ÅIF:n haaviin iso kala – Divarin tehohyökkääjä naapuriseurasta Sipooseen

Mikko Piippo on kantaa ensi kaudella ÅIF:n valkosinistä nuttua. Arkistokuva: Jari Turunen.

Mikko Piippo on edustanut kolme edellistä kautta Keravan Blackbirdsia. Arkistokuva: Jari Turunen.
Mikko Piippo vaihtaa Keravan Sipooseen. Arkistokuva: Jari Turunen.

Divarissa pelaava ÅIF on tehnyt kovan kaappauksen, sillä tehohyökkääjä Mikko Piippo allekirjoitti sopimuksen seuran kanssa.

Piippo on pelannut urallaan Divarissa kausilla 2009–2011 SC Kaneetissa ja kausilla 2012-2013 Keravan Blackbirdsissa. Tehoja on syntynyt 127 ottelussa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla huimat 88+175=263. Salibandyliigassa Piippo on edustanut Helsingin IFK:ta ja Loviisan Toria. 41 liigaottelussa vyölle on kertynyt pisteitä 5+18=23.

Vaikka Blackbirds tipahti kevään päätteeksi kakkosdivariin, oli Piippo joukkueensa paras pistemies onnistumalla värkkäämään tehot 19+25=44.

Kyseessä on siis eittämättä erinomainen pelaaja, jonka kintereillä oli tiettävästi moni muukin saman seura Divarista, siinä missä jokunen liigaseurakin.

– Viime kausi oli raskas, kun hävittiin pelejä ja tiputtiin, eikä ollut omaa kotihallia. En olekaan ollut pitkään aikaan näin innoissani tulevaan kauteen lähdettäessä – alkaisi jo! kommentoi Piippo ÅIF:n Facebook-sivuilla.

– Olen pelannut jo ”muutaman” vuoden Divaritasolla ja Keravan numero 98 on sitä kautta tullut pelaajana todella tutuksi vuosien varrella. Mikko kuuluu ehdottomasti sarjan kautta aikain parhaimpiin pelaajiin ja taitaa majailla sijalla 20 Divarin kaikkien aikojen pistepörssissä. Eiköhän se kerro miehestä kaiken oleellisen, kertoo puolestaan ÅIF:n pelaajahankinnoista vastaava Jan Qvickström ÅIF:n Facebook-sivuilla.

ÅIF pystytti vastikään Facebookiin uuden sivuston, jonka kautta se uutisoi Twitterin lisäksi joukkueen asioista kauden aikana. Myös Piipon sopimusuutinen julkaistiin juuri Facebookissa.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Keravan Blackbirdsin viime kauden joukkueesta muutamaa muutakin yritetään naarata naapurikuntaan, Sipooseen ja ÅIF:n riveihin.

ÅIF:n Facebook-sivujen uutinen aiheesta

18 comments

  1. Hyvä kaappaus sipoolaisilta. Piippo tuo ÅIF:lle paljon kaivattua maalintekotaitoa lisää. Päättyneellä kaudella ÅIF oli liian paljon ykkösketjunsa varassa. Joukkue voitti tai hävisi ykköskentän pelivireen mukaan.

    Muutaman muunkin uuden pelaajan sopimusjulkistuksia odotellaan vielä ennen kauden alkua. Huhujen mukaan ÅIF:n höntsätreeneissä on nähty pelaajia, joiden sopimukset vahvistaisivat joukkuetta vahvaksi playoff-kandidaatiksi

  2. Hieno yllätys. Pitänyt Piippoa aina divarin top5 ja liigatason pelaajana, joten aivan loistavaa saada kaveri meidän riveihin. Tervetuloa!

  3. Eikö kausi ole jo alkanut periaatteessa? Luulisi että kesätreenit on sipoossa päällä..ai niin..no, eli sit syyskuussa ku pelit alkaa

  4. Pääsee Piippo ihan varmasti vielä kovempaan iskuun, kun taustat on kunnossa. Miehen suht hyvin tunnen ja viime vuonna näki ettei hommassa ollut normaalia hohtoa mikä on täysin ymmärrettävää tämän Keravan naurettavan hallien pulaamisen keskellä.

  5. Piippo on kyllä liigatasoinen pelaaja, mutta ei liigatasoinen urheilija, joten nämä realiteetit ymmärtäen hän todennäköisesti valitsi Åiffin, vaikka kyselyitä tuli ilmeisesti muutamista liigaporukoistakin. Ja viime kautena niin Piiposta kuin varsinkin Laineesta paistoi läpi turhautuminen ja haluttomuus palaamiseen.

  6. Piipon tutkaparille olisi käyttöä Sipoossakin. Tutun kaverin kanssa samaan ketjuun, niin peli luistaa.

  7. Huhujen mukaan Piippo aloitti jo helmikuussa punttitreenit personal trainerin kanssa ja on käynyt ravintoterapeutin kanssa hiomassa läpi oikeat ruokavaliot, jotta syksyllä ollaan valmiina. Kyllä hänestä on liigapeluriksi vielä. -Jake85

  8. Onko tämä piippo siis joku snaipperi vai kulmilta viimeistelijä?

  9. Piippo on varmaan 75% syöttöpisteistään tarjoillut Laineelle ja tarpeen tullen tosiaan laittaa pallon verkkoon suhteellisen hyvällä vedollaan. Huhut tosiaan vievät Lainettakin Piipon seuraksi Sipooseen, joten näinköhän viime vuosian Divarin ”pelätyin” parivaljakko jatkaa vielä kimpassa??

  10. Loviisan liigakaudella Piipolla ei oikein riittänyt vääntö playmakingiin eikä maalintekemiseen. Potentiaalia oli, voi olla että meno olisi parantunut kun olisi saanut lisää tuntumaa ja rytmistä kiinni. Divaritasolla toki huippupelaaja. Silti vähän niinkuin Koski liigassa ja Ruotsi-maaottelussa.

    Laineella riitti pelimerkit liigaankin, mätti ennakkoluulottomalla pelillä jonkun 20 häkkiä rookiekaudellaan.

  11. Laineen sopimukset on aikaisempina vuosina julkistettu yleensä vasta elokuussa.

  12. Se on kyllä totta.. Laine vetää omatoimista sinne asti 😉

  13. Lahjattomat ne reenaavat. Kesä on säbäpelaajan toiseksi parasta aikaa.