Maajoukkueet

Suomi tyylitteli Latvian yli välierien kenraaliharjoituksessa – useille onnistumisia

01.05.
2015
3 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Fyysisenä joukkueena tunnettu Latvia oli perjantaina voimaton Suomen käsittelyssä. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Fyysisenä joukkueena tunnettu Latvia oli perjantaina voimaton Suomen käsittelyssä. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomen nuorten maajoukkue päätti MM-kisojen alkusarjan puhtaalla pelillä. Perjantaina pelatussa lohkon päätöskamppailussa Suomi kukisti Latvian tyylikkäästi 10–1 (3–1, 2–0, 5–0).

Suomen välierävastustaja ei ollut vielä tätä juttua kirjoitettaessa selvillä. Vastaan asettuu häviäjä ottelusta Ruotsi–Tshekki. Latvia puolestaan jäi alkulohkon viimeiseksi ja pelaa lauantaina säilymisestä MM-kisojen A-divisioonassa.

Mihin ottelu ratkesi?
Lähtökohtaisesti Suomella ei ollut panoksia ottelussa lohkotilanteen kannalta, kun taas Latvian piti päästää mahdollisimman vähän maaleja. Se myös näkyi ottelun ensimmäisen kahden erän aikana, eikä kamppailusta muodostunut suurta viihdenäytöstä. Suomi onnistui pitämään keskittymisen pelaamisessa ja takoi taululle kunnioitettavan määrän maaleja, eikä ottelun voittajasta ollut enää toisen erän jälkeen epäselvyyttä. Kovasta työmoraalista tunnettu Latvia ei saanut riittävät hyvin puolustettua Suomen aseita pois.

Ottelun hahmo?
Suomi teki tulosta laajalla rintamalla, eikä latvialaismaalivahti Kristians Kilis saanut liiemmin apuja oman joukkueensa puolelta. Suurimmasta tehopistepotista vastasi laitahyökkääjä Henri Luoma kasattuaan tililleen 1+3. Myös Eemil Ukkonen jakeli pariin otteeseen todella hienoja syöttöjä puolustajan paikalta.

Ottelun puheenaihe?
MM-kisojen pelitahti on niin raskas, että kokoonpanon suhteen on pakko tehdä kierrätystä, jotta rasitus saadaan jaettua oikein. Tätä Suomi noudatti Latviaa vastaan ja onnistui kaiken kukkuraksi vielä iskemään kymmenen maalia Latvian verkkoon. Useat pelaajat saivat tuuletella maalin merkiksi. Ottelu oli Suomen kannalta hyvää valmistautumista lauantaina alkaviin jatkopeleihin.

Tilastohuomiot
Suomi: Henri Luoma 1+3, Eemil Ukkonen 0+3, Eino Heinonen 2+0.
Latvia: Olafs Zvinis 1+0, Kristians Kilis 24 torjuntaa.

Linkit
Ottelutilastot

Edit 18.39: Korjattu tietoa Suomen tulavasta välierävastustajasta.

Lue lisää:
Suomen päävalmentaja summasi onnistunutta alkusarjaa – ”Peli erittäin hyvissä kantimissa”
Tunnollisesti puolustuksessa luutinut Ruokostenpohja: ”Ei väliä, kuka tulee vastaan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
ET soittaa kotiin
01/05/2015
Eikö välierävastustaja ole häviäjä ottelusta Stekki-Ruotsi?
Tapsa
01/05/2015
Hyvin peli hallinnassa! Joukkue virkeänä huomiseen välierään. Tšekillä oli tänään fyysisesti raskas peli Ruotsia vastaan joten saattaa painaa jaloissa. Tsemppiä Suomi!
Jules
02/05/2015
Yllättävän kevyt harkkamatsi suomelle. Paras pakkipari Miska ja Eemil vaikka tämän tyyppisissä ei sitä osastoa arvostetakkaan. Parhaat hyökkääjät Surakka ja Kainulainen. Ne voisikin Lastikka mukaanluettuna olla tosi kova hyökkäysketju ruotsia vastaan. Ei vaan pelipaikat taida sopia samaan kenttään...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.