Maajoukkueet

Historiallisen rankkarin pysäyttänyt sveitsiläisvahti: ”Oli virhe luulla, että olimme voittaneet”

02.05.
2015
1 Kommentti
4
Maajoukkueet
Timon Kellerin rankkaritorjunta käynnisti Sveitsin juhlat. Kuva: IFF

Timon Kellerin rankkaritorjunta käynnisti Sveitsin juhlat. Kuva: IFF

Sveitsi järjesti nuorten MM-kisojen suurimman yllätyksen etenemällä loppuotteluun isäntämaa Ruotsin nenän edestä. Rangaistuslaukauksille venyneen trillerin ratkaisi Ruotsin Viktor Nystedtin yritys, jonka Sveitsin maalivahti Timon Keller torjui.

Sveitsiläisten maalitolppien välissä pelasi koko ottelun ajan Lukas Genhart, mutta rangaistuslaukauksiin erikoistunut Keller vaihdettiin kisaan hänen tilalleen. Päätös oli onnistunut, sillä Keller venytti pariinkin otteeseen komeasti raajansa ruotsalaispelaajien rankkariyritysten eteen.

Ruotsi tasoitti ottelun Marcus Karlssonin tekemällä hattutempulla aivan kolmannen erän loppupuolella. Kellerin mukaan Sveitsi syyllistyi juhlimaan voittoa jo liian aikaisin.

– Olen äärimmäisen onnellinen voitosta. Oli kuitenkin suuri virhe luulla 6–4-johdossa, että olimme voittaneet jo ottelun. Ruotsi taisteli hyvin loppuun asti, Keller pohti Pääkallo.fi:lle.

Tie finaaliin ei ole ollut Sveitsillä helppo näissä kisoissa. Jo alkulohkovaiheessa se koki suurinumeroisen tappion Suomelle ja voitti vaivoin Slovakian.

– Ehkä olemme kasvaneet hieman turnauksen aikana. Meillä oli mielestäni kovempi alkulohko kuin esimerkiksi Ruotsilla, koska Slovakia oli niin ikään erittäin hyvä joukkue.

Suuren ennakkosuosikin tiputtaminen historiallisesti ulos finaalista oli hänelle kuin kirsikka kakun päälle. Ruotsia ei ole nähty finaalin ulkopuolella miesten ja poikien MM-kisoissa koskaan aiemmin.

– Olemme niin onnellisia tästä. EFT-turnauksessa pystyimme mielestämme jo haastamaan Ruotsia ja muita kovia maita. Tämä on osoitus siitä, että kun teemme kaiken sovitusti ja tunnollisesti, niin hyviä asioita tapahtuu, Keller hehkutti hymy huulilla.

Viimeinen haaste on sunnuntaina pelattava loppuottelu Suomea vastaan. Sitä Keller odottaa jo innolla.

– On tosi hienoa kohdata Suomi taas, ja meillä on paljon hampaankolossa. Siitä tulee varmasti todella tiukka ottelu, ja meidän täytyy tehdä rajusti töitä voiton eteen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Esa
02/05/2015
Kännissä kirjoitettu ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.