ei päästänyt Classicia enää karkumatkalle, vaan tasoitti ottelun kolmannessa erässä. Jatkoajalla SB-Pro hallitsi hienoisesti kentän tapahtumia ja nurmijärveläisten Silja Eskelisellä olikin avopaikka heti jatkoajan ensiminuuteilla. Classicin Kristiina Kauppila nousi kuitenkin otsikoihin komealla ratkaisumaalillaan.

Ottelun hahmo?
SB-Pron Elina Enlund oli kolmella maalillaan kentän ehdoton kuningatar. Classicin Alisa Pöllänen oli tutun vaarallinen erityisesti hyökkäyspäässä ja toimi Classicin herättäjänä avaamalla kotijoukkueen maalitilin toisessa erässä.

Ottelun puheenaihe?
Classicin huikea nousu toisessa erässä oli puhututti ehdottomasti eniten. Mielenkiintoista oli myös, ettei ottelussa jaettua yhtään jäähyminuuttia.