Liigat

Huonoja uutisia naisten liigasta – pudotuspelijoukkue luopuu sarjapaikasta

06.05.
2015
16 Kommenttia
6
Liigat
Kajaanin Papaksen naisten liigajoukkuetta luotsasi päättyneellä kaudella entinen miesten maajoukkueen maalivahti Jani Naumanen. Kuva: Jari Turunen

Kajaanin Papaksen naisten liigajoukkuetta luotsasi päättyneellä kaudella entinen miesten maajoukkueen maalivahti Jani Naumanen. Kuva: Jari Turunen

Naisten Salibandyliigassa kaudella 2014–2015 pelannut Kajaanin Papas on luopunut sarjapaikastaan. Papas ei jättänyt lisenssihakemusta naisten liigapaikasta hakupäivämäärään 6.5.2015 mennessä.

Suurin syy Papaksen ongelmiin on pelaajapula. Viime kaudella runkosarjan seitsemänneksi ja pudotuspeleihin yltänyt joukkue hajosi kauden jälkeen pahemman kerran. Ilmoittautumisen takarajaan mennessä tiedossa oli vain kourallinen pelaajia.

Merkittävä osa Papasin pelaajista vaihtaa ensi kaudeksi muun muassa oululaiseen Rankkojen Ankkojen joukkueeseen. Ankat nousi ensi kaudeksi naisten ykkösdivisioonaan.

Papas ehti pelata naisten liigassa yhtäjaksoisesti kaksi kautta.

Lisää aiheesta:
Floorball.fi: Papas ei hae Naisten Salibandyliigan lisenssiä
Kainuun Sanomat: Papas luopuu naisten liigapaikasta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
MK
06/05/2015
Kumpi nousee, Crackers vai Steelers?
ZC
06/05/2015
Mitään tietoa ei ole, mutta toivottavasti Steelers. Siellä on puitteet kunnossa ja toinen kausi voisi olla huomattavasti helpompi liigassa kuin eka. Ja veikkaan, että Crackersin olisi huomattavasti vaikeampi saada iskukykyinen joukkue kasaan, ottivat lopulta aika rumasti karsinnoissa turpaan TPS:ltä, joka oli liigassa välillä myös aika heittopussina.
MK
06/05/2015
Steelersilla näköjään kotisivujen mukaan päävalmentajaksi pestattu Classicin naisten kakkosvalmentaja. Toivottavasti ottavat kabinettipaikan vastaan, jos tarjotaan...
SL
06/05/2015
Molemmat sieltä jokatapauksessa takaisin ykköseen tippuu yhden liigakauden jälkeen, joten eikö se aika sama ole kumpi sinne heitettäisiin. Mut mikä on järjestys, kenelle paikkaa tarjotaan ensimmäisenä? Annetaanko Kotkan kokeilla siipiään liigakartalla?
Jonsku
06/05/2015
Kannataisko jo pikkuhiljaa kaventaa naisten liigan joukkuemäärää, muuten näitä pelleilyjä tulee joka vuosi. Suomesta ei vaan löydy 12 joukkuetta joissa olisi sitoutuneita ja aidosti urheilevia naispelaajia. Sarja 8 joukkueeseen ja laatu korvatkoon määrän.
Muutoksen tuulet
06/05/2015
"mikä on järjestys, kenelle paikkaa tarjotaan ensimmäisenä? "

Crackersille tietysti ensimmäisenä, koska se pelasi noususta. Toisena Steelersille joka putoamassa. ÅIF varmaankin kolmantena, ja SB Vantaa neljäntenä.
tsouenlai
07/05/2015
Samaa mieltä Jonskun kanssa, 8 riittää.
Sitten loppusarja neljälle, jonka jälkeen välierät.
Nais
07/05/2015
Naisten salibandy on ja tulee olemaan pitkään kuntourheilua myös pääsarja tasolla eli Suomen mestaruudetkin ovat todella pienen piirin saavutuksia
Huomenta
07/05/2015
Mahtavalla asenteella ihmiset kirjoittelee täällä vuodesta toiseen. Liiga ei ole ehtinyt vielä edes päättää tarjotaanko paikkaa toiselle seuralle, mutta täällä on jo ehditty pudottamaan kauden päätteeksi divariin joukkueita :) Pelataan sarja 8 tai 12 joukkueella niin jokaisen ryhmän taustalla on suuri määrä ihmisiä jotka tekee paljon töitä joukkueen ja lajin eteen. Respect näille raatajille!. Haukkujia riittää, mutta muuhun näistä kirjoittelijoista ei olekaan. Tsemppiä kaikille, kesä tulee.
pallo
07/05/2015
Komppaan nimimerkkiä "Huomenta". Jotenkin sapettaa niitten ihmisten puolesta, jotka uhraavat kaiken vapaa-aikansa naisten salibandyn eteen jopa palkatta ja sitten jotkut omaan elämäänsä kyllästyneet tulevat tänne huutelemaan jotain kuntourheilusta!!
Tsemppari-palkinto vai MVP
07/05/2015
Se, että yrität kovasti ja et saa siitä palkkaa, ei tee sinusta vielä hyvää. Kyllä näille puuhastelijoille riittää sarjatasoksi jokin vähemmän vaativa. Kaikista ei vain ole siihen, ei vaikka kuinka yrittäisi.
pallo
07/05/2015
Nyt puhuttiinkin kuntourheilusta eikä hyvyydestä. Ihan eri asia on se, että joistain ei tule huippupelaajaa vaikka kuinka treenaisi. Nyt puhe oli siitä, että kuntourheilu on ihan jotain muuta, kuin mitä monissa naisjoukkueissa ja niiden taustoilla tehdään!
pallo
07/05/2015
Ja nyt kun kerran aloitin avautumisen niin jatkan vielä. Suomalaiset ovat jotenkin niin merkillistä kansaa. Aina ollaan suuna päänä mollaamassa ja aliarvioimassa, niitä jotka yrittävät. "Toi on tollasta puuhastelua.." Ihan voin entisenä liigapelaajana sanoa, että se, mitä itse tein tai mitä joukkueessani tehtiin ei ollut "puuhastelua" eikä "kuntourheilua". Minusta puuhastelua on se, että kotisohvalta huutelee muille, kun ei itse ole koskaan saavuttanut mitään sen takia ettei ole edes uskaltanut yrittää!
Nimimerkki
07/05/2015
Kuvitelkaapa millainen haloo asiasta nousisi minkä tahansa lajin miesten pääsarjatasosta puhuttaessa, nyt tähän suhtaudutaan asenteella "no eipä yllättänyt kun naisten urheilu on aina tuollaista puuhastelua".

Näin neutraalisti asiaan suhtautuen se joukkuemäärän pudottaminen voisi olla kaikkien osapuolten kannalta paras vaihtoehto. Ei tarvitsisi liigan häntäpään jengienkään ottaa joka matsissa 10-0 pataan.
JJ
08/05/2015
Naisten liigasta tulisi kyllä tasainen jos se supistettaisiin 10 joukkueen kokoiseksi. Harmi vaan että ne pari jengiä pitäisi poistaa kärkipäästä..
Minna
09/05/2015
Näen uusien tuulien puhallusta! Kovia haastajia nousemassa liigan kärkeä kokeilemaan - vuosi pari ja lahjakkaat 90-luvulla syntyneet valtaavat pelipaikat ja vanhat rouvat jäävät jäähylle!
Nyt haetaan seuroissa potentiaalista runkoa tulevaisuudelle ja veikkaan että lassik ja ro joutuvat mietimään ihan uusia kuvioita :)
enää ei toimi se, että mennään niin kuin viime vuodet vanhojen tähtipelaajien varassa!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.