”Josban viime kauden joukkueesta jatkamassa vain kaksi maalivahtia ja neljä kenttäpelaajaa”

Antti Ruokonen johtaa Josban Divari-projektia. Kuva: Jari Turunen

Antti Ruokonen johtaa Josban Divari-projektia. Kuva: Jari Turunen
Antti Ruokonen johtaa Josban Divari-projektia. Kuva: Jari Turunen

Joensuun Josban ennätyspitkä taival miesten Salibandyliigassa päättyi tähän kevääseen. Josba putosi playout-vääntöjen jälkeen tylysti Divariin. Mutta miltä näyttää ensi kauden Josba? Ja mitä tapahtuu joensuulaisen salibandyn taustoilla?

Näihin kysymyksiin pyörittelee vastauksia sanomalehti Karjalaisen urheilutoimittaja Jarmo Sieviläinen tuoreessa bloggauksessaan. Tekstinsä Sieviläinen on otsikoinut ”Leba lähtee haastamaan Josbaa”. Jo otsikko kertoo, että Joensuun salibandypiirien taustoilla kuhisee.

– Käsittääkseni viime kauden liigajoukkueesta on jatkamassa vain kaksi maalivahtia ja neljä kenttäpelaajaa. Tiedossa oli, että muutos on melkoinen ja sellainen siitä myös tulee, Sieviläinen kirjoittaa.

Sekä Josban Divari-joukkueen ruoriin että seuran puheenjohtajaksi Sieviläinen povaa Antti Ruokosta.

– Tietyt asiat eivät kuitenkaan muutu, ja Josban uusi nuori edustusjoukkue on aloittanut harjoittelun kokeneen valmentajan Antti Ruokosen johdolla. Josban edustukseen kuuluu A-juniori-ikäisiä pelaajia ja nyt sitten väännetään myös siitä, ovatko he ensi kaudella nuorten SM-sarjaan nousseen A-poikien vai edustuksen mukana.

Lue bloggaus kokonaisuudessaan Karjalaisen sivuilta:
LeBa lähtee haastamaan Josbaa

16 comments

  1. Kylläpä on hauskan tarinan Joensuun salibandy tietäjä keksinyt! Sieviläisen kannattas rueta vitsikirjaa kirjoittaa. Kirjalle nimeksi sinivalkoiset salibandy tarinat Joensuusta!

  2. Vois sieviläinen ees yrittää laittaa faktoja oikein, ei näissä jutuissa oo mitään järkee

  3. Perinteinen tiedotuskulttuuri (=ei mitään tiedotusta) pakottaa varmaan arvailemaan. Toisaalta hyvä, että joku edes kiinnostuu asioista kirjoittamaan, muuten varmaan joukkuekin paljastuisi ensimmäisessä sarjapelissä syksyllä.
    Ja nyt kaikki tietäjät voi paljastaa omat faktansa, niitä kun tuntuu riittävän?

  4. Hienosti uutisoitu juttu. Eikö karjalassa ole ollut hedelmällinen yhteistyö Josba ja LeBan välillä. Toivon että tilanne säilyy tälläisenä myös. Hyvä peli junnuja tulossa sieltä suunnasta yhteistyöllä. Ei varmaan maailma kaadu vaikka joutuu hakemaan vauhtia divarista. Kyllä ne nuoret pelaajat pystyy / jaksaa pelata molemmat sarjat. PSS hyviä esimerkkejä. Tsemppi karjalan suuntaan.

  5. Tais PSS tippuu keväällä Divarista. Toivotaan että Josballe ei käy samalla tavalla.

  6. Eiköhän tosta lähipäivinä tiedotustilaisuutta tule. Naurettava ilmaus ”lapsilla ei pärjää divarissa”, juuri Sieviläisen tasoa. No, lopetetaan spekulointi ja katsotaan kauden jälkeen miten kävi.

  7. PSS on juuri loistava esimerkki. Edustus putosi divarista, A-juniorit SM-sarjasta. Siihtalan Abcilla povataan Josballe juuri samaa.

  8. No, toivotaan tietty ettei Josballe käy PSS tavoin, mutta jos samat A-junnut yrittää pelata Jojensuusta käsin sekä miesten ykkösdivaria ja A-sm, siihen osa päälle käydä koulua, töissä tai armeijaa, niin tulos ei varmastikaan ole hyvä.

  9. Ei tule kyllä A-ikäisten pelurit luultavasti hirveästi tahkomaan A-sm sarjaa. Uskoisin että vasta keväällä, tai jos tarvitaan voittoja.

  10. Kontiolahden salibandy tietäjä Sieviläinen voi harkita alan vaihtoa! 14 liiga pelaajaa jatkaa Josbassa! ÄLÄ ENÄÄ IKINÄ kirjoitä soopaa BLOGIISI!

  11. Viime kaudella tilastoihin päätyneestä nipusta (lähde: tilastopalvelu/fb: runkosarja ja playout) näyttäisi jatkavan 2 mv ja yhdeksän kenttäpelaajaa. Muutamalla palaajalla toki liigakokemusta myös.

  12. Onnea vaan tulevaan. Liian pitkään josbassa sinniteltiinkin ”parasta ennen päiväyksen” ylittäneillä.
    Josban sivuilla puhuttiin 96-98 poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, jopa valtakunnan tasolla. Moniko poikkeuslahjakas josbalainen on päässy esim mj-rinkiin? Ja missä on josban omat 94-95 kenttäpelaajat? Onko yksi mukana ja sekin Pyhiksen poikii.

  13. Se totuus on, että 96-98 ikäisillä nuorilla pelaajilla ei ole ollut näytön paikkoja. Jos et pelaa Liigaa, divaria tai ASM, et pääse maajoukkue seurantaan. Tämä on kuultu suoraan nuorten maajoukkue koutsilta. Nyt nuorilla on mahdollisuus antaa niitä käyttäjä, kun on ”liigajyrät” päästetty muualle jäähdyttelemään. Aiemmin vieneet nuorten pelipaikat ja -ajan.

  14. Aika halventavat sanavalinnat on toimittajalle blogiin jäänyt kun kutsuu Josban divarin pelaajia lapsiksi.
    Nyt olisi anteeksi pyynnön paikka. Kyse on kuitenkin blogista, joka on sinun henkilökohtainen kannanottosi. Nuoret pelaajat, toivottavasti näytätte tälle Sieviläiselle, että olisi jo hamekankaan oston paikka, jonka hän voisi sovitella kuvan kanssa tulevaan blogikirjoitukseen.

  15. On siel Karjalas hyvä yhteistyö…märät hetelmät ol siirtyny naapurin valmentajaksi muutama vuos sitten. Tais kysseinen koutsi katsos olla pudottamassa noita Josban sillosii ”lahjakkaita” A junnuja silloin SM sarjasta. Nyt tahkonna siniset ex liigaukoilla kakkosta. Siellä ku ei taida pääkoutsi lähtee kulumallakaan pois, ku kaik varjelee suojatyöpaikkojaan kilvan.