Juha Kivilehto perimässä ison viran ruotsalaisseurassa – ”Voi tapahtua huomenna tai kahden vuoden päästä”

FC Helsingborgin tuore hankinta Juha Kivilehto (vas.) oli seuraamassa Suomen U19-poikien välieräottelua. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

FC Helsingborgin tuore hankinta Juha Kivilehto (vas.) oli seuraamassa Suomen U19-poikien välieräottelua. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga
FC Helsingborgin tuore hankinta Juha Kivilehto (vas.) oli seuraamassa Suomen U19-poikien välieräottelua. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Juha Kivilehdon siirto Ruotsin liigan FC Helsingborgiin virallistui lauantaina. Pääkallo.fi haastatteli Suomen maajoukkuepuolustajaa tuoreeltaan Helsinborg Arenalla. Samalla selvisi, että pelaamisen ohella hän perii tulevaisuudessa ison työpestin seuran organisaatiossa.

Kahden vuoden sopimuksen ruotsalaisseuran kanssa tehnyt Kivilehto myönsi, että tärkeä seikka Ruotsiin siirtymisen takana, että hän haluaa vielä päästä juhlimaan liigamestaruutta.

– Varmaan se oli yksi syistä, että meriittilistalta puuttuu vielä Ruotsin mestaruus. Minulle jäi paljon hyviä kokemuksia täältä ja uskon, että täällä pystyn sen myös voittamaan, Kivilehto kertoi Pääkallo.fi:lle.

33-vuotias Kivilehto ei halunnut eritellä seuroja, jotka olivat hänen perässään, mutta kyselyitä tuli kuitenkin useita eri maista. FC Helsingborg saa seurana paljon kehuja, ja myös joukkueen suomalaispelaajilla Jani Kukkolalla, Asser Jääskeläisellä ja Mika Moilasella oli osuutensa päätökseen.

– Täällä on puitteet viimeisen päälle loistavat, ja seura menee koko ajan eteenpäin. He tietävät, etteivät ole vielä huipulla, mutta hyvää vauhtia menossa sinne. Totta kai oli myös suomalaisilla vaikutusta. Se helpottaa, kun tuntee jätkiä entuudestaan, ja varmasti aiomme olla tiiviisti yhdessä vapaa-ajalla.

Kivilehto paljasti, seuran organisaatiossa on tapahtumassa muutoksia tulevaisuudessa, ja hänellä on oma osansa siinä.

– Seuran manageri (Kent Göransson) on jättämässä virkansa jossain vaiheessa, ja minusta tulee sen jälkeen uusi manageri. Se voi tapahtua huomenna tai vasta kahden vuoden päästä.

SPV:ssä tänä keväänä mestaruutta juhlineen Kivilehdon mielestä suomalaisseurat pystyvät jo jossain määrin kilpailemaan tarjouksillaan ruotsalaisia vastaan siirtomarkkinoilla.

– Kyllä Salibandyliigan kärkiseurat Suomessa pääsevät lähelle ainakin. Markkinoilla olevista hyvistä pelimiehistä pystytään taistelemaan, mutta isossa kuvassa Ruotsi on vielä edellä, hän tuumi.

2 comments

  1. saliBandyyn varaustilaisuus! Esim Rouoottiin niinkuin Änäris tehrää

  2. Mitenkäs toteutat varaus systeemin? Joukkeet vaihtuu sarjoissa. Joukkueilla ei ole varaa maksaa pelaajille saman verran kaikissa seuroissa. Miten kauan varaus olisi voimassa? Salibandyssä ei ole ammattilaisia, joten työt vaikuttavat elämään. Vaimojen työpaikat? Salibandyn palkoilla ei elätetä vielä, jos koskaan koko perhettä.