Ulkomaat

Hattutempun tehnyt Eskelinen: ”Näytettiin, mikä meidän todellinen tasomme on”

17.05.
2015
0 Kommenttia
3
Ulkomaat
Jarmo Eskelinen teki hattutempun ratkaisevassa Bundesliigafinaalissa. Kuva: Matthias Kuch.

Jarmo Eskelinen teki hattutempun ratkaisevassa Bundesliigafinaalissa. Kuva: Matthias Kuch.

Jarmo Eskelinen juhli tänään Saksan mestaruutta yhdessä muun UHC Weissenfelsin joukkueen kanssa. Red Devils Wernigerode kaatui finaalisarjassa voitoin 2-1.

Eskelinen teki kolmannessa finaalissa hattutempun ja oli tärkeässä roolissa mestaruuden ratkomisen suhteen. Finaalipelien jälkeen Stadthallen käytävillä nähtiin kaikkensa antanut suomalaissentteri.

– Tyhjä olo on. Ensimmäisen finaalin häviäminen oli iso shokki, mistä toivuttiin hienosti ja näytettiin etenkin tänään mikä meidän todellinen tasomme on. Vastustajalta loppui bensa, Eskelinen analysoi Pääkallo.fi:lle.

Tasainen materiaali oli Eskelisen sanojen mukaan syy siihen, miksi Weissenfels juhli nyt seuran 11. miesten Bundesliigamestaruutta.

– Wernigerodella oli todella hyviä yksilöitä, mutta kärkipelaajien takana muut pelasivat enemmän 0-0-peliä. Meillä oli kaksi pelaavaa ja luovaa kentällistä, joiden myötä olemme nyt mestareita.

Jatkon suhteen Eskelisellä ei ole vielä tietoa, mutta hänen kokemuksensa Saksan pääsarjasta ovat olleet hyviä.

– Legendaarisesti nyt juhlitaan ja katsotaan jatkoa vasta sen jälkeen. Täytyy nostaa hattua meidän valmentajallemme, koska hän on opettanut paljon hyökkäysalueella pelaamisesta. Ensimmäistä kertaa olen ollut joukkueessa, joka dominoi suurinta osaa peleistä ja koen, että olen oppinut paljon uutta etenkin hyökkäyspäässä Martin Brücknerin alaisuudessa, Eskelinen kertoi.

Eskelinen oli runkosarjan pistepörssin kakkonen tehoin 10+40=50. Eskelisen mukaan Saksan salibandyn Bundesliigassa voi olla dominoiva pelaaja etenkin hyvällä pelikäsityksellä.

– Täällä monilla pelaajilla on katse alhaalla, joten pelaaja, joka pelaa pää ylhäällä ja näkee kentän, sopii tänne ja pystyy opettamaan muille paljon.

Saksassa salibandymaana Essi-nimelläkin tunnettu suomalainen näkee potentiaalia.

– Junnuvalmennus on aika lapsenkengissä ja varmasti ainakin Ekroos on tuonut Wernigerodelle sillä tasolla paljon. Ulkomaalaisilta pelaajilta imetään oppia, mutta siihen pitäisi saada jatkuvuutta. Olisi parempi, että ulkomaalaispelaajat pysyisivät täällä kauemmin, jotta joka vuosi ei tulisi erilaista oppia, Eskelinen päätti ennen liittymistään mestaruusjuhliin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.