Maajoukkueet

Hirmutehot MM-finaalissa iskenyt Lastikka tunteikkaana – ”Kaikilla on ollut uskallusta”

03.05.
2015
4 Kommenttia
9
Maajoukkueet
Edes katkennut maila ei pysäyttänyt Ville Lastikan hurjaa pistevirettä. Kuva: IFF

Edes katkennut maila ei pysäyttänyt Ville Lastikan hurjaa pistevirettä. Kuva: IFF

Suomen laitahyökkääjä Ville Lastikka nousi nuorten MM-finaalin suurimmaksi yksittäiseksi nimeksi. Neljä tehtyä osumaa Sveitsin verkkoon oli huikea taidonnäyte hänen maalintekijän vaistostaan. Pääkallo.fi haastatteli hyökkääjää kultajuhlien tiimellyksessä

Rauhallinen nuori mies oli kaikkien joukkuelaistensa tavoin juhlatunnelmissa finaalin päätteeksi. Maailmanmestaruus nosti Lastikalle myös tunteet pintaan erityisestä syystä.

– Tosi hyvältä tuntuu tällä hetkellä. Klassinen vastaus olisi, ettei tätä vielä oikein ymmärrä kunnolla. Itkuhan siinä tuli ottelun jälkeen, kun pääsin halaamaan vanhempiani katsomoon. Se oli hieno hetki, Lastikka kertoi vilpittömän onnellisena.

Lopelta kotoisin oleva Lastikka iski MM-kisojen viidessä ottelussa peräti 14 (9+5) tehopistettä. Samalla hän nousi nuorten maajoukkuehistorian toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi (35 pistettä) Peter Kotilaisen kanssa.

Lastikka näki, että Suomen joukkueen pelirohkeus on ollut tärkeässä osassa jokaisen pelaajan kohdalla.

– Kyllä varmasti yksi tärkeimmistä syistä sille, miksi olemme tässä pisteessä, on se, että kaikilla on ollut uskallusta tehdä kentällä asioita ja kokeilla. Meillä on niin hyvä joukkueen ilmapiiri, että se on kannustanut siihen.

Viiden tehopisteen tekeminen on kova suoritus loppuottelussa. Hyökkääjä ei kieltänyt tyytyväisyyttään sunnuntain onnistumisista.

– Tuntui hyvältä tehdä pisteitä tänään. Turnauksen alkuvaiheet eivät sujuneet itseltä niin hyvin kuin odotin, mutta koko ajan parannettiin, Lastikka hymyilee.

Juhlat ovat Lastikan mukaan varmasti tiedossa jo sunnuntaina Helsingborgissa, mutta sen tarkempaa tietoa hänellä ei niistä ollut.

– Eivätköhän nuo meidän joukkueenjohtajat ole kehitelleet meille siellä jotain. Seuraan vain mukana sinne, minne muutkin, hän naurahtaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Upee kaveri!
03/05/2015
Täyspäinen urheilija ja eipä ole hattuun noussut pissi! Erikoista ettei tilaa löytynyt AllStars-ketjussa?? Pistepörssivoittaja!
Leiskanen
03/05/2015
Onpa vaikeeta.
jees
04/05/2015
Mist näkee allstars kentän
jees
04/05/2015
Oho löytyki jo

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.