Kakkosdivarijoukkueelta kova kiinnitys penkin taakse – maailmanmestarivalmentaja palaa ruoriin

Jarkko Rantala käskyttää ensi kaudella kakkosdivarissa. Kuva: Jari Turunen

Jarkko Rantala käskyttää ensi kaudella kakkosdivarissa. Kuva: Jari Turunen
Jarkko Rantala käskyttää ensi kaudella kakkosdivarissa. Kuva: Jari Turunen

Tampereen Classicia kolme kautta valmentanut Jarkko Rantala palaa lappeenrantalaisen Pontuksen Nousevan Voiman penkin taakse. 46-vuotias Rantala valmensi kakkosdivarissa pelaavaa PoNoVoa viimeksi vuonna 2012. Jo aiemmin Pääkallo.fi uutisoi Rantalan uudesta roolista myös NST:n junioripuolella.

Rantalan edellisellä visiitillä joukkue eteni divarikarsintoihin, mutta ovi Divariin ei auennut. Taipalsaarelaisen aisaparina toimii joukkuetta edelliset kaudet valmentanut Mika Valtonen, joka oli valmentamassa myös NST:n C1-poikia päättyneellä kaudella SM-hopealle. PoNoVon ensi kauden kokoonpanossa tullaankin seuran mukaan näkemään nuoria pelaajia juuri tuosta C1-joukkueesta.

– Uskon pääseväni PoNoVon valmennustiimissä kiinni nuorten pelaajien kehittämiseen matkalla liigaan samalla kun pidän tuntuman yllä kilpaurheilumaisessa tekemisessä. Viimeksi ollessani PoNoVon matkassa minut yllätti erityisesti pelaajien urheilullisuus ja halu kehittyä. Toivottavasti ensi kaudenkin ryhmä osaa yllättää juuri tässä asiassa, Rantala kommentoi PoNoVon kotisivuilla.

NST:n puolella Rantala toimii juniorien kilpapuolen koordinaattorina, ja hänen toimenkuvansa kattaa pelaajapolun yläpään C2-junioreista aina edustusjoukkueeseen asti. Classicin lisäksi NST:n miehiä ja naisia aiemmin valmentanut Rantala oli vetovastuussa, kun Suomen alle 19-vuotiaat nuoret voittivat maailmanmestaruuden 2011.

7 comments

  1. Yksi parhaita jos ei paras tietämäni salibandy valmentaja, tsemppiä uudessa tehtävässä.

  2. Onko tämä se sama Rantala. joka ei onnistunut Classicissa voittamaan, vaikka oli voittajamateriaali? Jos on, niin et sä JJ hirveän montaa valmentajaa sitten tunne.

  3. Ja sitten tähän seuraavaksi kommentiksi voidaan lisätä luettelo valmentajista, jotka ovat onnistuneet Classicissa voittamaan.:

  4. Nuorten maailmanmestaruus, Classicin miehissä pronssi, hopea ja Suomen cupin voitto, että aika kovat saavutukset. Veikkaanpa että viimeisenä vuotena olisi tullut Suomen mestaruus jos olisivat menneet samalla joukkueella kuin hopea vuotena. Taisi manageri hiukan sotkea hommaa hankintoineen.

  5. Jep taitaa Classicin peräsimessä olla aikakin lähellä kovinta suoritusta kyseisessä jengissä! Jos pelkkä mestaruus on yhtä kuin hyvä valmentaja, niin ei ole sitten montaa hyvää valmentajaa tässä maassa–> T.Koponen, Amu, Nykky joskus voittanut ja Pulkkinen. Toki eihän noistakaan kuin koponen voittanut tänä vuonna;-)

  6. Tämä kaveri ”valmensi” liigan pudotuspeleissä kuulokkeet päässä. Saas nähdä ottaako Nykky yhtä aktiivisesti neuvoja katsomossa istuvalta Passolta?

  7. Hyvä provo, mutta katsomovalmennus on ihan arkipäivää nykyään vaikka ei nyt tietysti jokaisen valmentajan tyyliin ja arsenaaliin kuulukaan. Mainitaan nyt, että myös Nykky on ollut peleissä kuuloke korvalla. Ja Passosta voi toki olla montaa mieltä, mutta katsomovalmentajana hän ei kuitenkaan pelin aikana toimi.