Juniorit

Maailmankirjat sekaisin – Ruotsi jäi ilman mitalia salibandyn arvokisoissa

03.05.
2015
2 Kommenttia
16
Juniorit
Kuva: IFF

Kuva: IFF

Tshekki nappasi salibandyn U19-poikien MM-pronssia kukistamalla Ruotsin jatkoajalla lukemin 7-6 ja. Ratkaisevan osuman iski Marek Banes ylivoimalla ajassa 64.32.

Puolustajana pelaava Banes oli pronssipelin ykköshahmoja ja iski tehot 2+2 ottelussa. Pronssimitali on Tshekin poikien kolmas mitali MM-tasolla. Palkintokaapista löytyi ennestään yksi hopeinen ja pronssinen mitali.

Ruotsille tarjoiltiin jo eilen shokkihoitoa, kun Sveitsi pudotti joukkueen MM-finaalista ensimmäisen kerran miesten ja poikien arvokisojen historiassa. Ruotsin neljä sija tarkoittaa sitä, että maa jäi ensi kertaa mitalikolmikon ulkopuolelle koko salibandyn MM-historian aikana.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Motivaatiota
03/05/2015
Tietenkin on Ruotsin kannalta harmittavaa, että mitalikannassa roikkuminen loppui. Toisaalta lajille saattaa tehdä erittäin hyvää, että näin kävi. On motivoivaa varmasti niin Tsekille kuin Sveitsille havaita, että salibandyn kärkimaa on lyötävissä. ja vaikka ei olisi, niin onnistuvat Ruotsia vastaan ;)

Samalla varsinkin Kanada ja USA on tehnyt jonkin verran salibandymediossa näkyvää tulemista. Tämä on hienoa, mutta vain hyvin hyvin pieni osa kokonaismedianäkyvyyttä, eli jotta laji löisi suuremmin lävitse Pohjois-Amerikassa, niin siihen tarvitaan sitten aikaa ja näkyvyyttä. Jos ja kun tämä tapahtuu, niin silloin raha alkaa pyörimään lajin ympärillä ja myös puitteet ja laatu kasvaa.
tää on oikeesti lajille hienoa
03/05/2015
Tähän päälle vielä Slovakia, joka pelasi aivan huikeat kisat! Siellä on oikeasti hyviä poikia kasvamassa ja toivottavasti kehitys siirtyisi myös aikuisiin, jotta saataisiin viides suuri. Tulee varmasti jatkossa miehissäkin haastamaan ainakin Norjan ja Latvian.

Ensi u19-kisoissa voipi olla jopa mitalipeleissä, moni Slovakian kärkikundeista saa pelata silloinkin!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.